صادق ضیاییان در گفت و گو با ایسنا درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: امروز (۱۸ اردیبهشت) در شمال استانهای اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، ارتفاعات البرز مرکزی و ارتفاعات و مناطقی از دامنههای جنوبی البرز مرکزی افزایش ابر، رگبار باران، گاهی رعد و برق و وزش باد شدید رخ میدهد. در شمال غرب، غرب و برخی مناطق دامنههای جنوبی البرز تا سه روز آینده وزش باد پدیده حاکم است. گاهی وزش باد شدید در این مناطق باعث خیزش گردوخاک نیز میشود.
به گفته رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا سهشنبه (۱۹ اردیبهشت) با ورود سامانه بارشی از غرب کشور در مناطقی از غرب، شمال غرب، جنوب غرب و دامنههای جنوبی، البرز غربی و مرکزی و مناطقی از مرکز کشور همچنین در غرب سواحل دریای خزر رگبار باران، گاهی رعدوبرق و وزش باد شدید رخ میدهد. در برخی مناطق ریزش تگرگ نیز انتظار میرود.
وی افزود: چهارشنبه (۲۰ اردیبهشت) گستره بارش در نیمهشمالی کشور خواهد بود، بهطوریکه در مناطقی از غرب و شمال غرب، نواحی مرکزی کشور، دامنههای جنوبی البرز، سواحل خزر و شمال شرق رگبار باران گاهی رعد و برق و وزش باد شدید پیش بینی میشود.
ضیاییان در ادامه گفت: پنجشنبه (۲۱ اردیبهشت) در نوار شمالی کشور شامل مناطق شمالی استانهای، اردبیل، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، ارتفاعات رشته کوه البرز، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی بارش رخ میدهد. جمعه (۲۲ اردیبهشت) بارش به شمال استانهای اردبیل، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی و غرب سواحل خزر محدود میشود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در ادامه اظهار کرد: طی روزهای سهشنبه و چهارشنبه در استانهای مرزی واقع در غرب و جنوب غرب وزش باد شدید و گاهی گردوخاک و یا نفوذ توده گردوخاک از کشور عراق و شمال عربستان انتظار میرود و سبب کاهش دید و کیفیت هوا میشود.
ضیاییان اضافه کرد: سهشنبه و چهارشنبه مرکز و غرب خلیج فارس متلاطم و مواج میشود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران فردا ( ۱۹ اردیبهشت) نیمهابری تا ابری همراه با وزش باد و گاهی وزش باد شدید و رگبار باران با حداقل دمای ۱۲ و حداکثر دمای ۲۴ درجه سانتیگراد و روز چهارشنبه (۲۰ اردیبهشت) نیمهابری تا ابری و در بعضی ساعتها رگبار و رعد و برق و گاهی وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۸ و حداکثر دمای ۲۴ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ضیائیان در پایان گفت: طی امروز و فردا (۱۸ و ۱۹ اردیبهشت) اهواز با دمای ۴۱ و ۴۰ درجه سانتیگراد گرمترین و شهر کرد با دمای ۲ و ۵ درجه سانتیگراد خنکترین مراکز استان کشور هستند.
سازمان هواشناسی نیز با اشاره به ورود سامانه بارشی به کشور برای برخی استانهای جنوبی کشور هشدار خسارت به تاسیسات دریایی و اختلال در فعالیت بنادر صادر کرد.
به نوشته تسنیم؛ مطابق پیش بینی کلی نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی امروز در شمال استانهای اردبیل، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، ارتفاعات البرز مرکزی و ارتفاعات و مناطقی از دامنههای جنوبی البرز مرکزی افزایش ابر، رگبار باران همراه با رعدوبرق و وزش باد شدید روی میدهد. در شمال غرب، غرب و برخی مناطق دامنههای جنوبی البرز طی ۳ روز آینده وزش باد پدیده حاکم است.
فردا سهشنبه با ورود سامانه بارشی از غرب کشور در مناطقی از غرب، جنوب غرب و دامنههای جنوبی البرز غربی، مرکزی و مناطقی از مرکز کشور، غرب سواحل دریای خزر رگبار باران همراه با رعدوبرق و وزش باد شدید پیش بینی شده است. در برخی مناطق نیز ریزش تگرگ انتظار میرود.
روز چهارشنبه گستره بارشها در نیمه غربی کشور است و در مناطقی از غرب، شمال غرب، مرکز، دامنههای جنوبی البرز، سواحل خزر و شمال شرق رگبار باران همراه با رعدوبرق و وزش باد شدید پیشبینی میشود.
روز پنجشنبه در نوار شمالی کشور بارش روی میدهد و روز جمعه بارشهای به شمال استانهای اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و غرب سواحل دریای خزر محدود میشود.
فردا و روز چهارشنبه در استانهای مرزی غرب و جنوب غربی وزش باد شدید، گاهی گردوخاک و نفوذ توده گردوخاک از عراق و عربستان انتظار میرود که باعث کاهش دید و کیفیت هوا میشود.
توصیف سامانه: افزایش وزش باد شدید و افزایش ارتفاع امواج
زمان شروع: اوایل وقت دوشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۸
زمان پایان: بعدازظهر چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۲۰
نوع مخاطره: افزایش وزش باد با جهت جنوب شرقی با حداکثر سرعت ۳۰ نات و افزایش ارتفاع امواج در ساحل بین ۱ تا ۱.۵ متر و دور از ساحل ۲ متر
منطقه اثر: نیمه غربی خلیج فارس، مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای خوزستان و بوشهر
اثر مخاطره: غرق شدن شناگران و آسیب به شناورهای سبک، تفریحی، اختلال در ورود و خروج شناورها به بندرگاه، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفسها و تأسیسات دریایی.
توصیه: ممنوعیت عملیات تفریحی، بویژه غواصی و شنا، ممنوعیت در سفرهای دریایی با شناور سبک، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیتهای دریایی از جمله ورود و خروج کشتی به بنادر و احتیاط در صیادی بهویژه در فراساحل.