آفتابنیوز : آفتاب: بنا به اطلاعاتی که روزنامۀ گاردین کسب کرده است، مسؤولان دولت اوباما، پیشنویس نامهای را خطاب به ایران تهیه کردهاند که با هدف باز کردن گرۀ روابط آمریکا-ایران و گشودن دریچۀ مذاکرات رودررو تهیه شده است.
به گزارش سرویس بینالملل آفتاب، وزارت امور خارجۀ ایالات متحده از زمان انتخاب اوباما در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، بر روی پیشنویسهای این نامه کار میکرده است. این نامه، پاسخی به نامۀ تبریک بلندبالایی است که محمود احمدینژاد (رییسجمهور ایران) برای اوباما فرستاده است.
دیپلماتها میگویند نامۀ اوباما، یک ژست نمادین برای نشان دادن تغییر در لحن خصمانهای است که دولت بوش اتخاذ کرده بود. دولت بوش، ایران را بخشی از «محور شرارت» نامیده بود.
هدف از این نامه آن است که از بدگمانیهای رهبران ایران بکاهد و راه را برای مذاکرۀ مستقیم توسط دولت اوباما باز کند، که این مسئله، به معنای کنار گذاشتن سیاست قبلی است.
مسؤولان وزارت خارجه حداقل سه پیشنویس از این نامه را تهیه کردهاند، که اطمینان میدهد واشنگتن به دنبال سرنگون کردن رژیم جمهوری اسلامی نیست، بلکه صرفاً به دنبال ایجاد تغییر در رفتارهای آن است. این نامه، مردم ایران را مخاطب قرار داده و مستقیماً به رهبر جمهوری اسلامی ایران (آیتالله علی خامنهای) فرستاده میشود یا به صورت نامهای سرگشاده ارسال خواهد شد.
یکی از پیشنویسهای پیشنهادی میگوید که ایران باید استانداردهای نسبتاً پایین سطح زندگی در این کشور را با استانداردهای برخی از همسایگان شکوفای خود مقایسه نماید، و پیرامون مزایای کنار گذاشتن وجهۀ منفور خود در غرب بیندیشد.
هرچند لحن این نامه آشتیجویانه است، اما از ایران میخواهد تا به آنچه آمریکا آن را «پشتیبانی حکومتی از تروریسم» میخواند پایان دهد.
هیلاری کلینتون (وزیر خارجۀ جدید آمریکا) این نامه را بخشی از بازبینی جامع در سیاست آمریکا در قبال ایران تلقی میکند. انتظار میرود تصمیمگیری پیرامون ارسال این نامه تا زمان تکمیل این بازبینی جامع، به تأخیر بیفتد.
اوباما در مصاحبهای که روز دوشنبه با شبکۀ تلویزیونی العربیه داشت، رویکردی دوستانهتر در قبال جمهوری اسلامی اشاره کرد.
احمدینژاد روز گذشته گفته بود که صبورانه در انتظار حرکتهای بعدی دولت اوباما است. وی گفت: «ما صحبتهای آنها را به دقت گوش خواهیم کرد، اقدامات آنها را به دقت بررسی خواهیم کرد، و اگر تغییرات واقعی ایجاد شده باشند، ما [از این تغییرات] استقبال خواهیم نمود.»
احمدینژاد که تأکید کرد در انتخابات آیندۀ ریاستجمهوری ایران شرکت خواهد نمود، گفت مشخص نیست آیا دولت اوباما صرفاً به دنبال تغییر تاکتیک است، یا اینکه تغییراتی بنیادین را دنبال میکند. وی از واشنگتن خواست تا برای اقدامات خود در طول 60 سال گذشته علیه ایران عذرخواهی کند، که این اقدامات شامل پشتیبانی از کودتا علیه دولت مصدق و سرنگون کردن هواپیمای مسافربری ایران در آبهای خلیج فارس میباشد.
وزارت خارجۀ آمریکا دیروز از اظهار نظر پیرامون این پیشنویسها خودداری کرد.
آخرین خبر:توضیح سخنگوی کاخ سفید درباره ارسال نامه به رهبران ایران {کلیک کنید}
ضمنا آمريكا پس از حملات خود در دوران بوش به كشورهاي خاورمينه سياست نرم در پيش گرفته تا آبروي رفته خود را احيا كند والا اين رپيس جمهور فاقد اختيار است به دليل اينكه در حساس ترين زمان پيش از انتخابات نگران يافتن سگي را داشت نه دقدقه سياست و كابينه خود را پس او تصميم گيرنده نيست و نمي شه روي تغييرات رفتاري اوحساب كرد.