کد خبر: ۸۳۷۹
تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۸۴ - ۱۲:۴۰

شکست خاموش غرب

آفتاب‌‌نیوز : با اینکه برای نخستین بار در تاریخ ایران انتخابات به دور دوم کشیده شد و تعداد رای ها با رسیدن دو نفر به این دور، کاهش یافت، ولی اکثریت ایرانی ها آشکارا نتیجه را قابل توجه می دانستند و آنرا اقدامی در جهت نظام تلقی می کردند. 

با این حال بوش هم چنان انتخابات ایران را فاقد اصول اولیه دموکراسی می دانست و مقامات امریکایی نیز آنرا نا مشروع قلمداد می کردند. این اظهارات تنها حضور مردم را در عرصه انتخابات تشدید کرد زیرا آنها به یاد داشتند زمانی را که امریکا به روی کار آمدن شاه در ایران همت گماشته بود. 

تلاش دولت بوش برای بهتر جلوه دادن اوضاع عراق و افغانستان نسبت به ایران، نتوانست رای دهندگان ایرانی را متقاعد کنند زیرا به رغم برگزاری انتخاباتی نسبتا عادلانه در این کشورها، هنوز هم موج ناآرامی ها توسط افراطیون اسلامی و مقابله نظامیان امریکا با آنها ادامه دارد. 

به علاوه بغداد و کابل، کنترل کمی بر تمامی خاک خود دارند و هیچ یک از دولت های آنها نتوانسته اند استقلال نظامی و اقتصادی خود را از امریکا نشان دهند. 

با نگاهی به متحدان امریکا در منطقه می توان دریافت که هیچ اثری از دموکراسی و آزادی و انتخابات رقابتی برای ریاست جمهوری در عربستان، اردن، مصر، عمان، کویت، بحرین، قطر، امارات متحده عربی، پاکستان، ازبکستان و یا آذربایجان دیده نمی شود و حتی دموکراسی آنها از ایران کمتر است.

 دست کم می توان دید که دولت حاکم در ایران مانند رژیم ازبکستان تظاهر کنندگان را قتل عام نکرده و مخالفان را به قتل نمی رساند. سران ایران هم چنین منحصر به یک خانواده خاص مانند نمونه مشابه در عربستان و دیگر شیخ نشین های شبه جزیره عرب نیستند. 

با این حال باز هم ایران است که ادعاهای دولت بوش را مبنی بر حکومت عده ای نامنتخب در ایران تحمل می کند. رایس در حالی دم از مشروعیت انتخابات ایران می زند و از عدم حضور کاندیداهای زن سخن می گوید که در عربستان سعودی زنان بر خلاف ایران حتی حق رای دادن هم ندارند. 

این برخوردهای دو گانه به هیچ وجه کاستی ها و نواقص حکومت ایران را در اجرای حقوق بشر توجیه نمی کند بلکه نشان می دهد تاکید دو حزبی واشنگتن بر فقدان دموکراسی و حقوق بشر در ایران حاکی از علاقه به اجرای این آرمان ها در این کشور نیست بلکه قصد مجازات، انزوا و تهدید نظامی ایران نفت خیزی را دارد که از همکاری با طرح های استراتژیک و اقتصادی امریکا در خاور میانه سرباز زده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین