کد خبر: ۸۳۳۵۷
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۳۸۷ - ۱۶:۳۷

خاتمی: متاسفانه در جامعه شاهد نوعی بداخلاقی ‌هستیم

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: رییس جمهور سابق كشورمان اظهار داشت: «متاسفانه این روزها ارزشها خیلی ارزان و آسان مصرف می‌شود و كسانی برای اینکه خود را توجیه کنند اینگونه القا می‌کنند که فقط آنها در مسیر ارزشها گام بر می‌دارند».

به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی؛ در دیدار با اقشار مختلف مردم استان زنجان، با بیان این مقدمه که «در مقابل سیاست روزگار که سیاست جنگ و خشونت است؛و هر کس قدرت دارد فقط منافع خود را همانطور كه می‌خواهد و برای رسیدن به منافع هرگونه جنایت،اشغال و سرکوبی،تحقیر و جنگ روانی علیه کسانیکه دشمن خود می‌داند انجام می‌دهد كه نمونه آن را در غزه مظلوم می‌بینیم».

وی افزود: «درچنین جهانی تلاش برای اخلاقی كردن سیاست و تلاش برای تغییر سرمشق سیاستی كه می‌تواند حرمت انسان را در همه جا پاس دارد و نوعی تفاهم بر اساس عدل و انصاف حاكم شود و منظور از اهداف انقلاب و خواست ملت ایران بوده است كار مهم و البته سختی است».

رئیس موسسه بین المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها با ابراز تاسف از رایج شدن بداخلاقی در سیاست، تصریح کرد: «در دوران تصدی مسئولیت ریاست جمهوری با بیان اینکه ما باید و می‌توانیم این پارادایم را عوض کنیم و به سوی جهانی برویم که در آن تفاهم باشد و ملتها محترم باشند و بتوان گفتگو کرد؛ می‌توان با هم به سوی تفاهم و صلح حرکت کرد؛ مساله گفتگوی تمدنها را طرح کردیم که با استقبال روبرو شد و گام‌هایی در این زمینه برداشته شد».
 
وی گام نهادن در این راه را امری خلاف سیاست رایج در دنیا عنوان کرد و ادامه داد: «نمونه این سیاست رایج، سیاستی است که ما امروز اثر آن را در غزه می‌بینیم که چه جنایت بزرگی در حال رخ دادن است و تقریبا با بی‌تفاوتی نسبی دنیا و عمده دولتها مواجه شده است».
 
رئیس بنیاد باران افزود: «بسیاری از دولتها که از آنها انتظار می‌رفت در کنار مظلوم قرار بگیرند ولی حاضر نشدند سکوت را بشکنند و با فاصله گرفتن از مظلومی که دارد مقاومت می‌کند به ظالم و ستمگر اشغالگر میدان دادند و این نمونه بد اخلاقی در دنیاست».

سید محمد خاتمی، تاکید کرد: «کسانیکه جنگ و اشغال می‌کنند همانهایی هستند که مدعی دموکراسی هستند ولی از مرزهای خود که بیرون می‌آیند انسان برایشان ارزشی ندارد».
 
وی در توضیح چرایی طرح ایده گفتگوی تمدنها از سوی ایران، گفت: «ایران به عنوان کانون و نماینده فرهنگ و تمدنی دیرپا در دنیا شناخته می‌شود، ایرانی که بیش از 150سال در مسیر استقرار مردم سالاری توام با اخلاق و دین حركت می‌کنند و این امر؛ مساله مهم و راهی است که امام(ره) معرفی کرد و مردم ما نیز آزادی، توسعه و پیشرفتی که توام با معیارها و ارزشهای دینی که عمده آنها اخلاق باشد را می‌خواستند».
 
خاتمی از جمهوری اسلامی به عنوان حاصل ارجمند انقلاب اسلامی یاد کرد و گفت: «جمهوری اسلامی بدین معنا بود که می‌توان در کشور مردم سالاری، آزادی و پیشرفت در عین حال معنویت و اخلاق نیز داشت».

رئیس جمهور سابق کشورمان با تاکید بر اینکه «متاسفانه در جامعه شاهد نوعی بداخلاقی هستیم»، اظهار داشت: «بدتر از این بداخلاقیها این است که گاهی بداخلاقی مانند توهین،تخریب، حذف و سرکوب، دروغ پردازیها و احیانا رفتارهای ضد اخلاقی ارزش به حساب آید».
 
سید محمد خاتمی همچنین تصریح کرد: «متاسفانه امروز در کشور برای بسیاری از کسانیکه در جبهه و انقلاب بودند امنیت روانی نیست که خود را عرضه کنند و در معرض این هستند که حتی صلاحیتشان به عنوان کسانیکه اسلام را قبول ندارند رد شود كه این امر هم خلاف آزادی و هم خلاف معیارهای اخلاقی است».
 
رئیس جمهور سابق کشورمان، افزود: «اگر معتقدیم اصولگراییم؛آیا کدام اصل بالاتر از اینکه از جمهوری اسلامی دفاع کنیم وجود دارد؟ برای همین دفاع از جمهوری اسلامی و لوازم آن اصل مهمی است.معتقدیم با موقعیت ممتازی که جمهوری اسلامی و ایران در منطقه دارد ما یک قدرت در جهانیم و این قدرت رشید درگذشته ما و شایستگی كه ملت دارد و باید از آن برای رفع تهدیدها و دفع مشکلاتی که از این ناحیه برای ما پیش می آید استفاده کنیم و همه اینها تدبیر می‌خواهد».
 
رئیس موسسه بین المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها، یادآور شد: «با یک کلام بیجا ممکن است هزینه‌های خیلی زیادی برای مملکت ایجاد شود و برعکس با یک کلام سنجیده می‌توان از اصول،معیارها و منافع مملکت دفاع و در عین حال تهدیدها را کم کرد».
 
خاتمی، از سرمایه‌گذاری در داخل و حضور در بازار های جهانی،رونق و نشاط اقتصادی در مملکت،استفاده از نفت در مسیر زیرساختهای کشور برای داشتن یک اقتصاد پویا و ثروتمند شدن کشور نام برد و گفت: «همزمان با طی این مراحل می توانیم با اداره مملکت با مالیات و بسط تامین اجتماعی در جامعه به عنوان بهترین راه عدالت بر اقتدار مملکت بیفزاییم».
 
خاتمی با تاکید بر اینکه «همه ما نسبت به کشور مسئولیم»، اظهار داشت: «مسئولان فعلی حسن نیت دارند ولی حسن نیت تنها کافی نیست بلکه حسن نیتی با تدبیر،برنامه‌ریزی درست،مصرف نکردن ارزشها و شعارها است،كارساز خواهد بود».
 
رئیس بنیاد باران تصریح کرد: «متاسفانه این روزها رزشها خیلی ارزان و آسان مصرف می‌شود و كسانی برای اینکه خود را توجیه کنند اینگونه القا می‌کنند که فقط آنها در مسیر ارزشها گام بر می‌دارند».

وی ادامه داد: «آرمانهای انقلاب، عدالت و منافع ملت برای ما ارزش است و شعاری کردن جامعه و به نتیجه نرسیدن سبب دلزدگی جامعه خواهد شد و این دفاع از ارزشها نیست».
 
خاتمی ارزش را تلاش برای پیشرفت کشور، حاکم شدن عدالت، حرمت گذاشتن به اهل علم و دانشمندان و احساس امنیت کردن آنها عنوان کرد.

رئیس جمهور سابق کشورمان با یادآوری جایگاه مهم ایران و هزینه‌های فراوانی که برای انقلاب پرداخته شده است، اظهار داشت: « همه باید دلمان برای کشور بسوزد؛ راه هم راه روشنی است، آیا در این چند سال به سوی اهداف چشم انداز حرکت کرده‌ایم»؟
 
وی تصریح کرد: «معتقدم در این چند سال كشور دو موقعیت ممتاز، یکی درآمد سرسام آور نفت و دیگری ابلاغ سیاستهای اصل 44 را داشته است که خیلی می‌توانست جهش ایجاد کند و اگر با این امکانات با تدبیر کار می‌شد زمان 20 ساله هدف چشم انداز را حداکثر د ر10 سال طی می‌کردیم ؛ولی امروز باید تلاش کنیم تا کشور را به 4 سال گذشته برگردانیم و دوباره راه را از اول طی كنیم».
 
سید محمد خاتمی ادامه داد: «همه باید بکوشند تا مملکت در مسیری راه برود که در نهایت کار هم ثروت کشور؛ هم آزادی و استقلال کشور و حرمت بین المللی در آن تامین شود و هم اصول و ارزشهای انقلاب از جمله اخلاقی شدن جامعه تحقق یابد و به جای تکیه‌های افراطی بر روی ظواهر و احیانا خرافات به واقعیتهای دینی در جامعه رواج یابد».
 
رئیس جمهور سابق کشورمان سپس به انتخابات پیش روی ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: «انتخابات آینده بزنگاه مهمی است، اولا کسانیکه می‌آیند باید با برنامه روشن با لحاظ كردن سند چشم انداز و قانون اساسی بیایند و نه اینکه توقعات بیجا برای مردم ایجاد کنند که یک شبه می‌توان تمام مشکلات فعلی را حل کرد؛در عین حال باید روی آزادی مردم،دفاع از حقوق ملت و آزاد بودن نقد در جامعه تاکید کرد».
 
وی ادامه داد: «دیگر اینکه تضمین داده شود انتخابات آزاد است و زمینه‌ای فراهم شود که مردم با تنوعی که دارند بتوانند گزینه‌های مطلوب را داشته باشند».
 
خاتمی تاکید کرد: «حضور باشکوه مردم در انتخابات بسیار مهم است؛ درست است مردم با مشکلات زیادی روبرو هستند ولی نباید مایوس شوند؛ بلکه باز هم می‌توان درکشور رونق ایجاد كرد و در همه زمینه‌ها امیدوار بود پس مردم بدانند رایشان اثرگذار است».
 
رئیس جمهور سابق کشورمان، تصریح کرد: «در صورت حضور انبوه مردم در پای صندوقهای رای است که بعضی موانع و مشکلات که در غیبت مردم کار ساز است و در حضور آنها کارساز نیست از بین خواهد رفت».
 
سید محمد خاتمی خاطر نشان کرد: «امیدوارم انتخابات خوبی برگزار شود و نتیجه کار طوری باشد که ما شاهد روندی باشیم که کشور و ملت در مسیر پیشرفت و سربلندی و اسقرار همه جانبه جمهوری اسلامی در ایران حركت كنند».
 
گفتنی است در ابتدای این دیدار، رئیس بنیاد باران با اشاره به ذکر خاطراتی از سوی حاضران در خصوص اولین سفرهای استانی او، گفت: «بنده نیز یاد و خاطره آن روزها و نیز سفری که در اوایل سال 76 به زنجان کردم و محبت و بزرگی که مردم زنجان به من داشتند را هیچگاه فراموش نخواهم کرد».
 
سید محمدخاتمی ادامه داد: «لازم می‌دانم از انسان بزرگی که در آن روزها با ما بود و مظهر صفا،علم و تقوا و تواضع، یعنی حضرت آیت‌الله موسوی زنجانی که نماینده معنوی مردم رشید، با فرهنگ،با استعداد و با تواضع و مقاوم زنجان بود یادی بکنم که این روزها جایش خالیست؛ از خداوند می‌خواهم بر درجاتش بیفزاید».
 
رئیس موسسه بین‌المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها، همچنین از پروفسور ثبوتی به عنوان یکی از افتخارات عرصه علم و فرهنگ ایران نام برد که دلبستگی‌اش به سرزمین خود سبب شد مرکز افتخار مهم علمی-پژوهشی اش را در زنجان دائر کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین