صادق ضیاییان در گفت و گو با ایسنا، درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: یکشنبه و دوشنبه (۱۷ و ۱۸ اردیبهشت) در ساعات بعد از ظهر در شمال آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، برخی نقاط اردبیل و ارتفاعات البرز مرکزی رگبار پراکنده، رعدوبرق و وزش باد شدید موقت پیشبینی میشود.
وی افزود: سهشنبه (۱۹ اردیبهشت) سامانه بارشی وارد کشور میشود و در شمال غرب، غرب، جنوب غرب استانهای واقع در دامنههای زاگرس مرکزی و البرز مرکزی، گیلان و مازندران رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید موقت رخ خواهد داد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ادامه داد: چهارشنبه (۲۰ اردیبهشت) این وضعیت در نوار شمالی کشور و زاگرس مرکزی و پنجشنبه(۲۱ اردیبهشت) در شمال شرق کشور پیشبینی میشود. یکشنبه و دوشنبه با توجه به وزش باد روی کشور عراق تشکیل توده گردوخاک و نفوذ آن به استانهای واقع در غرب و شمال غرب کشور دور از انتظار نیست.
ضیاییان در ادامه گفت: دریای خزر سهشنبه و چهارشنبه و نیمهشمالی خلیج فارس از بعد از ظهر دوشنبه و روز سهشنبه مواج خواهد بود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران فردا ( ۱۸ اردیبهشت ) قسمتی ابری تا نیمهابری و گاهی وزش باد شدید و از بعد از ظهر افزایش ابر با حداقل دمای ۱۸ و حداکثر دمای ۳۱ درجه سانتیگراد و روز سهشنبه ( ۱۹ اردیبهشت) نیمهابری، گاهی رگبار و رعد و برق همراه با وزش باد و در بعضی ساعات وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۷ و حداکثر دمای ۲۹ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ضیائیان در پایان گفت: طی امروز و فردا (۱۷ و ۱۸ اردیبهشت) اهواز با دمای ۴۰ و ۳۹ درجه سانتیگراد گرمترین و شهر کرد با دمای صفر و ۲ درجه سانتیگراد خنکترین مراکز استان کشور هستند.
سازمان هواشناسی نیز از ورود سامانه بارشی به کشور طی روز سهشنبه خبر داد و برای برخی مناطق کشور هشدار وقوع آبگرفتگی و برخورد صاعقه صادر کرد.
به نوشته تسنیم؛ بر اساس تحلیل نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی امروز و فردا در ساعات بعدازظهر در شمال آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، برخی مناطق اردبیل و ارتفاعات البرز مرکزی رگبار پراکنده، رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی پیش بینی شده است.
روز سهشنبه سامانه بارشی وارد کشور شده و در شمال غرب، غرب، جنوب غرب، استانهای واقع در دامنههای زاگرس مرکزی و البرز مرکزی، گیلان و مازندران رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی روی میدهد.
روز چهارشنبه این وضعیت در نوار شمالی کشور و زاگرس مرکزی و پنجشنبه در شمال شرق کشور پیش بینی میشود. لازم به ذکر است یکشنبه ودوشنبه با توجه به وزش باد روی کشور عراق، تشکیل توده گردوخاک و نفوذ آن به استانهای غربی و شمال غرب کشور دور از انتظار نیست.
دریای خزر روز سهشنبه و چهارشنبه و نیمه شمالی خلیجفارس از بعدازظهر دوشنبه و روز سهشنبه مواج خواهد بود.
توصیف سامانه: افزایش گرادیان فشار سطح زمین
زمان شروع: یکشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۷
زمان پایان: دوشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۸
نوع مخاطره: وزش باد نسبتاً شدید تا شدید، در نواحی مستعد گردوخاک و کاهش کیفیت هوا
منطقه اثر:
یکشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۷: ایلام، کرمانشاه، کردستان، زنجان، همدان، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی.
دوشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۸: همدان، زنجان، مرکزی، اصفهان، قم، البرز، قزوین، چهارمحال و بختیاری و شمال لرستان.
اثر مخاطره: احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برونشهری از جمله سقوط بنر، تابلوهای تبلیغاتی، داربستها، سازههای موقت، احتمال سقوط اشیا از ارتفاعات و احتمال شکستن نهالها و درختان کهنسال، در مناطق مستعد خیزش گردوخاک، کاهش دید و کاهش کیفیت هوا.
توصیه: احتیاط در تردد جادهای، اطمینان از استحکام سازههای موقت، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی، احتیاط در فعالیتهای عمرانی، احتیاط در عبور و مرور و عدم پارک خودرو در حاشیه ساختمانهای نیمهکاره و درختان کهنسال و عدم سم یا محلول پاشی باغات و مزارع، بهویژه در بعدازظهر و استفاده از قیم برای نهالها
توصیف سامانه: ناپایداریهای محلی بهویژه در ساعات بعدازظهر
زمان شروع: یکشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۷
زمان پایان: دوشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۸
نوع مخاطره: رگبار باران، رعدوبرق، در مناطق مستعد تگرگ، وزش باد شدید موقت
منطقه اثر:
یکشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۷: آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، ارتفاعات قزوین و زنجان.
دوشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۸: شمال آذربایجان غربی، شمال آذربایجان شرقی و ارتفاعات و دامنه قزوین و البرز.
اثر مخاطره: صاعقه، تگرگ، احتمال آبگرفتگی معابر و جاری شدن روانآب.
توصیه: احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی و جابهجایی عشایر، اجتناب از اسکان در بستر و اطراف مسیلها، احتیاط در گذر از حاشیه رودخانهها.