آفتابنیوز : آفتاب-گروه سیاسی: روز گذشته لطفالله فروزنده، سخنگوی جمعیت ایثارگران که از جدیترین حامیان محمود احمدی نژاد درانتخابات آینده به حساب میآید به درستی اشاره کرد که طراحان ایده تشکیل «دولت وحدت ملی» با چراغ خاموش به حرکت خود ادامه میدهند.
سخنگوی این جمعیت حامی محمود احمدینژاد اعلام کرده است که «کسانی که بحث دولت وحدت ملی را مطرح کردند، هنوز به صورت چراغ خاموش آن را پیگیری میکنند و چون هنگام طرح علنی آن در جامعه با انتقاداتی مواجه شدند، اکنون سعی میکنند به صورت چراغخاموش این بحث را پیش ببرند».
جدیتر شدن بحث وحدت ملی و نزدیک شدن میانهروها و محافظهکاران دو جناح اصولگرا و اصلاحطلب اما به نظر میرسد که ارتباط تنگاتنگی با کمرنگتر شدن احتمال کاندیداتوری سید محمد خاتمی در انتخابات آینده دارد. روز گذشته محمدرضا باهنر نیز در همین راستا درحالی که تمایل خود به ایده عبور از احمدی نژاد را پنهان نمیکرد اعلام کرد که: «لایههای عقلایی اصلاح طلبان و اصولگرایان رقیب هم هستند و نه دشمن هم».
پیش از این نیز برخی گزارشها حاکی از آن بود که علی اکبر ناطق نوری، طراح ایده تشکیل دولت وحدت ملی به نیروهای اصلاح طلب گفته است که کاندیداتوری سیدمحمد خاتمی در انتخابات، اصولگرایان را به اجماع اجباری و چه بسا تحمیلی بر روی محمود احمدینژاد در انتخابات آینده سوق دهد. امری که البته شواهد و قرائن سیاسی در روزها و هفتههای گذشته، پس از طرح ایده وحدت ملی، نیز حاکی از واقعیت آن بوده است؛ همچنانکه پس از برخی حملات تند نسبت به محمد خاتمی و جدی تر شدن احتمال کاندیداتوری او نیز مشاهده شد که اعضای حزب موتلفه به رغم آنکه منتقد جدی سیاستهای محمود احمدینژاد بودند بحث اولویت «صالح رای آور» بر « اصلح رای نیاور» را مطرح و خط قرمز خود را محمد خاتمی اعلام کردند و در اثبات عملی ادعای خود به دیداری انتخاباتی با محمود احمدینژاد نیز تن دادند.
در روزهای گذشته اما با خوابیدن التهابات و حساسیتهایی از این دست به نظر میرسد که اصولگرایان از اجماع صوری و تحمیلی که در هفتههای پیش شاهد بروز آن بودیم بار دیگر فاصله میگیرند و مرزبندیهای درونی جبهه اصولگرایان بر سر حمایت یا مخالفت با محمود احمدی نژاد، سمت و سوی علنی تر شدن به خود میگیرد؛ همچنانکه محمدرضا باهنر نیز به رغم برخی روابط شخصی با محمود احمدینژاد در سالهای گذشته روز گذشته اعلام کرد که «شخص آقای احمدینژاد بین اصولگرایان هم موافق جدی و جزمی دارد و هم مخالف جدی و جزمی. بنابراین چه آقای احمدی نژاد کاندیدا بشود و چه کاندیدا نشود اجماع صدرصدی در میان اصولگرایان حاصل نخواهد شد».
این سخنان محمدرضا باهنر که نشانه مرزبندی او با محمود احمدینژاد است البته از سوی برخی اصولگرایان در راستای سهم خواهیهای شخصی تفسیر شده است.
با این حال اعلام این نکته از سوی باهنر که «میانهروهای دو جناح دشمن هم نیستند» نشان از برخی امکانات برای اجماع طیفهایی از دو جناح در برابر محمود احمدینژاد دارد که به نوعی ترجمان همان ایده وحدت ملی است.
