خدانظر انصاری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه از یک قلاده پلنگ نر در لارستان به تازگی تصاویری به دست آمده که نشان میدهد قلمرویی به بزرگی ۶۰ هزار هکتار را از پلنگ نری دیگر تصاحب کرده است، اظهار داشت: تصاویری که در سالهای ۹۷ تا ۹۹ در این محدوده ثبت شده نشان از حضور پلنگ نر دیگری بود که با توجه به تصاویر ثبت شده در یک سال اخیر در این محدوده نشان میدهد که پلنگ نر بالغ دیگری این محدوده را تصاحب کرده است.
وی با اشاره به اینکه از سال ۹۷ تاکنون این چهارمین قلاده پلنگی است که در لارستان به ثبت رسیده است، افزود: هیچ پلنگی را در دنیا نمیتوان یافت که خالهای روی بدن یا صورتشان با هم یکسان باشد و در واقع یکی از راههای تشخیص پلنگهای مختلف در طبیعت از یکدیگر، استفاده از همین خالها است که هر کدام برای هر حیوان اختصاصی است.
رئیس اداره محیط زیست لارستان با اذعان به اینکه پلنگ عمدتا از غروب تا طلوع به فعالیت میپردازد و به صورت تکی در قلمرو خود زیست میکند، تصریح کرد: آنها از قلمرو خود شدیدا دفاع میکنند.
این کارشناس با بیان اینکه زیست در ارتفاعات مرتفع و دور از دسترس بودن باعث شده تا انسان آن را شکارگری مغرور بداند، خاطر نشان کرد: مهمترین طعمه پلنگ، کَل و بز و قوچ و میش به شمار میرود و در کنار آن از گراز، تشی، انواع گوزن، آهو و پستانداران نیز تغذیه میکند.
وی با ابراز تأسف نسبت به اینکه شکار غیرمجاز پلنگ و همچنین قراردادن لاشههای مسموم مهمترین عوامل از بین رفتن این گربهسان در ایران به شمار میرود، ادامه داد: پلنگ معمولا در اواخر پاییز جفتگیری کرده و پس از ۹۶ روز بطور متوسط دوره بارداری، یک تا چهار توله به دنیا میآورد، ولی به ندرت موفق به بزرگ کردن بیش از دو توله میشود.