کد خبر: ۸۳۱۰۰
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۸۷ - ۱۱:۵۷

بوش در آخرین کنفرانس خبری‌اش چه گفت؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: «جرج بوش»، رئیس‌جمهور آمریکا، دوشنبه در آخرین کنفرانس خبری خود در مقام ریاست‌جمهوری در کاخ سفید شرکت کرد.

به گزارش سرویس بین‌الملل آفتاب، «جرج بوش» در این کنفرانس خبری که به نوعی کنفرانس خبری خداحافظی برای وی به‌شمار می‌رفت، در پاسخ به سوالی درخصوص بحران غزه مبنی بر اینکه وی نتوانست به برقراری صلح در خاورمیانه دست یابد، گفت: «من امیدوارم یک آتش‌بس پایدار در منطقه برقرار شود و این به معنای توقف حملات راکتی حماس به اسرائیل است».

«بوش» در این کنفرانس خبری که بطور مستقیم از چند شبکه خبری ماهواره‌ای از جمله «سی ان ان»، «اسکای نیوز»، «العربیه»، «بی بی سی» و «الجزیره» پخش شد، گفت: «تا زمانی‌که حماس به حملات خود به اسرائیل ادامه دهد، آتش‌بس پایدار حاصل نخواهد شد».

وی افزود: «بهترین راه برای حصول اطمینان درخصوص برقراری آتش‌بس پایدار، همکاری با مصر برای توقف ارسال سلاح به غزه است و این امر از ادامه حملات راکتی حماس به اسرائیل جلوگیری خواهد کرد».

«بوش» که فقط هشت روز به پایان دوره ریاست‌جمهوری‌اش باقی مانده است، افزود: «کشورهایی که به حماس سلاح می‌دهند باید این کار را متوقف کنند و جامعه بین‌‌المللی باید در این خصوص اعمال فشار کند».

وی گفت: «اگر حماس به برقراری آتش‌بس پایدار تمایل دارد باید حملات راکتی را متوقف کند». بوش گفت «اسرائیل حق دارد که از خودش دفاع کند».

«جرج بوش» گفت: «پیدا نشدن جنگ‌افزار‌های کشتار جمعی در عراق مهمترین سرخوردگی وی محسوب می‌شود».

«بوش» در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در‌این‌باره که وی گفته است «تاریخ درباره سیاست‌ها و تصمیم‌هایش داوری خواهد کرد» و اینکه برخی از تصمیم‌های وی از جمله حمله به عراق با انتقاد‌های فراوان همراه شده است گفت: «زمانی که مورخان، تاریخ عراق و تأثیر اعزام نیروهای بیشتر به این کشور را بنویسند به نتایج مثبت این اقدام اعتراف خواهند کرد».

وی افزود: «زمانی که گفته می‌شد به علت ملاحظات حزبی و داخلی بهتر است از عراق عقب‌نشینی کنیم، من تصمیم گرفتم به جای تسلیم‌شدن در برابر موج فراینده خشونت 30 هزار نیروی تازه‌نفس به عراق اعزام کنم و همین سبب شد تا دمکراسی در عراق از ورطه نابودی نجات پیدا کند».

بوش ادامه داد: «تداوم حیات دمکراسی در عراق برای رئیس‌جمهور آینده امریکا یک چالش محسوب می‌شود».

وی درباره مشکلات اقتصادی گفت: «زمانی که من روی کار آمدم، کشور با رکود اقتصادی دست به گیربان بود و اکنون که دوران زمام‌داری من به پایان رسیده است، باز کشور با رکود روبروست. در فاصله این دو رکود به مدت 52 ماه نرخ بیکاری در کشور همواره کاهش یافت. در دوران مبارزات انتخاباتی از کاهش مالیات‌ها حمایت کردم و در دوران ریاست‌جمهوری خود نیز مالیات‌ها را کاهش دادم. فلسفه حاکم بر کاهش مالیات‌ها پاسخ این پرسش است که آیا دولت بهتر پول مردم خرج می‌کند یا این خود مردم هستند که می‌دانند چگونه پول خود را به بهترین شکل ممکن هزینه کنند و من بر این باورم که مردم بهتر می‌دانند که پول خود را چگونه هزینه کنند».

رئیس‌جمهور آمریکا ادامه داد: «البته در مقطع کنونی با مشکلات اقتصادی بسیار جدی روبرو هستیم و مردم به تجزیه و تحلیل اوضاع و مسائل می‌پردازند. مسله این نیست که رکود اقتصادی چگونه و در زمان چه کسی آغاز شده است، بلکه نکته مهم این که برای مقابله و برطرف‌ساختن آن چه تدابیری اتخاذ شده است».

وی اضافه کرد: «البته من به توصیه برخی از مشاوران اقتصادی خود ناگزیر شدم درباره برخی از دیدگاه‌های خود در زمینه اقتصاد آزاد تجدید‌نظر کنم، چون کارشناسان معتقد بودند که با پافشاری بر این جنبه‌های اقتصاد آزاد، کشور با بحران و رکود اقتصادی جدی‌تر از رکود بزرگ اوائل دهه 1930 روبرو خواهد شد».

«بوش» در پاسخ به منتقدان خود که با لحنی تند و زننده از سیاست‌ها و اقدامات وی انتقاد کرده‌اند، گفت: «علت پرخاش برخی از منتقدان را درک نمی‌کنم، اما برخی از افراد برای اینکه مورد انتقاد قرار نگیرند از دست‌زدن به اقدامات خطیر خودداری می‌کنند، اما روحیه من این گونه نیست و من از جمله کسانی هستم که حاضر است مسئولیت‌های دشواری را برعهده بگیرد. من این موضوع را درک می‌کنم که مردم در دوران جنگ دستخوش احساسات می‌شوند، اما من اهمیت چندانی برای کسانی که صدای خود را در انتقاد از من بلند کرده‌اند، قائل نیستم».

وی تصریح کرد: «رئیس جمهور جدید نیز پس از ورود به کاخ سفید با انتقادهای تند روبرو و در مواقعی دچار یأس و سرخوردگی خواهد شد. البته وی باید آنچه را که درست می‌داند انجام دهد و اگر انسان چنین نکند بعدها خود را سرزنش خواهد کرد».

«بوش» گفت که وقتی به خانه خود در «تگزاس» باز گردم و در برابر آینه قرار گیرم از دیدن چهره خود احساس غرور خواهم کرد. اگر اجازه می‌دادم کسانی که صدای خود را بلند می‌کنند و منتقدان سرسخت مرا از آنچه برای دفاع از این کشور درست تشخیص داده بود باز دارند، در آنصورت چنین احساسی نداشتم».

«بوش» در پاسخ به پرسشی درباره تفاوت دیدگاه‌های وی با «اوباما» گفت: «من به هیچ وجه قصد ندارم درباره سیاست‌ها و اقداماتی که رئیس‌جمهور آینده انجام خواهد داد اظهار‌نظر کنم. اوباما پس از ورود به کاخ سفید اوضاع را بررسی و تصمیمات مقتضی را اتخاذ خواهد کرد. نکته دیگری که باید به ان اشاره کنم این است که وقتی از کاخ سفید خارج شوم از صحنه نیز خارج خواهم شد. به اعتقاد من در هر نمایشی نورافکن روی یک بازیگر متمرکز می‌شود و دوره ای که صحنه در اختیار من بود به سر آمده است. شاید در مواقعی درباره برخی از مسائل اظهار‌نظر کنم، اما بهر حال برای «اوباما» آرزوی موفقیت دارم».

«بوش» گفت: «هنوز دشمنی وجود دارد که قصد دارد بار دیگر به امریکا و امریکایی‌ها حمله کند و این از جمله واقعیت‌های جهان کنونی است».

«بوش» خاطر‌نشان کرد هنوز خطر کشور‌های «اتحاد شر» (که به «محور شرارت» معروف شده‌اند)-کره‌شمالی و ایران- وجود دارد.

«بوش» در پاسخ به این پرسش که بزرگترین اشتباهات دوران ریاست‌جمهوی وی چه بوده است بعد از اشاره به نحوه برخورد دولت فدرال به ماجرای «طوفان کاترینا»، گفت: «روسای‌جمهور براساس اطلاعاتی که در اختیارشان قرار داده می‌شود، تصمیم‌گیری می‌کنند و این گونه نیست که وی ابتدا درباره موضوعی تصمیم‌گیری کند و سپس اطلاعات درباره این موضوع در اختیارش قرار گیرد». وی پس از این مقدمه گفت: «پیدا نشدن جنگ‌افزار‌های کشتار‌جمعی در عراق در واقع مهمترین سرخوردگی وی محسوب می‌شود. البته نمی‌دانم که آنچه اتفاق افتاد را می‌توان اشتباه توصیف کرد یا خیر، اما به‌هر حال اوضاع آن‌گونه که من می‌خواستم پیش نرفت».

بوش خاطرنشان کرد: «باید منتظر ماند تا زمان بگذرد و سپس مورخان می‌توانند در باره رویداد‌ها داوری کنند. باید توجه داشت که چیزی به اسم تاریخ کوتاه‌مدت وجود ندارد و تا دوران ریاست‌جمهوری یک رئیس‌جمهور پایان نیافته است، نمی‌توان درباره عملکرد وی قضاوت کرد».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین