آفتابنیوز : آفتاب: متکی با اشاره به حمایتهای به عمل آمده از مردم غزه در جمهوری اسلامی ایران، خاطرنشان کرد: «بر اساس آموزه امام (ره) با تمامی ملت فلسطین تجدید پیمان میکنیم و از آنها حمایت خواهیم کرد».
به گزارش سرویس سیاست خارجی آفتاب، منوچهر متکی وزیر امورخارجه کشورمان پیش از ظهر امروز چهارشنبه در همایش تشکلهای غیردولتی و سازمانهای مردم نهاد در حمایت از مردم مظلوم غزه که در سالن همایشهای بینالمللی صدا و سیما در حال برگزاری است، از فعالیتها و اقدمات امدادگران به ویژه هلال احمر در قبال مردم غزه قدردانی کرد.
وی در ادامه به سازمانهای مردم نهاد که امروز در حلقهها و پازلهای حکمرانی در سطح ملی، منطقهای و بینالمللی بخشی از بازیگران نقش آفرین این صحنهها هستند، اشاره کرد و گفت: «سازمانهای مردم نهاد به ویژه در دو دهه اخیر از بالندگی بسیار خوبی در حوزههای مختلف تخصصی و به خصوص مسائل اجتماعی بهرهمند بودند».
متکی یادآور شد: «اگر چه در عرصه لیبرال دموکراسی همه چیز ابزاری برای اهداف لیبرال دموکراسی هستند حتی جهتدهی سازمانهای غیردولتی با طراحیهای پشت پرده، اما سازمانهای مردم نهادی که برای مردم و نهادینه کردن حقوق آنها با معیاری حق طلبانه و عدالت محورانه پا به عرصه وجود میگذارند همانند آن امدادگران هستند ولی با تجهیز و نگاهی دیگر در عرصهای دیگر منشاء اثر در حوزه فعالیتهای اجتماعی هستند».
متکی در ادامه با اشاره به محاسبات رژیم صهیونیستی در تهاجم اخیر به غزه خاطرنشان کرد: «این رژیم همه محاسبات را انجام داد و 38 سال است که به وجب به وجب این منطقه کوچک غزه اشراف داشت و آن را میشناخت و با امکانات وسیعی که در اختیار داشت از جمله ماهوارهها که حتی حرکت یک فرد را در محدوده یک منزل کنترل، عکسبرداری و فیلمبرداری میکنند، تصور و گمانشان این بود که در هماهنگی منطقهای و با اربابان خارج از منطقه خواهند توانست ظرف یک هفته مقاومت را در فلسطین تمام کنند و به همه حرکتهایی که بر اساس مقررات و قواعد حقوق بینالملل به دنبال حقشان هستند، درسی بدهند».
وزیر خارجه ابتداییترین و مشروعترین حق ملت فلسطین را داشتن سرزمین و دفاع از این سرزمین خواند و افزود: به غزه حمله کردند و خودشان در نیمه راه اعلام کردند که محاسباتمان از غزه و مقاومت غزه درست نبوده است.
به گفته متکی اهدافی که رژیم صهیونیستی دنبال میکرد، پاک کردن صورت مساله در غزه یعنی مقاومت و یا تضعیف و یا از بین بردن امکانات تسلیحاتی مقاومت بود.
وی با بیان اینکه کسانی که در دنیا برای آزادی و علیه استعمار مبارزه میکنند حقشان است که برای دفاع از خود و همچنین مقابله با تهاجم دشمن و آزادی سرزمینشان به مقاومت ادامه دهند، خاطرنشان کرد: «به همین دلیل سلاح حق طبیعی آنهاست. همه مقاومتها در همه جای دنیا مسلح و مجهز بودند و الان نیز هستند».
متکی اینکه باید بگردیم که یک مقاومت در کجا و چگونه سلاح به دست آورده را یک سوال انحرافی خواند و گفت: «ملتی که میخواهد مبارزه و از خود دفاع کند بسیار طبیعی است که هر چه ابزار مقاومت برایش مقدور باشد و از هر جایی آن را به دست میآورد».
وی افزود: این سوال انحرافی است که به دنبال محروم کردن غزه از سلاح بگردیم.
وی با طرح این پرسش که مگر در غزه یک انتخابات دموکراتیک برگزار نشده و دولت دموکراتیک بر سر کار نیامده، اظهار داشت: «کل آن سرزمین متعلق به فلسطینیها اعم از مسلمان، یهودی و مسیحی است نه متعلق به شما صهیونیستها که به این منطقه تحمیل شده و کوچانده شدهاید».
وی خطاب به صهیونیستها از آنها پرسید قبل از آمدن به این منطقه شهروند کجا بودید؟ فلسطین متعلق به فلسطینیهاست و همین مقداری از این سرزمین که در نتیجه مقاومت آزاد کردند طبیعی است که از آن حفاظت کنند.
وزیر خارجه اضافه کرد: «در دوران همین تهاجم وحشیانه به غزه 300 تن بمب را به مناقصه گذاشتید برای اینکه به رژیم صهیونیستی بدهید، بعد عنوان میکنید که مقاومت برای خودش سلاح نداشته باشد، چه کاره هستید که چنین حرفی بزنید».
متکی در ادامه با ذکر این نکته که رژیم صهیونیستی در حمله به غزه هیچ یک از اهدافی که تعقیب میکرد به دست نیاورد، خاطرنشان کرد: «باید دومین پس لرزه جدی در ارکان حکومتی رژیم غاصب را بعد از شکست سنگینش در جنگ 33 روزه شاهد باشیم».
وی اظهار داشت: «مثلث مدیریت تجاوز به غزه یعنی اولمرت، باراک و لیونی که مصادیق بارز جنایتکاران جنگی هستند و پیگیری حقوقی و قضایی بینالمللی برای شکایت از سران رژیم صهیونیستی در حلقه اول به این سه عنصر باز میگردد و اگر در محاکم کیفری بینالمللی عدالت جاری و ساری و اساس بود باید با آغاز این تجاوز و حداقل پس از آن احضاریههای لازم صادر میشد».
وزیر خارجه با بیان اینکه خوشبختانه برخی کشورها این موضوع را آغاز کردند، گفت: «مالزی قانونی مبنی بر تشکیل دادگاهی ویژه در این کشور که مسئولیت پیگیری قضایی و شکایت از سران رژیم صهیونیستی را بر عهده میگیرد به تصویب رساند و این لایحه در جمهوری اسلامی نیز سیر خود را در قوه قضاییه گذرانده و در هیئت دولت مطرح شد و در نهایت برای تصویب به مجلس ارائه خواهد شد».
منوچهر متکی در ادامه این همایش، با اشاره به تهاجم اخیر رژیم صهیونیستی به غزه اظهار داشت: «این رژیم یک بار دیگر طعم شکست در برابر مقاومت را چشید».
وی گفت: «کسانی که هر وقت اراده میکردند دامنه تجاوزشان در منطقه به هر جایی و تا هر جایی، گسترده بود، در جنگ 33 روزه لبنان برای نخستین بار طعم شکست را نه از یک ارتش کلاسیک و نه مجموعه ارتشهای عربی، بلکه از یک مقاومت چشیدند».
متکی با اشاره به 10 هزار اسیر فلسطینی که در زندانهای رژیم صهیونیستی به سر میبرند، خاطرنشان کرد: «غزه درس خوبی به این رژیم داد. این رژیم این بار آمده بود که کل غزه را به اسارت گرفته و اراده خود را به غزه تحمیل کرده و با حذف مقاومت و سپردن این منطقه به سازشکاران، بگوید که تمام شد».
وزیر خارجه با بیان اینکه قلبهایمان مالامال از درد دیدن صحنههای دلخراش غزه است، اظهار داشت: «در تاریخ دیدیم که یزدیان نه سالها پس از جنایت کربلا و صحنه عاشورا، بلکه حتی یک شب بعد از آن جنایت نتوانستند آرام بخوابند. گودی قتلگاه به بلندای قلهای تبدیل شد که آزادی و سرافرازی را برای جهانیان به ارمغان آورد».
متکی با اشاره به تجاوز اخیر غزه در ماه محرم، افزود: «شهدای غزه پیشاپیش عاشورا به استقبال شهدای کربلا رفتند».
