آفتابنیوز : آفتاب: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ناآگاهی شمار زیادی از جوانان درباره شرایط پیش از انقلاب اسلامی، بر لزوم آشنایی آنان با این شرایط تأکید کرد.
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، آیتالله هاشمی رفسنجانی با سخنرانی در مراسم بزرگداشت سیامین سالروز ورود حضرت امام خمینی(ره) به میهن اسلامی که در حرم مطهر ایشان برگزار شد، یاد لحظه ورود امام(ره) به وطن پس از سالها تبعید و مرارت غربت را گرامی داشت و اظهار کرد: «لحظه ورود امام را باید «لحظه سرنوشت و نقطه آغاز برای مرحله جدیدی از انقلاب اسلامی» نام نهاد».
آیتالله هاشمی رفسنجانی یادآور شد: «در گذشته ما طی مصوبهای در مجلس شورای اسلامی این روز را روز رحمت نامیدیم و قانونا امروز به این نام، نام گرفته است. چون روزی بود که چشمها به آسمان دوخته شده بود تا امام را تماشا کنند. دلها نگران بود، جوانها دائما دعا میکردند که خدایا این مسافر ما را به سلامت برسان. البته حق داشتیم که نگران باشیم؛ امام دشمنان زیادی داشتند و آنها میدانستند که ایشان نقطه پرگار حکومت اسلامی هستند و اگر حضرت امام نبود معلوم نیست چه اتفاقاتی میافتاد اما به هر حال دعاها برآورده شد».
وی ادامه داد: «هواپیمای امام از مسیرهای سخت عبور کرد و در فرودگاهی که در دست رژیم پهلوی بود فرود آمد. در حالی که در خیابانها پر از مردم بود، اما رژیم پهلوی هنوز حضور داشت و حقیقتا روز نگران کنندهای بود. لحظهای که امام مجبور شدند از شدت ازدحام مردم مسیر را عوض کنند، نمیدانستیم چه شد و کجا رفتند. اما خیلی زود خبر سلامتی ایشان همه را خوشحال کرد و روز تاریخی 12 بهمن با شور و نشاط و امید به سر آمد و دهه مبارک فجر آغاز شد و چه اتفاق عظیمی افتاد».
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام روز ورود حضرت امام(ره) را نقطه عطف تاریخ ایران و تاریخ دو هزار و 500 ساله شاهنشاهی و 1400 ساله اسلامی خواند و اظهار داشت: «بسیاری از جوانهای ما نمیدانند که پیش از انقلاب چه نقشههایی برای کشور وجود داشت. بعد از تحکیم موقعیت استعمار غرب در منطقه ما و شاید کل جهان، میدیدند که تنها مزاحمشان اسلام است و میدانستند که با وجود اسلام پیشروی غرب متزلزل خواهد شد. این با صراحت از زبان نخستوزیر انگلستان در آن زمان بیان شد. بنابراین تصمیم گرفتند که اجازه ندهند دنیای اسلام با محوریت دین حرکت کند».
وی خاطرنشان کرد: «مسائل جغرافیایی، نژاد، زبان و حتی قاره همهوهمه از هم جدا هستند، اما آنچه که جمعیت یک میلیارد و 600 میلیون نفری مسلمانان را به هم پیوند میدهد، چیزی جز اسلام نیست. زبان عربی ـ زبان قرآن ـ بخشی از مسلمانان را و زبان فارسی، اردو و غیره به میزان کمتر مسلمانان را به هم پیوند میدهند. استعمارگران میخواستند دانههای تسبیح امت اسلامی را با بریدن نخ آن از هم بپاشانند و در این راستا ترکیه را که مرکز خلافت اسلامی بود از مدار بیرون کرده و سیستم لاییک را آوردند. در ایران نیز در مقطعی توانستند با آوردن رضاخان در جهت حذف دین و روحانیت اقدام کنند. در ایران بر نیروهای متعهد و متدین فشارهای بسیار شدید آوردند؛ در حالی که در ترکیه مساجد بودند و تنها سیستم لاییک شده بود اما در ایران نه و آنها فکر میکردند که با این کار میتوانند به اهدافشان برسند و اسلام را از جامعه بشری بیرون کنند و دین را به عنوان رابطه انسان با خدا و نه روابط اجتماع با خدا بنا کنند. حقیقتا اگر موفق میشدند این کار را انجام دهند فاجعه بشری برای دین خاتم اتفاق میافتاد».
وی افزود: «رضاخان رفت و پسرش که ظاهرا تحصیلکرده غرب و گستاخانهتر رفتار میکرد به جای پدرش آمد تا پایههای سلطنت را تحکیم کند. البته به دلیل شرایط آن زمان ـ بعد از پایان یافتن جنگ جهانی ـ نمیتوانست مانند پدرش سفاکانه عمل کند؛ بنابراین فضا باز شد و حوزهها و احزاب توانستند فعالیت کنند. حوزه علمیه قم به عنوان برجستهترین حوزه علمیه با مدیریت مرحوم آیتالله بروجردی توانست روحانیت را تقویت کند. در آن زمان امام جزو شخصیتهای طراز اول حوزه البته نه در سطح مرجعیت بلکه در سطح مربی حوزه فعال بودند».
هاشمی رفسنجانی یادآور شد: «دوره شکوفایی حوزه 15 سال طول کشید. تا سال 1340 که حوزه به بلوغ خود رسید و در رحلت آیتالله بروجردی خود را نشان داد به گونهای که چهل روز همه جا سیاه پوش بود و همه متوجه شدند که اسلام شیعه و علما پایگاه عظیمی هستند که میتوانند رشتههای استبداد را پنبه کنند. بنابراین درصدد تضعیف حوزه برآمدند، اما ناکام ماندند. فکر نمیکردند که کسی از حوزه علمیه قم جلوی آنها بایستد. امام آن روزها در سطح کشور و جهان چندان شناخته شده نبود، اما شاگردان زیادی داشتند و خدا ایشان را در نظر گرفته بود برای اینکه سرنوشت کشور ما را رقم بزنند».
وی ادامه داد: «تهاجم دشمن، حکومت و شاه به حوزه و روحانیت و دین نتیجه معکوس داشت و حرکتی را به رهبری امام(ره) ایجاد کرد و سریعا به جامعه منتقل شد. نمونه آن را در 15 خرداد سال 42 در تهران میشناسید که البته عمق آن در روستاها نیز رسوخ کرده بود. ما آن روزها طلبههای جوانی بودیم، با طلبههای سراسر کشور آشنایی داشتیم، میدانستیم که چگونه در عمق روستاهای کوچک هم نفوذ کرده بود».
وی خاطرنشان کرد: «دشمنان فکر میکردند اعتراضها با سرکوب میخوابد، اما اینگونه نشد؛ بنابراین امام را به بهانه اعتقاد به کاپیتولاسیون تبعید کردند. اما این موجب نشد که رابطه مردم با امام ـ که در ترکیه و عراق تبعید بودند ـ قطع شود. شاگردان ایشان این امواج را هدایت میکردند، حرکت ابتدایی امام اوج آثارش به صورت جزر و مدهای بزرگ در سال 56 و 57 خود را نشان داد، سراسر خیابانهای ایران در شهر و روستا مملو از جمعیت بود».
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: «در همه جای کشور تظاهرات از مساجد و تکایا شروع شد و علما در صف اول که نقطه خطر بود، قرار گرفتند. امواج خروشان اقیانوس مردم کار را تمام کرد. شاه و آمریکا مجبور به فرار شدند و دست عوامل طاغوت کوتاه شد و مجبور شدند به هواپیمای انقلاب اجازه فرود بدهند؛ کاری که در قاموس حکومتهای سفاک نمیگنجد. هواپیما نشست و آنها دیدند که از راه فرودگاه تا بهشتزهرا(س) چه خبر شد. حقیقتا صلابت امام در شکستن کودتای نظامی و اقدامات حکومتی از لحظه ورود تا پیروزی نهایی مثالزدنی بود و در آن روزها امام جمله مهمی فرمودند که «در سایه اسلام هر معجزهای را میتوانیم داشته باشیم».
وی با بیان اینکه یکی از معجزات هم همین بود که رژیم سفاک شکست خورد، گفت: «آمریکاییها که کشور ما را جزیره امنی میدانستند خوشحال شدند که جان سالم به در بردند و نیروهای انقلاب به آنها اجازه دادند که از ایران بیرون بروند».
وی با تاکید بر اینکه «اول اسلام و سپس مردم با ایمان در پیروزی انقلاب موثر بودند» گفت: «امام به سرعت موفق شدند که همه چیز را به مردم واگذار کنند و تا امروز هیچ انقلابی را نمیشناسیم که تا دو سال اول بتواند به این سرعت قانون اساسی و مجلس شورای اسلامی را با کمک مردم تعیین کند. دشمنان ما تازه بیدار شدهاند و قدرت کنترل نیروی مردمی را از دست دادهاند و جبهه جدیدی را باز کردند».
هاشمیرفسنجانی ادامه داد: «دشمنان ما سعی کردند افکار و ایدههای انقلاب اسلامی به دنیا سرایت نکند و متاسفانه در مواردی هم موفق شدند، در حالی که اگر دنیای امروز از اندیشههای امام درس میگرفت این اتفاق در بسیاری از کشورهای دیگر هم تکرار میشد. شورشهای کور جنگ تحمیلی 8 ساله و تحریمهای فراوان از جمله چند قطعنامه، همه به این منظور است که انقلاب اسلامی را مهار کنند اما این مردم با تجربهای که در اختیار دارند و با تکیه بر اسلامیت و جمهوریت نظام و استفاده از قدرت مفید و عظیم روحانیت ـ که آن روزها در مردم موج ایجاد کرد ـ و موج جدیدی که توسط حضرت امام(ر ه) ایجاد شد، به تثبیت حکومت اهل بیت(ع) وامامت حضرت علی (ع) پرداختند و انشاءالله که بتوانند تجربه خود را به دنیا منتقل کنند».
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: «در فلسطین هم اشتباه دشمنان این بود که اسلام را نادیده گرفتند، اما کمکم که با انقلاب اسلامی مواجه شدند، فهمیدند که سرمایه اصلی آنجا نیست و اهانتی که نسبت به مسجدالاقصی اتفاق افتاد موجب شد که نهضت اسلامی شکل بگیرد. ثمره آن شکلگیری حماس و سایر مقاومتهای امروز فلسطین و لبنان است و امروز در غزه حقیقتا توانستند هیمنه ارتش اسراییل را بشکنند و پس از آن هم لبنان بود که در هر دو جنگ توانست اسراییل را شکست دهد».
وی گفت: «انشاءالله ایثار مردم ما بتواند درس بزرگی باشد برای جهانیان. ما از زمان انقلاب همواره قربانی دادهایم اما پیامشان باقی مانده است. امروز همه در برابر جانبازان ما و خانوادههایشان خضوع میکنند. آزادگان و خانوادههای شهدا و مفقودین همه و همه سرمایههای ما هستند که ایران را گلباران میکنند. انشاءالله ایثار شما مردم در سایه رهبر معظم انقلاب بتواند شر دشمنان را از سر مملکت امام زمان کوتاه کند».