کد خبر: ۸۳۳۰۳
تاریخ انتشار : ۲۸ دی ۱۳۸۷ - ۲۰:۱۳

امیررضا خادم: انتخابات دوقطبی نمی‌شود

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: امیررضا خادم، نماینده مجلس هفتم که مورد حمایت گروه‌های میانه‌رو اصولگرا بود گفته است که اگر سیدمحمد خاتمی یا میرحسین موسوی وارد عرصه انتخابات نشوند، انتخابات آتی ریاست جمهوری دوقطبی نخواهد شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی آفتاب، خادم، کشتی‌گیر باسابقه کشور که چند سال است وارد عرصه سیاست شده در سرمقاله شماره اخیر دو هفته‌نامه‌اش «مشق آفتاب» مورخ 28 دی می‌نویسد: «اعلام رسمی مهدی کروبی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم و مصاحبه غلامحسین کرباسچی درباره انتخابات و موضع‌گیری ایشان درباره آمدن یا نیامدن خاتمی باعث شد که پس از چند روز شاهد اولین اظهارنظرات تقریبا جدی آقای خاتمی در خصوص تصمیم برای شرکت خود یا میرحسین موسوی در انتخابات باشیم».

او طی چند خط کوتاه این یادداشت معتقد است: «اگر این اظهارات و تحرکات سیاسی در جبهه اصلاح‌طلب را در کنار مواضع و سخنانی بگذاریم که منتسبین به جبهه اصولگرا مثل آقایان باهنر، علی مطهری، آقاتهرانی و حتی ناطق نوری داشته و به طور مستقیم و غیرمستقیم به تمایل افرادی مانند احمدی‌نژاد، قالیباف، پورمحمدی، ولایتی و ... برای شرکت در انتخابات اشاره کرده‌اند آنگاه می‌توان ادعا کرد شمارش معکوس انتخابات ریاست جمهوری آغاز شده، احتمالا تا انتهای بهمن ماه وضعیت نامزدهای اصلی انتخابات ریاست جمهوری شفاف‌تر و امکان اظهارنظر درباره دو یا چندقطبی شدن انتخابات آسانتر خواهد شد».

خادم که خود را تحلیلگر سیاسی نمی‌داند، می‌گوید: «ظواهر امر نشان از آن دارد که انتخابات این دوره دو قطبی نخواهد شد به خصوص اگر سیدمحمد خاتمی و مهندس موسوی در انتخابات شرکت نکنند».

همچنین «مشق آفتاب» در یادداشت اول شماره 21 خود اینگونه نظر می‌دهد: «فرهنگ سیاسی کشور در چارچوب مردمسالاری نیازمند بازبینی ریشه‌ای است. تاریخ به شکل عمیقی ما را نسبت به تکرار اشتباهات گذشته هشدار می‌دهد و روزمرگی بلای جان درمان دردهای عمیق است». 

در این یادداشت با اشاره به ماجرای تالیف وانتشار کتاب «جامعه‌شناسی نخبه‌کشی» در سال 77 و شرایط زمانی بحث نخبگی در آن مقطع ایران، درباره احتمال حضور مجدد مهندس موسوی در انتخابات سال 88 آمده است: «حال یک دهه پس از آن روزها در شرایط دیگری می‌توان دوباره بحث نخبه‌کشی را راه انداخت. بازگشت سیدمحمد خاتمی و مهندس موسوی به صحنه سیاست اگر چه برای جریانهای سیاسی کشور دارای مفاهیم سیاسی متفاوت است اما در یک نگاه کلان و فارغ از سیاست، نشان از ناکارآمدی جریانهای سیایس کشور در تولید نخبگان سیاسی است که این اتفاق یعنی غیبت چهر‌ه‌های تازه و موثر در جناح رقیب هم احساس می‌شود. چهره‌هایی که در عین پختگی و تسلط بر اوضاع راه‌حلهای تازه و موثری برای حل معضلات و مسائل کشور در عرصه داخلی و خارجی داشته باشند».

طبق نوشته دو هفته نامه مشق آفتاب به مدیریت امیررضا خادم، بازگشت به چهره‌های امتحان پس داده بیش از اینکه نشانه موفقیت جامعه ایرانی باشد، هشداری است به جامعه ایران که روند تربیت نخبگان سیاسی در کشور دچار چه آفتی است که جناح‌های مهم سیاسی کشور در کنار جریانهای مدیریتی و فرهنگی، توانایی کشف و تربیت استعدادهای سیاسی تازه را ندارند.

این نماینده دوره هفتم مجلس اخیرا هم در مصاحبه با یکی از خبرگزاری‌ها عنوان کرده بود: «فضای سیاسی که هم اکنون در جامعه وجود دارد ضمن اینکه نشان می‌دهد ما زودتر از دوره‌های قبل وارد فضاهای انتخاباتی شده‌ایم بیانگر این مطلب است که مردم در مقابل یک سوال بزرگ که به چه کسی می‌توان برای رای دادن اعتماد کرد؟ مواجهند. مردم به طور شفاف نمی‌دانند باید به چه فردی با چه ویژگی‌هایی رای دهند و پس از آن به صحبتها و مواردی که مطرح می‌کند،‌اطمینان کنند»؟
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۶:۱۰ - ۱۳۸۷/۱۰/۲۹
0
0
آقای خادم قهرمان اخلاق و ورزش. احزاب هستند که با برنامه های کوتاه و بلند مدت واقع گرایانه خود نخبه گرایی را به جامعه تزریق می کنند. وقتی حزبی در کشور به معنی غربی اش امکان ظهور پیدا نمی کند نباید هم نخبگان را دید. وقتی افراد و دسته و گروهی به خود اجازه می دهند که برای ماندن در قدرت، رقیب را ملحد و ضد خدا و پیامبر معرفی کنند آیا می توان انتظار رشد نخبه در جامعه داشت؟ بهتر است شما که از نزدیک دستی بر آتش دارید در راه اندازی حزب و سپس پرورش نخبه وارد عمل شوید تا شاید نسل بعدی از این تلاش شما بهره ببرند.
سبزواری
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین