ماموستا ملاقادر قادری امروز (21 اردیبهشت) در همایش علمی، ترویجی و تکریمی زکات که با حضور جمعی از مسئولین کشوری و استانی و نمایندگانی از مودیان، عاملین و مبلغین زکات استان کرمانشاه در محل سالن همایش دانشکده صنعتی کرمانشاه برگزار شد از زکات به عنوان فریضه واجب الهی یاد کرد و افزود: انجام این فریضه بسیار موردتاکید اسلام و پیامبر (ص) بوده و هر فردمسلمان باید نسبت به انجام این فریضه حساس باشد.
وی با اشاره به آثار پرداخت زکات در از بین بردن فقر در جامعه گفت: در زمینه فقر نظریه های مختلفی وجود دارد که از جمله آنها نظریه "مقدس مآبان"، "جبریون"، "سرمایه داران"، "کمونیست ها" و "اسلام" است.
ماموستا قادری گفت: در نظریه "مقدس مآبان"، فقر خیر و هدیه الهی عنوان شده که جامعه باید به استقبال آن برود و در این نظریه نباید با فقر مقابله کرد و نباید به فقرا کمک شود.
وی افزود: نظریه دیگر نظریه "جبریون" است که در آن فقر را شر و مصیب و بلا عنوان کرده و معتقدند که فقر قضا و قدر الهی بوده و درد بی دوا و درمان است و تنها باید جامعه فقیر را به صبر و قناعت تشویق کرده و کمکی به فقرا نشود.
ماموستا قادری گفت: نظریه دیگر در زمینه فقر نظریه "سرمایه داری" است که در این نظریه نیز فقر شر و مصیب و بلا عنوان شده، اما مسئولیت فقر متوجه خود فقرا است و فرد فقیر را فرد بی عرضه و احمقی می دانند که خودش گرفتار فقر شده است، در این نظریه دولت ها باید برای رفع فقر تلاش کنند، اما حق ندارند کاری به ثروتمندان داشته و آنها را مجبور به کمک به فقرا کنند.
امام جمعه پاوه گفت: نظر دیگر درخصوص فقر نظریه "کمونیست ها" است که دراین نظریه بر ایجاد تفرقه و دشمنی میان ثروتمندان و فقرا تاکید شده تا زمینه ای ایجاد شده که فقرا به ثروتمندان حسادت کرده و زمینه را برای ابطال مالکیت خصوصی و مصادره ثروت ثروتمندان جامعه فراهم کنند.
ماموستا قادر گفت: نظریه نهایی که تمام این نظریه ها را با قاطعیت رد می کند و آنها را اشتباه می داند، نظریه "اسلام" است.
وی افزود: در دیدگاه اسلام ثروتمند و فقیر هردو جایگاه محترمی دارند، مادامی که ثروتمندان از محل صحیح کسب درآمد کرده باشند. در نظر اسلام فقیر و غنی در هرجامعه ای وجود دارد و نه فقر را شر و بلا میداند و نه غنی را متکلم وحده جامعه می داند.
ماموستا قادری گفت: در اسلام درکنار تاکید بر صبر و قناعت فقرا، بر رفع فقر از طریق کمک ثروتمندان تاکید شده است.
وی افزود: اسلام فقر را مذموم می داند اما فقیر را محترم می شمرد و هم حکومت ها و هم ثروتمندان را مکلف کرده که وظیفه خود در قبال فقرا و کمک به رفع فقر آنها را انجام دهند.
ماموستا قادری به آثارمخرب فقر در جامعه اشاره کرد و افزود: جامعه فقیر از حیث عقیده و فکر دچار مشکل میشود و اگر مسیر قناعت و صبر نباشد شاهد اثرات منفی در خانواده های فقیر خواهیم شد، همچنین اگر دولت ها و ثروتمندان برای رفع فقر اقدام نکنند، فساد و ناامنی در جامعه زیاد شده و سرقت ها افزایش می یابد.
وی افزود: در اسلام فقرا به صبر و قناعت تشویق شده و در مقابل حکومت و ثروتمندان جامعه هم باید برای رفع فقر اقدام کنند و موثرترین راه در این زمینه پرداخت زکات عنوان شده است.
ماموستا قادری گفت: اگر تمام مسلمان ها پرداخت زکات داشته باشند تا حد زیادی شاهد وجود فقر در جامعه نخواهیم بود و باتوجه به این مسئله باید برای ترویج زکات تلاش کنیم.
وی افزود: باید به مردم بگوییم انجام این فریضه چه آثار و برکاتی در جامعه دارد و باید این برکات را به مردم نشان دهیم تا همه ترغیب به پرداخت زکات شوند.
ماموستا قادری در ادامه با بیان اینکه این انقلاب را فقرا به پیروزی رسانده و دعای فقرا آن را حفظ کرده گفت: کمیته امداد امام خمینی (ره) یکی از نهاهای مقدس انقلاب است که گام مهمی برای تکریم فقرا و کمک به رفع فقر آنها داشته است.
وی افزود: کار این نهاد گداپروری نیست و اولویت آن مبارزه با گدایی و فقر است و همین اقدامات مقدس و خدمات به فقرا است که این نظام و انقلاب را حفظ کرده است.
ماموستا قادری گفت: اقدامات کمیته امداد در تکریم فقرا و کمک به آنها موجب شده که همواره برنامه معاندان برای شکست این نظام بی ثمر بماند و این نظام علی رغم بیش از 40 سال دسیسه دشمنان به برکت رهبری حکیمانه رهبر انقلاب، تلاش نیروهای نظامی و امنیتی، دعای فقرا و صدقات نیکوکاران با قدرت پابرجا مانده است.
شعارها در جریانات اخیر علیه نظام بی انصافی بود
امام جمعه پاوه به جریانات اخیر هم اشاره کرد و افزود: دراین جریانات شعارها و ناسزاهایی که علیه نظام مطرح می شد حقیقتا بی انصافی بود، ما نمی گوییم مشکل نیست اما نادیده گرفتن این همه خدمات و برکات نظام بی انصافی است.
ماموستا قادری گفت: در همین کردستان عراق، شهر کرکوک دومین منطقه نفت خیز جهان است اما مردم آن نفت را بشکه ای 3.5 میلیون تومان خریداری می کنند و این درحالی است که به برکت این نظام و انقلاب، مردم ایران در مرزی ترین و دورافتاده ترین نقاط هم از نعمت گاز و آب و برق و ... برخوردارند و اینها جای شکر نعمت دارد و بی انصافی است خدمات ارزشمند نظام را نادیده گرفت.
وی با بیان اینکه مردم اهل سنت 10 هزار شهید تقدیم نظام و انقلاب کرده اند، گفت: این شهدا سند برادری ما مردمان ایران است و همواره در کنار هم با وحدت برای پیشرفت و رفع مشکلات و کمک به فقرا تلاش خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: ما در خدمت کمیته امداد خواهیم بود و همگی در کنار هم برای ترویج فریضه واجب زکات درجهت کاهش فقر در جامعه تلاش خواهیم کرد.