کد خبر: ۸۳۹۱۰
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۳:۲۱

رجزخوانی قذافی درباره ملی کردن صنعت نفت لیبی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- سرویس بین‌الملل: معمر قذافی رهبر لیبی شرکت های نفتی فعال در این کشور را به ملی کردن تهدید کرد.

به گزارش سرویس بین‌الملل آفتاب، معمر قذافی در روزهای گذشته دو بار، به خصوص در برابر شاه اسپانیا در بیست و سوم ژانویه در طرابلس، شرکت‌های نفتی خارجی را به ملی کردن تهدید کرد.

قذافی به مطبوعات گفت: «فراخوانی برای ملی سازی صنعت نفت و گاز صورت گرفته است».

برخی در طرابلس امیدوارند این تدابیر منجر به افزایش بهای نفت شود.

رهبر لیبی همچنین از امکان عدم رعایت سهمیه سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک و عدم فروش طلای سیاه خود تا زمان اثبات قیمت ان در حدود صد دلار خبر داده است.

در نیویورک و لندن تهدیدهای رهبر لیبی تاثیری بر بازارها نداشته است.

از دیدگاه کارشناسان و دیپلمات‌های مامور در طرابلس، هر چند رهبر لیبی قابل پیش بینی نیست اما غیرممکن است مسئولان لیبیایی از سیاست باز اقتصادی که از سال‌های گذشته آغاز شده است منصرف شوند.

گروههای خارجی بسیاری از سال 2002 به دبنال پایان یافتن تحریم‌های سازمان ملل علیه سرهنگ قذافی برای حمایت از تروریسم وارد این کشور شده‌اند.

شرکت‌های فعال در این کشور می‌گویند ما هیچ‌گونه پیامی ‌مبنی بر ملی سازی دریافت نکرده‌ایم.

به گزارش آفتاب، به‌نظر می‌رسد اظهارات رهبر لیبی اساسا رجزخوانی باشد. این سخنان تا حدودی به هشدار او به شرکت های بزرگ نفتی (انی، رپسول، پترو کانادا و ...) باز می‌گردد تا مذاکراه درباره قراردادهای تقسیم تولید منعقد شده با شرکت های ملی لیبی را بپذیرند.

طرابلس در حقیقت قصد دارد سهم درآمد نفتی خود را که 97 درصد درآمدهای این بخش را تشکیل می‌دهد افزایش دهد.

این شرط بندی پرخطر ارزیابی می‌شود زیرا شرکت های نفتی بزرگ از سرمایه‌گذاری غیر سودآور برای نفت بشکه‌ای چهل دلار صرف‌نظر می‌کنند.

معمر قذافی با تهدید کردن به ملی سازی در واقع پیامی ‌به شش میلیون و سیصد هزار لیبیایی فرستاده است که منتظر دریافت بیشتر عایدات نفتی هستند. البته این کشور ذخائر 135 میلیارد دلاری (104 میلیون یورو) دارد که هفتاد و پنج میلیارد آن در صندوق سرمایه گذاری قرار دارد و عملکرد آن مورد تقدیر صندوق بین‌المللی پول قرار گرفته است.

اما این ثروت مانع از تنش‌های اجتماعی نشده است. حاشیه مانور بودجه دولت با روند رکود بهای نفت همچون اوضاع مشابه در عراق، نیجریه، روسیه و ونزوئلا کاهش یافته است.

در لیبی تورم از 6.2 دهم درصد در سال 2007 به 10.4 درصد در 2008 رسید. هرچند بهای نفت کاهش یافت، بهای کالاهای وارداتی در سال گذشته بیست و پنج درصد افزایش پیدا کرد.

وعده معمر قذافی در ماه مارس 2008 برای واریز 3500 یورو به هر خانواده به‌عنوان توزیع درآمد نفتی، ناکام مانده و همین مسئله موجب نارضایتی شده است.

ملی کردن نفت نیز به نفع مردم لیبی نخواهد بود. لیبی نه دارای نیروی ماهر است و نه به تنهایی قادر به بهره برداری از منابع نفتی است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین