آفتابنیوز : آفتاب: رییس جمهور سابق کشورمان اظهار داشت: «امروز وقتی دوران گذشته را با دوران کنونی مقاسیه میکنیم از یک سو احساس سرافرازی میکنیم و از سوی دیگر، دلمان برای کشور میسوزد».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی در جمع خانوادههای معظم شهدا با ابراز خشنودی از اینکه در در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و دهه فجر در جمع آنها است، گفت: «شهیدان شما بیشترین هزینه را برای انقلاب و آرمانهایشان پرداختند. جان شهیدان خیلی ارزشمند بود ولی فکر میکنم هزینهای که خانوادههای شهید پرداختند کمتر از آن چیزی نیست که شهیدان پرداختند».
وی افزود: «شهیدان در موقعیتی قرار گرفتند که بسیار ارزشمند است و به تعبیر خداوند، زندگانی هستند که بر سر سفره لطف ویژه حضرت حق متنعم هستند ولی هجران این عزیزان برای بستگان و خانوادههای معزز آنان ؛داغ ودرد دائمیاست و چون به خاطر خدا این رنج را تحمل میکنند انشالله اجر شهیدان را خواهند داشت».
رئیس بنیاد باران ادامه داد: «در آستانه انقلاب اسلامی، لذت و شادی و خشنودی بزرگ من این است که این بنده کوچک، ناتوان و حقیر در مقابل عظمت ملت در جمع شما حضور دارم و همدل و همزمان با شما میگوییم خدایا روح شهیدان ما بلند است آن را بلند تر بفرما. خدایا روح امام عزیزمان را متعالی و از ما خشنود بفرما. خدایا به جانبازان ما صبوری، استقامت و شفا عنایت فرما. به آزادگان عزیز ما سرافرازی و شکیبایی عنایت کن و همه ما را قدردان خون شهیدان قرار بده و به خانوادههای آنها صبر و سلامت و سربلندی عطا بفرما».
سید محمد خاتمی با اشاره به مسائل مطرح شده در ابتدای جلسه از سوی خانوادههای معظم شهدا، گفت: «گرچه در این فضای روحانی یاد شهادت و ایثار و فداکاری انسان حیفش میآید وارد مسائلی بشود که به روز مربوط است ولی چون بزرگواران همگی؛ جهت بحث را به آن سو بردند، اجازه بدهید بنده نیز به مواردی اشاره کنم».
به گزارش روابط عمومیدفتر حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی، وی افزود: «متاسفانه یکی از خسارتهایی که ما داریم علاوه بر اینکه به خاطر بعضی ندانم کاریها، موجب زیانها و نقصهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به جامعه میشود؛ معتقدم یکی از مشکلاتی که کم و بیش وجود دارد و متاسفانه امروز بیشتر وجود دارد مصرف کردن نادرست ارزشها و پناه گرفتن در پشت آنها؛ برای توجیه بعضی مسائل، تثبیت منافع یا قدرت یا تصورات و سلیقههای خود است».
رئیس جمهور سابق کشورمان همچنین گفت:« شاهد این هستیم برخیها گاهی برای توجیه سلیقهای، پشت سر ارزشها موضع میگیرند و بسیار سخاوتمندانه ارزشها از جمله یاد و نام شهیدان را ارزان مصرف میکنند».
وی تصریح کرد: «به بهانه شهادت و عظمت آنها و جایگاه آنها در متن جامعه، کسانیکه روحشان، جانشان و سابقهشان خیلی با شهادت، مقاومت و ایثار هم رابطهای ندارد، حتی حاضرند کسانی را که بیشتر در خدمت دین وانقلاب هم بودهاند از صحنه بیرون کنند؛ گاهی متوسل و متمسک به نام و ارزشهای مقدس میشوند و این بزرگترین زیانی است که ما میکنیم».
رئیس موسسه بینالمللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها تصریح کرد: «با این کارهایی که میشود، ارزشهایی که باید برای عظمت اسلام و ایران و پیشرفت جامعه به عنوان پشتوانه قوی باشد، به صورت روزمره مصرف میشود و اندک اندک در جامعه و نسلهای آینده این ارزشها از اعتبار میافتد».
خاتمی در ادامه این سئوال را مطرح کرد که «اگر عدالت را که خواست و رسالت بزرگ همه پیامبران الهی بوده است و از جمله محوریترین شعارهای انقلاب هم بوده فقط شعارش را بدهیم و در عمل نتوانیم آن را پیاده کنیم و مسائلی پیاده و تقویت شود که منشا تبعیض و فساد باشد و حتی زمینههای اجرا عدالت در جامعه از جمله توانمد شدن و ثروتمند شدن جامعه از بین برود آیا به عدالت لطمه نزدهایم»؟
وی همچنین پرسید «اگر پشت نام شهیدان موضع بگیریم ولی در جامعه دروغ، ریا و تزویر رواج پیدا کند آیا جفا به خون شهیدان نکردهایم؟ آیا اگر اسلام و ارزشهای اسلامی و مناسک را بهانهای قرار دهیم، ولی شاهد رواج تحجر و خرافات و ظاهر گرایی که امام همواره با آنها مبارزه میکرد به جای حقایق دین که اخلاق و معنویت و سربلندی امت اسلامی است باشیم، به ارزشها جفا نکردهایم»؟
سید محمد خاتمی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این مقدمه که «یقینیترین پدیدهای که در عالم وجود دارد مرگ است و همه آن را قبول دارند»، به تفسیر دو واژه «مرگ» و «شهادت» پرداخت.
وی با بیان اینکه «در قرآن هم از مرگ به یقین تعبیر شده است»، اظهار داشت: «مرگ نیستی نیست، در تعبیرهای قرآن و فرهنگ اسلامی به وفات و موت تعبیر شده است، وفات یعنی با مرگ آدمی چیزی از او توسط موجودات غیر مادی ملکوتی دریافت میشود و به محضر خداوند برده میشود و آن جان جاودان آدمی است».
رئیس بنیاد باران ادامه داد:«در فارسی برای مرگ،از تعبیر درگذشت استفاده میشود که بار عرفانی و فلسفی سنگینی دارد؛ مرگ نیستی نیست بلکه گذشت از یک مرحله به مرحله دیگر است».
سید محمد خاتمی تاکید کرد: «شهید کسی است که به صورت انفجاری و دفعی این حرکت را انجام میدهد؛ تعلقات خود را رها میکند و با اختیار و آزادی مرگ را با ارادهاش انتخاب میکند. کاری که عارفان و سالکان بزرگ در طول عمر خود با ریاضتها ورنجهایی که میکشند به آن درجات بزرگ میرسند، شهید این راه را در یک لحظه طی میکند و به سعادت ابدی میرسد».
رئیس جمهور سابق کشورمان با اشاره به این تعبیر خداوند در مورد شهدا که «آنها را مرده نپندارید و آنها زندهاند و نزد پروردگار روزی داده میشوند»، گفت:«این تعبیر تنها درباره شهیدان است و این عظمت آنها را میرساند، چون شهید از مرگ استقبال میکند و توانسته در یک لحظه به خاطر رسیدن به هدف والا که خداست از تعلقات بگذرد».
وی افزود: «انسان باید برای آنچه خدا میخواهد فداکاری کند، خدا کاستیهای اخلاقی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی که درد انسان است را نمیخواهد، خدا میخواهد انسان زنده باشد، خدا بارها فرموده است دعوت خدا و پیامبر را اجابت کنید چون میخواهند شما را زنده کنند».
خاتمی ادامه داد: «ما در این دنیا زندگی میکنیم؛ میتوانیم از اجتماع و زندگی کنار بکشیم و در غاری و در یک گوشهای برویم و در معرض مسائل اجتماعی نباشیم و همواره اطاعت خدا بکنیم، اما این یک نوع اطاعت است که خدا این طور خوب شدن را نخواسته است؛ بلکه اطاعت خداوند در متن جمع و در جایی که زمینه انتخاب وجود دارد ارزشمند است».
رئیس جمهور سابق کشورمان با تاکید بر اینکه «در متن جامعه ما انقلاب اسلامی رخ داد تا وضع اجتماعی ما عوض شود»، اظهار داشت: «این انقلاب، پیشنهاد جمهوری اسلامی را داد وجمهوری اسلامی یعنی مردم آزاد باشند، رای مردم تعیین کننده باشد، حکومت برآمده از رای و خواست مردم و مسئول در مقابل آنها باشد».
وی تصریح کرد: «در جمهوری اسلامی مردم باید بتوانند حکومت را نقد کنند، اظهار نظر داشته باشند و به آن اعتراض کنند حکومت هم باید پاسخگوی مردم باشد و نیز نهادهایی باشند که قدرت را کنترل کنند».
رئیس بنیاد باران با بیان اینکه «البته ما مسلمانیم و اعتقاد داریم ودلمان میخواهد معیارهای اسلامی در جامعه و کشور حاکم شود»، گفت: «ولی مهم این است که احکام و ضوابط اسلامی چگونه و در چه مسیری باید تحقق یابند»؟
خاتمی افزود: «اگر اسم جمهوری اسلامی داشته باشیم، ولی بد اخلاقی در آن ارزش باشد از مسیر منحرف شدهایم. اگر اسم جمهوری اسلامی داشته باشیم ولی تبعیض در جامعه زیادتر شود حالا هر چقدر هم شعار اسلامی سر دهیم اما این به معنای رسیدن به اهداف جمهوری اسلامینیست».
وی همچنین گفت: «رسالت اسلامی ما این است که در دنیایی که هستیم الگو بسازیم. باید نظامی داشته باشیم که مزایای نظامهای امروز را داشته باشد ولی معایب آنها را نداشته باشد، حتی خیلی چیزها داشته باشد که آنها ندارند».
رئیس جمهور سابق کشورمان تصریح کرد: «در درجه اول کشور باید پیشرفته شود، ثروتمند باشد، نیازمند به دیگران نباشد، علم و تکنولوژی و پیشرفت در حد اعلاء داشته باشد».
رئیس موسسه بین المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها با بیان اینکه «بنای ما صدور انقلاب به صورت فیزیکی نبوده است»، یادآور شد: «اگر بتوانیم الگویی مناسب بسازیم، این خود بهترین روش برای صدور انقلاب است».
خاتمی افزود: «باید الگویی ساخت که پیشرفته، برخوردار و دارای عدالت باشد، البته بخشی از عدالت توزیع ثروت و امکانات است که تقویت بخش خصوصی، سرمایه گذاری خارجی و حضور در بازارهای جهانی و عدم اتکا به نفت لوازم آن است».
وی، ریشه کن شدن میگساری و میخانهها را در جامعه پس از انقلاب بسیار با اهمیت عنوان کرد و ادامه داد: «ولی اگر روش ما طوری باشد که میگساری و فحشاء از ظاهر رخت بربندد ولی در خفا افزایش یابد آیا به اهداف انقلاب رسیدهایم؟ نباید کاری کرد که دو فرهنگ رسمی و غیر رسمی داشته باشیم».
خاتمی افزود: «برای اصلاح در جامعه، اخلاق از همه ظواهر اولی است. اگر در جامعه انسان؛ احساس امنیت کرد حکومت هم امن خواهد شد. پایه امنیت رضایت مردم است».
رئیس جمهور سابق کشورمان سپس به خارج شدن نام گروهک مجاهدین خلق از لیست گروههای تروریستی در اروپا اشاره کرد و گفت: «در گذشته کاری شد که همه دنیا گفت منافقین تروریست هستند اما امروز چه کردهایم و چه شده است که نام آنها از لیست تروریست در آمده است؛ آیا این خدمت به خون شهیدان است»؟
وی ادامه داد:«مملکت ما متعلق به شهیدان، امام و مردم است. مردم همان گونه که دین میخواهند آزادی، پیشرفت و اینکه درباره سرنوشت خود تصمیم بگیرند هم میخواهند».
خاتمی تاکید کرد: «امروز وقتی دوران گذشته را با دوران کنونی مقایسه میکنیم از یک سو احساس سرافرازی میکنیم و از سوی دیگر، دلمان برای کشور میسوزد. همه ما مسئولیم که ایران و مردم عزیز و بزرگوار ایران اوضاعی متناسب با شان و جایگاه کشور داشته باشند».
رئیس بنیاد باران در بخش پایانی سخنان خویش گفت: «هر آنچه درباره بنده گفتید بزرگی ملت ایران و خود شما بود؛ من انسان کوچکی هستم که همواره برای دین خدا، سربلندی کشور و آزادی مردم دغدغه خاطر داشتهام و امروز هم دارم و بنده هم احساس مسئولیت میکنم».
وی افزود:«اینکه گفتم یا من میآیم یا جناب آقای مهندس موسوی، به خاطر این بود که همین احساس مشترک را در ایشان هم دیدم».
رئیس جمهور سابق کشورمان تاکید کرد: «اگر مهندس موسوی بخواهد بیاید، کشور را با توجه به جهتگیریها و ارزشهای اصیل و البته تحولات روز اداره خواهند کرد».
رئیس موسسه بین المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها، افزود: «اگر بخواهیم 5 نفر سادهزیست و عدالتباور و آزادیخواه که ریا و تزویر نکنند را در کشور معین کنیم، حتما یکی از آنها مهندس موسوی است؛ همین طور ایشان عدالت و آزادی را با معیارهایی که بنده عرض کردم قبول دارد».
وی تصریح کرد:«به دلایل مختلف ترجیح میدادم و میدهم آقای مهندس موسوی بیاید. احساس میکنم تنگ نظریها و مشکلاتی که وجود دارد در مقابل بنده زیادتر خواهد بود و میترسم با آمدن من هزینه مردم افزایش یابد».
خاتمی: نیامدنم را اعلام میکنم {کلیک کنید}
سید محمد خاتمی خاطر نشان کرد: «البته اگر مسئولیتی باشد، بنده با توجه به حرفی که زدهام آن را خواهم پذیرفت. امیدوارم آنچه خیر و صلاح ملت است و متناسب با شان شهیدان عزیز ماست آن را مقدر فرماید و همه به راهی برویم که مورد رضایت اوست».
هزينه اي كه مردم با انتخاب شما متحمل شوند گوارا تر است تا تحمل هزينه اجباري.فكر نمي كنم وضع از اين بدتر شود. محسن