روز گذشته چه بسا در همین راستا بود که باهنر از اعلام همراهان و کادرهای اصلی توسط کاندیدای انتخابات آینده در مرحله رقابت های انتخاباتی استقبال کرد و گفت که «اگر رییس جمهور نه تنها معاون اول، بلکه حداقل تیم اساسی خود را که حدود 4 الی 5 نفر هستند، معرفی کنند، خوب است، زیرا مردم با آگاهی بیشتری به کاندیدا رای خواهند داد»؛ چراکه این سخن به نوعی متبادر کننده همان ایده کابینه ائتلافی است که در ذیل بحث تشکیل دولت وحدت ملی مطرح شده است.
****
در همین حال برخی اخبار حاکی از آن است که در صورت عدم کاندیداتوری محمد خاتمی، میرحسین موسوی یکی از گزینه های مطرح برای تشکیل دولت وحدت ملی باشد. همچنانکه غلامرضا ظریفیان عضو حلقه «توسعه و تعاون»، که نام مستعار مجموعه حامیان میرحسین موسوی است، نیز روز گذشته در گفت و گویی به صورت تلویحی برگزاری برخی جلسات میان نیروهای اصولگرا و میرحسین موسوی را تایید و اعلام کرد: «رایزنیهایی که از سوی برخی شخصیتهای اصولگرا آغاز شده ناظر بر همین مساله است که آقای موسوی اگر احساس تکلیف کند که جامعه به حضور او نیاز دارد ایشان صحنه را ترک نخواهد کرد».
برهمین اساس سایت متعلق به همراهان و نزدیکان میرحسین موسوی نیز در گزارشی اشاره کرده است که «وابستگی فکری کسانی که از میرحسین برای حضور در عرصه دعوت کرده و یا حتی رایزنی کرده اند طیفی از جناحها و گروهها را در بر میگیرد. شخصیت هایی از حزب موتلفه اسلامی، جامعه روحانیت مبارز، جامعه اسلامی مهندسان، جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی و حزب توسعه و عدالت گرفته تا چهرههایی از مجمع روحانیون مبارز، نیروهای خط امام، حزب کارگزاران سازندگی، جبهه مشارکت ایران اسلامی و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و... در دو طیف جریانها و جناحهای نظام، موزاییکی از سلایق مختلف را شکل میدهند که در هفتههای گذشته از کاندیداتوری میرحسین موسوی استقبال نمودهاند».
این سایت متعلق به همراهان میرحسین موسوی با تکیه بر چنین اخبار و گزارشهایی، میرحسین را مناسبترین کاندیدا برای تشکیل دولت وحدت ملی دانسته و نوشته است که او بهترین ظرف برای چنین مظروفی است.
با این حال و به رغم چنین تحلیلهایی نباید فراموش کرد که مطابق ایده تشکیل دولت وحدت ملی علی اکبر ناطق نوری، رییس چنین دولتی باید از میان اصولگرایان انتخاب شود و به نظر سخت میآید که اصولگرایان حاضر به کوتاه آمدن و عقب نشینی تاحد پذیرش یک رییس جمهور از جناح مقابل باشند؛ و همین امر چه بسا تمایل میرحسین موسوی به کاندیداتوری را درنهایت تضعیف کرده و او را نیز همچون سیدمحمد خاتمی به کنارهگیری از این عرصه ترغیب کند.
با این حال اکنون بسیاری از اصولگرایان و اصلاحطلبان درحال رصد کردن پس زمینههای نشستی هستند که پایان این هفته باحضور محمد خاتمی، میرحسین موسوی و علی اکبر ناطق نوری، و با دعوت گروه حامیان میرحسین (جمعیت توحید و تعاون) برگزار میشود.
اگرچه برگزارکنندکان این نشست اعلام کردهاند که هیچ هدف انتخاباتی را مدنظر ندارند و این نشست ارتباطی با ایده تشکیل دولت وحدت ملی ندارد اما آیا به واقع می توان حضور ناطق نوری در این نشست را حضوری غیر سیاسی و غیر انتخاباتی تلقی کرد؟
چون اگر 100مردم شركت كنند يقينا محمود احمدي نژاد راي آور نيست و تازه اگر راي بياورد مردم خود راي داده اند و عواقب آن نيز به موسوي و خاتمي بر نمي گردد ما بايد وظيفه خود را انجام دهيم و ...................