کد خبر: ۸۳۸۴۵۴
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۱

انتقاد از "بیزاری" امام جمعه رشت

یک عضو دفتر رهبر انقلاب ضمن بازنشر سخنانی از رهبر انقلاب به سخنان امام جمعه رشت در جشنواره تئاتر کودکان واکنش نشان داد.
انتقاد از
آفتاب‌‌نیوز :

فلاحتی، امام جمعه رشت اخیر در مراسمی خطاب به افرادی که حجاب رسمی را رعایت نکرده بودند گفته بود من از تمامی کسانی که در این مراسم حجاب ندارند، بیزارم. اظهارات وی بازتاب گسترده ای داشت و برخی نسبت به اظهارات وی انتقاد کرده‌اند.

مهدی فضائلی، عضو دفتر رهبر انقلاب در توییتر نوشت: رهبر ا نقلاب: رفتار امام جمعه باید همانند رفتار پدر با فرزندان خود باشد و باید همه را بر سر سفره معنویت و دین بنشاند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی هم در واکنش به رفتار امام جمعه رشت با انتشار ویدئویی از رهبر انقلاب نوشت: برای این دختران من و شما (به تعبیر حاج قاسم) باید روشن‌گر باشیم، پدرانه دعا کنیم و از سر محبت تذکر بدهیم، خصوصاً این اشخاصی که برای برنامه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت آمده‌اند.

به نوشته فارس، حجت الاسلام مروی، تولیت آستان قدس رضوی نیز در واکنش به اظهارات امام جمععه رشت، گفت: دلمان را خوش نکنیم به آن جمعیتی که با ما و گرایش ما همراه هستند. دشمن با ابزاری که در دست دارد، می خواهد نسل جوان را از ما بگیرد.  باید در بین نسل جوان برویم. با آنها حرف بزنیم. انس بگیریم. احترام کنیم. گوش شنوا برای سخنانشان داشته باشیم. فقط عادت نکنیم ما حرف بزنیم.

روزنامه اصولگرای رسالت در یادداشتی به انتقاد از اظهارات اخیر امام جمعه رشت پرداخت و نوشت: به بهانه اعلام برائت امام جمعه رشت و نماینده، ولی فقیه در استان گیلان از برخی حضار داخل یک جلسه که حجاب شرعی را رعایت نکرده بودند، لازم است مروری بر مفهوم نمایندگی و اهمیت ایفای صحیح این امانت مهم داشته باشیم. نماینده هر شخص یا هر گروه باید واقعا نماینده آن شخص یا آن گروه باشد؛ نه اینکه با آن عنوان و تابلو خودش را معرفی کند، ولی هیچ ارتباط و نسبتی با شخص اصلی نداشته باشد. کما اینکه بندگان خدا که مقررشده خلیفةالله باشند باید آینه مستخلف‌عنه شوند؛ یعنی رنگ خدایی به خود بگیرند و اسماء و صفات الهی را در خود متجلی نمایند. نماینده مردم نیز باید مردم را نمایندگی کند؛ نه‌اینکه منفصل از رأی و خواسته مردم، اعلام و اعمال نظر نماید. حال می‌خواهد وکیل ملت در مجلس شورای اسلامی باشد یا شورای شهر و روستا یا هر نمایندگی دیگری که متصور است.

نمایندگان ولی فقیه هم باید ایشان را نمایندگی کنند و لاجرم نیاز است ابتدا منظومه آراء و اندیشه، ولی را فهم کرده و سپس آن‌ها را در مقام نظر و عمل، پیاده کنند. به‌علاوه لازم است آخرین بیانات و منویات معظم‌له را شنیده، فهمیده و نصب‌العین قرار دهند و ادبیات و عملیات خود را به‌روز کنند. از دستور رأفت، ولی فقیه با وجود اختلاف سلایق و عقاید تا اعلام برائت کسی که در جایگاه نمایندگی ایشان قرار دارد فاصله بسیاری است. نماینده باید مثل آینه باشد؛ هم شفاف و پاکیزه و هم منعکس‌کننده کسانی‌که او را نمایندگی می‌کند. اگر کسی می‌خواهد خودش را نشان دهد یا حرف خودش را بزند باید از نمایندگی استعفا کند. نماینده موظف است، آینه‌وار نظرات و مطالب اصیل را نمایش داده و پیگیری کند تا حقیقتا او را نمایندگی کرده باشد وگرنه در این امانت، خیانت کرده است.

شاید در ابعاد و انواع نمایندگی، نماینده، ولی فقیه، سخت‌ترین کار را به‌عهده دارد؛ چون متعهد و موظف است کسی را نمایندگی کند که فارغ از بُعد و جایگاه سیاسی، شأنیت دینی و الهی دارد و خدشه به آن جایگاه با دین و اعتقاد مردم، سروکار خواهد داشت. از همه گناهان باید بیزار بود، ولی اگر بنا به بیزاری از گناهکاران باشد، ناگزیریم از همه بیزار باشیم! چه‌کسی می‌تواند ادعا کند که مرتکب گناه نشده است؟ چرا برخی با تنگ‌نظری دایره امر به معروف و نهی از منکر را تنها مساوی با امر به حجاب و نهی از بی‌حجابی می‌دانند؟ چرا نمی‌فهمیم بابت چه چیزی همه واجبات در برابر امر به معروف و نهی از منکر همچون قطره آبی در مقابل دریای پهناور است؟ چرا سختی و ظرافت این مهمترین واجب را درک نمی‌کنیم؟ چرا زبان این نسل را نمی‌فهمیم و ازقضا گمان می‌کنیم با این اعلام برائت‌ها و بیزاری‌جستن‌ها بهترین کار را انجام می‌دهیم؟ باور کنید که اینگونه عمل کردن در قبال خطاها، خود بزرگترین خطاست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین