کد خبر: ۸۳۰۲۸۵
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۲

جامع‌ترین نکات در مورد انتخاب بذر خیار مناسب برای فضای باز

خیار از جمله محصولاتی است که به دلیل مصرف بالا در کشور، سطح زیر کشت زیادی را به خود اختصاص داده است. کاشت این محصول هم از جهت تازه خوری و صنایع تبدیلی و هم از نظر صادرات به کشور‌های هم جوار بسیار اهمیت دارد.
جامع‌ترین نکات در مورد انتخاب بذر خیار مناسب برای فضای باز
آفتاب‌‌نیوز :

انتخاب رقم مناسب خیار برای کاشت همیشه به عنوان یک دغدغه برای کشاورزان بوده و از این رو توجه به نکات زیر می‌تواند در انتخاب بهترین بذر خیار فضای باز راه گشا باشد.

نوع رقم: ارقام خیار از نظر روند تولید بذر به دو دسته خیار‌های هیبرید و خیار‌های استاندارد تقسیم می‌شوند. خیار‌های هیبرید عموما نسبت به ارقام استاندارد از مقاومت بهتری به بیماری‌ها برخوردار می‌باشند. از طرفی ارقام استاندارد به دلیل قیمت مناسب برای مناطقی که با خطر کمتر بیماری‌ها و آفات روبرو هستند، مناسب می‌باشند. ارقامی مانند بذر خیار بیت آلفا روزن سید و بذر خیار بیت آلفا ویکیما از ارقام خیار استاندارد محسوب می‌شوند.

توجه به زمان کاشت خیار و اقلیم منطقه: خیار عموما در نیمه شمالی کشور به صورت بهاره و پیش بهاره و در نیمه جنوبی کشور به صورت پاییزه، پیش پاییزه و زمستانه مورد کاشت قرار می‌گیرد.

ارقامی که عموما در فصول گرم سال کاشته می‌شوند، باید میزان تبدیل گل به میوه در آن‌ها زیاد باشد. ارقامی مانند بذر خیار آفیسر کلوز، بذر خیار ایمپرس ویلمورین (هشت خیاره) و بذر خیار هیمالیا از بهترین بذر خیار مقاوم به گرما محسوب می‌شوند.

از بهترین بذر خیار مقاوم به سرما نیز می‌توان به ارقامی نظیر بذر خیار اورکا کلوز، بذر خیار ویکتور و بذر خیار ماهان اشاره نماییم.

بذر خیار آفیسر کلوز

دوره رسیدگی: زودرسی رقم خصوصا برای کشت‌های دیرهنگام و مناطقی که زمان برداشت محصول با شرایط نامساعد محیطی روبرو می‌شود، بسیار اهمیت دارد. این موضوع از جهت تعداد چین‌های برداشتی نیز بسیار مهم می‌باشد. ارقامی مانند بذر خیار ممتاز (نفر)، بذر خیار سورینا، بذر خیار سهیل، بذر خیار سلیل و بذر خیار بومبای از بهترین بذر خیار زودرس محسوب می‌شوند.

طول زمان برداشت خیار: در مناطقی که از شرایط آب و هوایی مناسبی برخوردار می‌باشند، طول عمر بوته برای برداشت طولانی مدت بسیار مهم می‌باشد. ارقامی مانند بذر خیار سوپر استار، بذر خیار گرین استار و بذر خیار ماکسیموس از طول عمر خوبی برخوردار می‌باشند.

روش کاشت خیار: برخی از ارقام خیار علاوه بر کاشت در فضای باز، قابلیت کاشت به صورت زیر پلاستیک و تونلی را دارا می‌باشند. این ارقام از روندگی مناسبی برخوردار بوده و این موضوع قابلیت کاشت خیار را در فصول سرد و کشت‌های زودهنگام فراهم می‌نماید. ارقامی مانند بذر خیار سوپر دومینوس، بذر خیار ویکتوریا هانرس، بذر خیار غنیمت آرگتو و بذر خیار کیش از بهترین بذر خیار زیرپلاستیکی محسوب می‌شوند.

برخی از ارقام خیار فضای باز نیز در سال‌های اخیر علاوه بر محیط فضای باز در محیط گلخانه نیز مورد کاشت قرار گرفته اند. بذر خیار سوپرینا نیکرسون، بذر خیار بینگو هولار و بذر خیار کنکورد قابلیت کاشت در گلخانه را نیز دارا می‌باشند.

نوع مصرف: عموما بذر خیار فضای باز با دو هدف مصرف تازه خوری و مصارف صنعتی مورد کاشت قرار می‌گیرد. بذوری مانند بذر خیار دو ان نادا، بذر خیار رایدر، بذر خیار رولر، بذر خیار مایا فلات و بذر خیار هایک علاوه بر مصرف تازه خوری از بهترین بذر خیار برای خیارشور محسوب می‌شوند.

مقاومت رقم به بیماری‌ها: در مناطقی که با خطر گسترش بیماری‌ها و آفات روبرو می‌باشند، کاشت ارقام مقاوم به بیماری‌ها بسیار ضروری می‌باشد. ارقامی مانند بذر خیار گلوریا ۰۰۹ و ۰۰۷، بذر خیار امپراطور، بذر خیار دنور نیاگارا، بذر خیار ۸۳۰۶ سمینیس و بذر خیار دیانا از بهترین بذر خیار مقاوم به بیماری‌ها می‌باشند.

برای دریافت مشاوره و انتخاب بهترین بذر خیار برای کاشت می‌توانید با کارشناسان موسسه کشاورزی مبین کشت در ارتباط باشید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین