کد خبر: ۸۳۹۰۴۷
تاریخ انتشار : ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۴
آغاز رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا به‌معنای رکود در سیاست‌خارجی آمریکا است

سیاست‌‏خارجی خسته‏‌کننده بایدن

من در اینجا با دیوید روتکف موافقم: کارشناسان زمان زیادی را صرف بحث در مورد سن بایدن می‌کنند و به اندازه کافی عملکرد واقعی او را بررسی نمی‌کنند. گفته می‌شود، او پیر شده است و نامزدی برای ریاست‌جمهوری وقت و انرژی زیادی نیاز دارد. این بدان معناست که دیگر سفر‌های طولانی دراماتیک به کی‌یف وجود ندارد و سفر‌های کمتری در خارج از مسیر مبارزات انتخاباتی انجام خواهد شد.
سیاست‌‏خارجی خسته‏‌کننده بایدن
آفتاب‌‌نیوز :

استفان والت، استاد دانشگاه هاروارد نوشت: جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا رسما اعلام کرده که قصد دارد برای انتخابات مجدد، شرکت کند. اگر از خوانندگان همیشگی فارین‌پالیسی هستید، ممکن است از خود پرسیده باشید که تصمیم او برای نامزدی چه معنایی برای روابط خارجی ایالات متحده دارد. اگر چنین است، این نوشته برای شما مناسب است.

البته هنوز خیلی زود است که در مورد اینکه سیاست خارجی ایالات متحده پس از انتخابات آینده چگونه خواهد بود، حدس زد. شاید بایدن برنده نشود و اگر محتمل‌ترین رقیب او -دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق - دوباره به دفتر بیضی‌شکل کاخ سفید راه یابد، تقریباً به‌طور قطع کار‌ها را متفاوت انجام دهد.

علاوه بر این، جهان پر از شگفتی‌ها است و هیچ رئیس‌جمهوری نمی‌تواند تمام چالش‌هایی را که قرار است با آن روبه‌رو شود پیش‌بینی کند. به‌عنوان مثال، بایدن با هدف بهبود روابط با روسیه و تمرکز بر چین، روی کار آمد و در عوض ببینید چه اتفاقی افتاده است؟! دوره دوم یک رئیس‌جمهور اغلب به‌طور چشمگیری با دوره اول متفاوت است، زیرا مشاوران کلیدی جایگزین می‌شوند و نتایج چهار سال اول باعث ایجاد مشکلات جدید یا فرصت‌های غیرمنتظره می‌شود. دوره اول ریاست‌جمهوری رونالد ریگان کاریکاتوری از تجاوزگری در دوران جنگ سرد بود، اما دور دوم ریاست‌جمهوری او باعث تنش عجیب با میخائیل گورباچف شد. جورج‌دبلیوبوش در اولین دوره ریاست‌جمهوری خود اشتباهات بزرگی مرتکب شد، اما زمانی که او دیگر به سخنان دیک چنی، معاون رئیس‌جمهور و نومحافظه‌کاران گوش نداد، عملکرد او بهبود یافت. دوره اول ریاست‌جمهوری بیل کلینتون بر مسائل داخلی متمرکز بود و دارای برخی از مشکلات سیاست خارجی بود، اما او با گذشت زمان با مسائل مربوط به سیاست خارجی راحت‌تر کنار آمد و چندین دستاورد قابل‌توجه در دوره دوم به‌دست آورد.

نکته اصلی این است که هیچ‌کس نمی‌داند سیاست خارجی ایالات متحده پس از نوامبر ۲۰۲۴ چگونه خواهد بود. اجازه دهید به‌جای آن یک سوال ساده‌تر را در نظر بگیریم: با توجه به اینکه پیروزی مجدد در انتخابات تقریباً بر هر چیز دیگری ارجحیت دارد، دولت بایدن در حال حاضر و تا روز انتخابات، چگونه سیاست خارجی را مدیریت خواهد کرد؟

۱
ادامه سیاست فعلی در قبال اوکراین
دولت آمریکا از ابتدای جنگ در مورد اوکراین مشارکت داشته و بار‌ها گفته است که «تا زمانی که این جنگ طول بکشد» از کی‌یف حمایت خواهد کرد. با در نظر گرفتن عدم پیشرفت نظامی توسط نیرو‌های مسلح کی‌یف یا تغییر سیاست‌ها در مسکو که احتمالش حتی کمتر است، انتظار دارم که تیم بایدن این موضع را حفظ کند. تسلیحات و کمک‌های ایالات‌متحده به اوکراین ادامه خواهد یافت. متحدان در اروپا تحت فشار قرار خواهند گرفت تا از این روش پیروی کنند. لفاظی‌های بایدن ادامه خواهد داشت و فشار عمومی بر اوکراین برای پذیرش یک توافق وجود نخواهد داشت.

۲
حالت خودکار در خاورمیانه
از ابتدا واضح بود که نه بایدن و نه آنتونی‌بلینکن، وزیر امور خارجه، ایده جدیدی برای خاورمیانه ندارند. آن‌ها از شرایط حقوق بشر در مصر، تهدید‌های داخلی در حال ظهور برای دموکراسی اسرائیل، احتمال انتفاضه جدید، یا رفتار مستقل عربستان‌سعودی راضی نیستند، اما تا به امروز در مورد هیچ‌یک از این نگرانی‌ها کار مهمی انجام نداده‌اند و بعید است در آینده نزدیک کار مهمی انجام دهند. همچنین توافق هسته‌ای جدیدی با ایران حاصل نخواهد شد. هیچ رئیس‌جمهوری در حال حاضر خواهان جنگی در خاورمیانه در سال انتخابات نیست و اگرچه لابی اسرائیل ممکن است بخشی از نفوذ قبلی خود را از دست داده باشد، اما بایدن همچنان نمی‌خواهد درحالی‌که برای انتخاب مجدد نامزد می‌شود، به‌صورت علنی با اسرائیل شاخ به شاخ شود. او و بلینکن فقط دست روی دست می‌گذارند و امیدوارند منطقه آرام شود.

۳
وقت و انرژی بایدن
من در اینجا با دیوید روتکف موافقم: «کارشناسان زمان زیادی را صرف بحث در مورد سن بایدن می‌کنند و به اندازه کافی عملکرد واقعی او را بررسی نمی‌کنند. گفته می‌شود، او پیر شده است و نامزدی برای ریاست‌جمهوری وقت و انرژی زیادی نیاز دارد. این بدان معناست که دیگر سفر‌های طولانی دراماتیک به کی‌یف وجود ندارد و سفر‌های کمتری در خارج از مسیر مبارزات انتخاباتی انجام خواهد شد.»

۴
بند‌بازی با چین
بایدن می‌خواهد از یک رویارویی بزرگ با چین اجتناب کند. البته فقط به این دلیل که عواقب اقتصادی این رویارویی می‌تواند شدید باشد و در عین حال از هرگونه اشاره‌ای مبنی بر نرمش نسبت به پکن اجتناب می‌کند. بنابراین، در ظاهر، دولت آمریکا می‌خواهد رقابت با چین را در محدوده کنترل نگه دارد. نیکلاس برنز، سفیر ایالات متحده در چین، چند روز پیش همین نکته را بیان کرد و به مخاطبان آنلاین در مرکز استیمسون گفت که «ما آماده گفتگو هستیم» و ابراز امیدواری کرد که چین «در نیمه راه با ما ملاقات کند.» دولت آمریکا می‌داند که تنش بیشتر با چین از نظر اقتصادی آسیب‌زا خواهد بود و این آخرین چیزی است که هر مقام فعلی در طول مبارزات انتخاباتی مجدد می‌خواهد.

هم‌میهن

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین