آفتابنیوز : آفتاب-گروه سیاسی: اعلام نظر سید محمد خاتمی مبنی بر اینکه یا او و یا میرحسین موسوی به طور قطع در عرصه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو حضور خواهند داشت، برخلاف تصور اولیه با واکنش منفی برخی گروهها و چهرههای اصلاحطلب نزدیک به محمدخاتمی مواجه شده است. آنچنانکه یک روز پس از موضعگیری محمدخاتمی، برخی چهرههای اصلاحطلب حامی او با عدم استقبال تلویحی از طرح نام میرحسین موسوی، او را گزینه مناسبی برای وضعیت فعلی ندانستند.
بدین ترتیب اگر 12 سال قبل، چهرهها و گروههایی که اکنون اصلاحطلب خوانده میشوند پیش از طرح نام سیدمحمدخاتمی به دنبال طرح نام و حضور میرحسین موسوی در عرصه انتخابات ریاست جمهوری بودند، اکنون اما همان نیروها حضور انتخاباتی موسوی را با تردیدهایی همراه کردهاند.
دامنه این تردیدها تاجایی است که روز گذشته خبرگزاری ایلنا به نقل از یکی از «مشاورین ارشد محمد خاتمی» و بدون ذکر نام این مشاور خبر داد که: «نقل قول منتشر شده از سوی خاتمی و میر حسین موسوی در برخی رسانهها درست نیست و خاتمی در جلسه خود با میر حسین صحبتی مبنی بر نیامدن نکرده است».
در همین حال سیدحسن رسولی یکی از اعضای بنیاد باران و از نزدیکان خاتمی نیز در گفت و گویی برداشتهای صورت گرفته از سخنان محمد خاتمی مبنی بر عدم حضور خود و متقابلا کاندیداتوری موسوی را رد کرده و گفته است: «حتی مهندس موسوی هم تلاش دارد که بتواند خاتمی را متقاعد کند تا به عنوان کاندیدای اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری دهم اعلام آمادگی کند».
این عضو بنیاد باران همچنین فضای حاکم بر جلسه اخیر میان موسوی و خاتمی را گرم و صمیمانه توصیف کرده است.
با این حال مطابق برخی اخبار میرحسین موسوی اخیراً در جلسهای با تاکید بر لزوم قاطعیت در عمل به عنوان یکی از اصلیترین شرایط پذیرش مسئولیت ریاست جمهوری گفته است: «اگر من به جای خاتمی بودم بعد از توقیف فلهای مطبوعات بر سرکار حاضر نمیشدم».
آنچه صحت این گفته منسوب به موسوی و واکنش اعتراضی او در مقابل چنین اتفاقاتی را نیز تایید میکند، توجه به این واقعیت است که واژه «توقیف فلهای» را اول بار میرحسین موسوی در زمان توقیف مطبوعات و در اعتراض به این رویداد به کار برده بود.
درهمین حال موسوی لاری نیز دیروز در واکنش به اعلام نظر محمد خاتمی به حمایت تلویحی از کاندیداتوری خاتمی در مقابل موسوی پرداخت و از جمله گفت: «اعلام نظر خاتمی در پاسخ به حرف و حدیثهایی که دم از عدم قطعیت خاتمی میزدند صورت گرفت و لذا خاتمی خواست به همه بگوید که در حضور در انتخابات آتی یا به عنوان نامزد و یا پشتیبان قاطع است».
موسوی لاری همچنین شناخت نسل جوان از خاتمی را بیشتر از موسوی دانسته و گفته که بسیاری از جوانان در زمان حضور موسوی در قدرت هنوز به دنیا نیامده و شناخت چندانی از موسوی ندارند.
از سوی دیگر، محمدعطریانفر از اعضای حزب کارگزاران سازندگی نیز در سخنانی بدون قرار دادن نام موسوی در کنار خاتمی، محمد خاتمی را کاندیدای اصلی حزب کارگزاران معرفی کرده و گفته است که کارگزاران خاتمی را به عنوان کاندیدای اصلاحات همسو با خود میداند و ما در یک مسیر حرکت میکنیم.
او پیام جمله خاتمی مبنی بر «یا من یا میرحسین» را هم چنین تفسیر کرده است که اگر خاتمی به عنوان کاندیدا مطرح شود به طور قطع میرحسین به میدان نخواهد آمد و تمام همت خود را برای پیروزی خاتمی به کار خواهد بست.
محمد عطریانفر همچنین به مانند موسوی لاری، بر شناخت کمتر نسل جوان از موسوی در مقابل خاتمی تاکید کرده است تا از اولویت خاتمی بر موسوی برای کاندیداتوری در انتخابات آینده و تمایل سیاسی خود در این خصوص سخن گفته باشد.
انتقادات و ابهامات اصلاحطلبان حامی خاتمی نسبت به کاندیداتوری میر حسین موسوی علل و دلایل متفاوتی دارد. برخی از اصلاح طلبان حامی کاندیداتوری خاتمی، بر این اعتقادند که حتی درصورت کنارکشیدن خاتمی به نفع موسوی، فشارهای بیرونی در نهایت، موسوی را نیز وادار به کنارهگیری از عرصه انتخابات خواهد کرد.
براین اساس برخی گروههای اصلاح طلب نزدیک به محمد خاتمی حتی معتقدند که هموار شدن مسیر برای حضور میرحسن موسوی در عرصه انتخاب تاکتیکی حساب شده از سوی جناح حاضر در حکومت است. تاکتیکی که مبتنی بر آن با ارائه تضمینهایی به میرحسین موسوی او را ترغیب به حضور در عرصه میکند تا متقابلا حضور محمد خاتمی منتفی شود و در مرحله بعد اما موانع لازم برای کنارکشیدن خود میر حسین موسوی نیز ایجاد خواهد شد؛ همچنانکه این موانع یکبار در سال 76 نیز توانست کارساز باشد و از کاندیداتوری میرحسین جلوگیری به عمل آورد.
از سوی دیگر اما گروهی از اصلاح طبان حامی خاتمی نیز با اشاره به سکوت طولانی مدت موسوی در سالهای 67 تا 87، حمایت از او به عنوان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری را به نوعی به رسمیت شناختن انفعال و بی عملی دانسته و از این جهت منتقد عبور از خاتمی به سوی موسوی هستند.
این گروه از اصلاح طلبان همچنین در گفتههای خود بر این پرسش اساسی تاکید دارند که آیا در طول دو دهه گذشته تغییری در مواضع سیاسی و اقتصادی میرحسین موسوی رخ داده است یا که اوهمچنان قصد دارد تا باورهای پیشین خود در زمینههای اقتصادی، سیاست خارجی و فرهنگی را دنبال کند؟
بر همین اساس به نظر میرسد که لایههایی از اصلاح طلبان حامی محمد خاتمی بیم آن را دارند که از جایگاه سیاسی مناسبی در دولت احتمالی میرحسین موسوی برخوردار نباشند. این دغدغههای آنها البته با توجه به دایره اطرافیان میرحسین موسوی چندان بی وجه هم نیست؛ دایرهای که خالی از نیروهای تکنوکرات به چشم میآید و حتی چهرههایی همچون مسیح مهاجری و مرندی را نیز در درون خود دارد. آنچنانکه گفته میشود برخی نیروهای بلندپایه مجمع روحانیون مبارز از ترجیح مهدی کروبی یا گزینهای دیگر بر میرحسین موسوی در صورت به میدان نیامدن محمد خاتمی سخن گفتهاند.
بدین ترتیب و در شرایطی که بسیاری از اصلاح طلبان با ابهامات و پرسشهایی بی پاسخ در خصوص چهره امروزین موسوی دست به گریباناند، به نظر میرسد که داستان کاندیداتوری میرحسین موسوی در صورت گشایش با مشکلات و موانعی اساسی روبرو شود و خود، آغاز یک ماجرای پر بحث و حاشیه در میان اصلاح طلبان باشد.
دراین روزها حتی رسانه های سهیونیستی هم بخشی از صفحه خود را به جنایات اسرائیل در غزه تخصص داده اند در سایت شما خبری از این جنایات نیست . [...] .آیا سکوت شما در مورد این جنایت را به این حساب باید گذاشت
صبا/پاریس
به گمانم همان يك اظهار نظر مهندس موسوي در قبال توقيف مطبوعات در سال 78 كه به نوعي تنها اظهار نظر رسمي وي در طي اين سالها بوده است مي تواند تا حدود زيادي نوع نگرش وي به اجتماع سياست و فرهنگ را آشكار سازد.در ثاني مهمترين ويژگي و پتانسيلي كه او از آن برخوردار است هشت سال حمايت و پشتيباني بي وقفه بنيانگذار انقلاب از وي در روزگار نخست وزيري ايشان است كه جايگاهي براي مدعيان انقلابي نما براي تخريب او از آن پايگاه نخواهد گذاشت...
شجاعيان
توانگری
قصد جسارت به هيچ كس را ندارم ولي فكر ميكنم اين مخالفتهايي كه ذكر كرديد بيشتر ناشي از شناخت آقايان از اخلاص و پايبندي آقاي موسوي به اصول فكرياش و همچنين تيزهوشي و دورانديشي او باشد كه ممكن است به برخي از اين آقايان فرصت ميدانداري همچون گذشته را ندهد. وگرنه بهنظر من آقاي موسوي هم از نظر تجربه و توان مديريتي خصوصا مديريت بحران و هم از نظر قاطعيت در تصميمگيري و اجرا و هم ازنظر جامعالاطراف بودن و مقبوليت در ميان مردم و نخبگان سياسي و اقتصادي مناسبتر از آقاي خاتمي است (البته با نهايت احترام به آقاي خاتمي)
شما سايت ها به كانديداها مي گوييد كه چرا زود خود را براي انتخابات آماده مي كنند ُ در حالي كه شما مسپولين نشريات و سايت ها بيشتر از ديگران به اين موضوعات زود هنگام دامن مي زنيد.در ثاني به قول اين دوست عزيزمان صبا موضع خودتان را درباره جنايات غزه به صورت صريح بيان نماييد با تشكر
برادركوچك / ايران آزاد و اسلامي
بابا بسه ديگه!؟!