نمایندگان مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی طرح مالیات بر عایدی سرمایه (مالیات بر سوداگری و سفته بازی) بند (چ) ماده ۱۳ این طرح را تصویب کردند؛ ماده ۱۳ درباره مواردی است که مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمیشود.
طبق این مصوبه، کلیه اراضی با کاربری کشاورزی و اراضی فاقد کاربری خارج از محدوده شهر با دوره تملک بالای سه سال اعم از باغها و زمینهای زراعی به جز باغ ویلاها.
تبصره- باغها و اراضی زراعی واقع در محدوده شهر مشمول این حکم نمیباشد.
پایان بررسی یک طرح و تایید دو فوریت یک لایحه
جلسه علنی مجلس به ریاست محمد باقر قالیباف برگزار شد و بررسی تقاضای دو فوریت در مورد لایحه تشکیل وزارت بازرگانی، ادامه طرح مالیات بر عایدی سرمایه، رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه پروتکل اصلاحی موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری عراق و ... در دستورکار نمایندگان قرار گرفت.
در ابتدای این جلسه محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور خود فرا رسیدن ۱۲ اردیبهشت، روز گرامیداشت مقام معلم و سالروز شهادت معلم ماندگار انقلاب استاد شهید مطهری را تبریک گفت و افزود: احترام و ارج نهادن به مقام معلم سرمایه گذاری برای پیشرفت یک جامعه است.
نمایندگان ادامه بررسیهای مربوط به طرح مالیات بر عایدی سرمایه (مالیات بر سوداگری و سفته بازی) را در دستورکار قرار دادند و با تصویب بندی از ماده ۱۳ این طرح مقرر کردند که کلیه اراضی با کاربری کشاورزی و باغها و زمینهای زراعی مشمول پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه نمیشوند.
بعد از اتمام بررسی مواد طرح مالیات بر عایدی سرمایه رئیس مجلس از نمایندگان به ویژه اعضای کمیسیون اقتصادی تشکر کرد و افزود که این کار مهم و دقیق صورت گرفت و انشاءالله تاثیرات خود را میگذارد.
همچنین تقاضای دولت مبنی بر بررسی لایحه تشکیل وزارت بازرگانی به صورت دو فوریتی مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت با ۱۴۳ رای موافق نمایندگان با این درخواست موافقت شد.
در این جلسه میثم لطیفی معاون رئیس جمهور که در صحن علنی حاضر شده بود با اشاره به اینکه برای دولت تشکیل سازمان بازرگانی یا وزارت بازرگانی تفاوتی ندارد، تاکید کرد: آنچه که برای دولت مهم است سفره مردم بوده که با تمرکز وظایف در وزارت بازرگانی میتواند کمک شایانی به دولت در تنظیم بازار و توزیع عادلانه کالاها کند.
موافقان و مخالفان بررسی دو فوریتی لایحه تشکیل وزارت بازرگانی
موافقان بررسی دو فوریتی لایحه تشکیل وزارت بازرگانی تاکید کردند که ایجاد یک سازمان متمرکز برای توزیع کالا و نظارت بر بازار ضرورتی اجتنابناپذیر است و از سوی دیگر مخالفان بررسی این لایحه به صورت دو فوریتی معتقد بودند که این ساختار قبلا در کشور وجود داشته و ممکن است همانند گذشته با طی کردن رویه واردات محور به تولید آسیب وارد کند.
گزارش شور دوم کمیسیون عمران در مورد طرح اصلاح قانون حمایت از بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده پیرامون حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) و حرم مطهر حضرت معصومه (س) از دیگر دستورکارهای مجلس بود که با تصمیم نمایندگان برای رفع ابهام به کمیسیون عمران ارجاع شد.
نمایندگان همچنین کلیات لایحه الحاق پنج تبصره به ماده (۲) قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان را به تصویب رساندند.
نمایندگان ایرادات شورای نگهبان در لایحه پروتکل اصلاحی موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری عراق به منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و تبادل اطلاعات در مورد مالیاتهای بر درآمد و سرمایه را رفع و تصویب کردند.
در ماده واحده این لایحه آمده بود که پروتکل اصلاحی موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری عراق به منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و تبادل اطلاعات در مورد مالیاتهای بر درآمد و سرمایه شامل یک مقدمه و (۴) بند، به شرح پیوست تصویب و اجازه مبادله اسناد آن داده میشود.
همچنین گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه یک فوریتی سندالحاقی (پروتکل) تمدید موافقتنامه موقت تشکیل منطقه آزاد تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و دولتهای عضو هم پس بررسیهای لازم تصویب شد.
اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس
دلخوش: چرا واردات برنج دو برابر شده است
یوسفی: هرچه سریعتر وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به مجلس معرفی شود
اسحاقی: وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش، کشاورزی و صمت معرفی شوند
نقدعلی: شهید الداغی غیرت را به نمایش گذاشت
حسینی: وزیر کشاورزی در خصوص قیمت گندم به مجلس توضیح دهد
انتقاد سرمدی از تعیین نرخ خرید تضمینی گندم
موسوی: ستاد اجرایی حضرت امام گام جدی در تهیه اطلس محرومیتزدایی برداشته است
بابایی کارنامی: حقوق جامعه کارگری در طول سال باید مدنظر قرار گیرد
****
پس از پایان این جلسه، عضو هیات رییسه مجلس درباره علت مطرح نشدن نطق میان دستور نمایندگان در جلسات هفته جاری مجلس توضیح داد و گفت: روز یکشنبه طرح استیضاح وزیر صمت مطرح بود و طبق آیین نامه در جلسه استیضاح نطق میان دستور نداشتیم. دلیل مطرح نشدن نطق میان دستور و تذکرات پایانی در جلسات علنی روزهای دوشنبه و سه شنبه این بود که بررسی طرحها و لوایح در دستور کار به اتمام برسد.
به گفته یک عضو دیگر هیات رئیسه براساس رای استمزاجی گرفته شده از نمایندگان جلسه روز یکشنبه هفته آینده برای تسریع در بررسی طرحها و لوایح کاری در دو نوبت صبح و عصر برگزار میشود.