آفتابنیوز : اين اطلاعات که دهها هزار صفحه فايل کامپيوتری به زبان فارسی، نمودار و نتايج آزمايشات را در برمی گيرد، شامل طرح کلاهک هسته ای نيست. به گفته تنی چند از مقامات که در جريان اين خبر قرار گرفته اند، مشخصات اندازه، شکل، وزن و ارتفاع انفجار در طول مدت بيش از دو سال کار تغيير نکرده است و مشخصات مواد منفجره غيراتمی نیست.
اين گزارش، که هفته گذشته در وين ارائه شد، درست چند هفته قبل از اينکه مقامات اروپايی پيشنهاد جديد خود را به ايران ارائه دهند به گوش رسید. مذاکرات اروپاييان از حمايت نه چندان گرم دولت بوش برخوردار بوده است. همانطور که بسياری در واشنگتن و برخی در اروپا پيش بينی می کنند، اگر مذاکرات با شکست روبرو شود، امريکا اعمال فشار خواهد کرد تا به سرعت پرونده ايران برای تنبيه به شورای امنيت سازمان ملل ارجاع داده شود.
فرانسه، انگليس و آلمان به امريکا اعلام کرده اند که اگر ايران تلاشهای غنی سازی را از سر گيرد، از ارجاع پرونده ايران به شورای امنيت حمايت خواهند کرد.
کسب حمايت ضمنی مقامات ارشد آژانس بين المللی انرژی اتمی می تواند ارجاع پرونده ايران را آسان تر کند و ممکن است به کاهش مقاومت شديد روسيه و چين در برابر هرگونه اقدام شورای امنيت کمک کند.
آژانس بين المللی انرژی اتمی از ايران به خاطر پنهان کردن تلاشهای اتمی خود به مدت دو دهه، گفتن دروغهای مکرر به آژانس و توقف بازرسان انتقاد کرده است. تاکنون محمد البرادعی تأکيد کرده است که به مدرکی دال بر اينکه ايران در پی سلاح اتمی باشد، برخورد نکرده است. معلوم نيست که گزارش موشکی ايران نظر البرادعی را تغيير دهد. مذاکرات ايران و سه کشور اروپايی، خصوصاً بعد از انتخاب محمود احمدی نژاد، در مرحله حساسی قرار دارد. ايرانيان مکرراً اعلام کرده اند که هرگز از حق خود برای توليد سوخت اتمی برنامه صلح آميز برق اتمی صرف نظر نخواهند کرد.
انتظار می رود پيشنهاد اروپاييان - که ممکن است هفته اول اوت به تهران ارائه شود- مجدداً خواستار " تعليق دائمی " تلاشهای ايران برای توليد سوخت اتمی شود. در مقابل
اين پيشنهاد به نوعی تضمين های امنيتی و همکاريهای فنی و علمی به تهران ارائه خواهد داد. همچنين احتمال می رود که اروپاييان تأمين سوخت هسته ای ايران را تضمين کنند و خريد فن آوری غيرنظامی برق اتمی را برای ايران تسهيل کنند.
از زمانی که وزير امور خارجه وقت کالين پاول سهواً به خبرنگاران گفت، " اطلاعاتی را ديده است که نشان می دهد ايران فعالانه روی سيستمهای پرتاب کلاهک هسته ای کار کرده است "، آژانس بين المللی انرژی اتمی از ماه نوامبر به شکل مخفيانه درباره برنامه موشکی ايران از امريکا اطلاعات گرفته است.
دولت بوش، که پس از ناکامی در پيدا کردن تسليحات کشتار جمعی عراق نگران لطمه ای است که به اعتبار خود زده است، مراقب است که اطلاعات موشکی آن فاش نشود.
دولت بوش اين اطلاعات را با انگليس - که از جنگ عراق حمايت کرد- و فرانسه و آلمان - که مخالف جنگ بودند- در ميان گذاشته است. به گفته مقامات امريکايی و اروپايی، مقامات اطلاعاتی هر سه کشور تحت تأثير عمق و صحت بارز اين يافته ها قرار گرفته اند. يک مقام امريکايی خاطر نشان کرد، واشنگتن انتظار دارد سه کشور اتحاديه اروپايی در نشست آتی خود با آژانس اتمی از ارائه اين مدرک حمايت کنند.
به گفته يک ديپلمات، امريکا در اولين جلسه اطلاع رسانی هفته گذشته " بعد از ماهها يا بيشتر " اين اطلاعات را با آژانس اتمی در ميان گذاشته است. رابرت جوزف، مقام ارشد شورای امنيت ملی در اولين دوره تصدی رياست جمهوری بوش که هم اکنون معاون جديد وزير امور خارجه در امر کنترل تسليحاتی و امنيت بين المللی است، عهده دار ارائه مطالب بوده است. روابط ميان دفتر نمايندگی سازمان ملل و دولت بوش به خاطر اختلاف بر سر ايران و عراق تيره شده است. امريکا تلاش کرد اما نتوانست مانع از راهيابی البرادعی به دور سوم شود. وزير امور خارجه امريکا اعلام کرده است که خواستار بهبود روابط با آژانس اتمی است.