وی با اشاره به جنگ تحمیلی هشت ساله به ایران که موضوع عرب و عجم را در خصوص این جنگ مطرح کردند و با بیان اینکه در لبنان تلاش کردند بحث شیعه و سنی را در خصوص ایران که از حق در لبنان دفاع میکرد، عنوان کنند، یادآور شد: «اما حماس و مقاومت در غزه با یک اتفاق و اتحاد قلبی در عمل و شهادت حقانیت آن نه به کلام بلکه به خون، برای جهانیان تجلی یافت».
متکی با ذکر این نکته که خاورمیانه جدید در حال تولد است، اظهار داشت: «مسائل این خارومیانه در نگاههای سنتی دیگر قابل طرح نیست. امروز نسل جوان توفنده خاورمیانه به دنبال حق طلبی، عدالت خواهی و نفی سلطه طلبی و هژمونی قدرتهای بزرگ است».
وزیر خارجه با تاکید بر اینکه دولت جدید آمریکا نیازمند خاورمیانه شناسان جدیدی است که به آن بگویند در منطقه چه واقع است، افزود: «زمانی بوش در اروپا سخنرانی خداحافظی ایراد می کرد گفت که مردم اروپا به مردم آمریکا علاقمند هستند، اگرچه رئیس جمهور آمریکا را دوست نداشته باشند و این یکی از حرفهای درستی بود که بوش در دوران ریاست جمهوریاش مطرح کرد».
متکی با تاکید بر اینکه مردم خاورمیانه با مردم آمریکا دشمنی ندارند، یادآور شد: «اما مردم خاورمیانه از سیاستهای سران دولتهای آمریکا در طی سالهای گذشته در این منطقه متنفر و منزجر هستند. اگر دولت جدید آمریکا مدعی شعار تغییر است، یکی از حوزههای مهم تغییر همین بحث و میدان است که باید به آن توجه کند».
به گفته وی دولت پیشین آمریکا دو بحران را چونان استخوانی در لای زخم با چند شکست پی در پی، برای دولت جدید به ارثیه گذاشت.
وزیر خارجه کشورمان با اشاره به اظهارات مقاومت مبنی بر اینکه نیروهای ارتش صهیونیستی باید سریعاً از غزه خارج شوند، افزود: «این تحمیل اراده مردم فلسطین در غزه بر همه کسانی است که پشت سر رژیم صهیونیستی ایستادهاند».
متکی با ابراز تاسف از کسانی که به آرمان فلسطین خیانت کردند، یادآور شد: «آنها رسوا خواهند شد. آنهایی که چند روز قبل از این حادثه به فلسطینیها گفتند اوضاع آرام است و حملهای در کار نیست. آنانی که در گوش و کنار پنهان بودند و در روز اعلام آتش بس از سر استیصال، توسط رژیم صهیونیستی به یک باره در شرم الشیخ و بعد در تل آویو جمع شدند».
وی خطاب به آنها گفت: «رفتید که بگویید این تهاجم کار غلطی بود، اینکه 6 هزار نفر در غزه به خاک و خون کشیده شدند و حقوق بشر در آنجا نقض شد. شما که در سومین روز حادثه، آتش بس 48 ساعته را مطرح کردید ولی رژیم صهیونیستی نپذیرفت، باز با لبخند به آنجا رفتید. شما تظاهرات چند صد هزار نفری در کشورتان را ندیدید؟ چه پاسخی برای مردمانتان دارید»؟
متکی با اشاره به تظاهرات گستردهای که در طی این مدت برگزار شد، اظهار داشت: «برخی از رسانههای برآمده از لیبرال دموکراسی در غرب صحنهها و خبرها را سانسور کردند و باید پاسخ بدهند. البته مطمئن باشند که سازمانهای متعهد در جهان در سایه استفاده از تکنولوژی و ارتباطات پیشرفته این صحنهها را منتقل خواهند کرد».
وزیر خارجه خطاب به دولتهایی که از رژیم صهیونیستی حمایت کرده و یا در قبال جنایات آن سکوت کردند، گفت: شما باید به ملتهایتان پاسخ اساسی بدهید. کدامین تشر، کدامین محاکمه و حکم برای آنها صادر شد.
به گفته وی در شرم الشیخ جمع شدند که بگویند چگونه نگذارند سلاح به مقاومت برسد.
متکی خطاب به آنها با بیان اینکه سخت در اشتباهید، افزود: «هر جا مقاومت مردمی وجود دارد، سلاحش را پیدا میکند. دنبال کشور خاصی نگردید».
وزیر خارجه با اشاره به موضوع بازسازی غزه اظهار داشت: «طراحی پشت پردهای در حال رخ دادن است که پولهای جمع آوری شده برای بازسازی غزه به دست غیر اهل آن سپرده شود».
وی با بیان اینکه از نظر ما دوران ریاست حکومت خودگردان به سر آمده، خاطرنشان کرد: «باید طبق روال موجود انتخابات مجدد برگزار شود. گذاشتن کمکها و امکانات جمع آوری شده در اختیار مجموعه خودگردان، شبهه جدی قانونی دارد».
متکی با اشاره به خسارتهای وارده به غزه در طی تهاجم اخیر رژیم صهیونیستی به این منطقه، افزود: «غزه مسئولین و دولت قانونی خود را دارد. همانهایی که تا دیروز بعد از انتخابات و قبل از این تجاوز به عنوان سیاسیون غزه امور را برعهده داشتند و زمانی غزه با تجاوز مواجه شد، سلاح در دست به مقاومت و حفاظت از غزه پرداختند».
وی ادامه داد: «شما آنچنان مرزها را بستید که کسی از مردم عادی نتواند از غزه خارج شود. سنگها را بستند و سگها را آزاد و رها گذاشتند به جان این مردم، اینها تاوان دارد و تاوانش نیز در حال آشکار شدن است».
وزیر خارجه اظهار داشت: «در حال حاضر در آمریکا کسانی از روشنفکران، سیاستمداران و دانشگاهیان این بحث اساسی را مطرح میکنند که چه ضرورتی دارد که ما همه منافع آمریکا را به خواستها، تجاوزطلبیها و منافع اسرائیل گره بزنیم و این یک سؤال جدی در افکار عمومی آمریکاست».
به گفته وی در قبال آن سکوت عامدانه، سانسور اخبار، جلوگیری از انتقال جنایت و صحنههای آن به جهانیان، حق ذاتی مقاومت در برخورداری از سلاح، بازسازی و ضرورت تمرکز کمکهای بینالمللی و خصوصاً کشورهای اسلامی و عربی به مسئولین حماس و دولت قانونی فلسطین در غزه، بخشها و حوزههایی است که سازمانهای مردم نهاد در ارتباط با همتایانشان در اقصی نقاط جهان و دولتها میتوانند نقش شایسته خود را ایفا کنند و افزود: «وزارت خارجه نیز در این مهم در خدمت همه کسانی است که به این تلاش همت گمارند».
وی با اشاره به حمایتهای به عمل آمده از مردم غزه در جمهوری اسلامی ایران، خاطرنشان کرد: «بر اساس آموزه امام (ره) با تمامی ملت فلسطین تجدید پیمان میکنیم و از آنها حمایت خواهیم کرد و این حمایت را حوزه امنیتی جهان اسلام، خاورمیانه و جمهوری اسلامی تعریف میکنیم و این حمایت را نه یک هزینه بلکه سرمایهگذاری برای امنیت کشورهایمان میدانیم».
وزیر خارجه با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی ناگزیر، تسلیم به شرایط خواهد شد و با بیان اینکه تا پیروزی نهایی رزمندگان، مبارزان و جنبش مقاومت فلسطین به وعده داده شده الهی، دور نیست، افزود: «اتصال و ارتباط زیبا و بسیار ارزشمندی که در این ماجرا در دو پیام بسیار پر محتوای مقام معظم رهبری با فرزندانش در مقاومت فلسطین برقرار شد، جلوهها باشکوهی از این حادثه است».
وی ادامه داد: «زمانی برخی رهبران مقاومت در منطقه و حرکتهای اسلامی و رهبران مسلمانان عنوان میکنند که این گونه پیام حبیب ما، برای ما سرمایه ارزشمندی است، نشان از آن اتصال معنوی برقرار شده با انقلاب اسلامی و الهام بخشی این انقلاب است».
به گفته متکی رژیم صهیونیستی به غزه رفت تا اسیر بگیرد اما خودش اسیر آتشی شد که خود بر افروخته بود.
وزیر خارجه کشورمان در پایان تصریح کرد: «رژیم صهیونیستی اسیر افکار عمومی حق خواهیهای ملتها و مبارزات قهرمانانه ملت بزرگ فلسطین است».