پس از اینکه ولید البخاری چهارم ماه مه در سفر خود به بکرکی موضع دولتش را درباره انتخاب رئیس جمهوری لبنان فاش کرد و با افرادی در این زمینه دیدار کرد دیگر احزاب جدیدی وجود ندارد که بخواهد با آنها ملاقات کند. دیدارهای او از این به بعد با همان افراد قبلی خواهد بود و همان نصیحت های قبلی را تکرار خواهد کرد و تنها مفهوم این است که عربستان قبلا مسوول تاخیر در انتخاب رئیس جمهوری لبنان نبوده و اکنون هم نیست.
پیش از عزیمت به جده، جمعی از او سخنانی شنیدند که مهمترین آنها این است:
۱- امیدش به اینکه به عنوان یکی از بهترین و کم استرس ترین گزینه ها، بر سر انتخاب نامزدی برای ریاست جمهوری توافق شود. اما او کم کم به این باور رسیده که وقت انتخاب این گزینه گذشته است و انتظار می رود بر سر دو نامزد یا بیشتر رقابت شود. برای همین او همواره سخن سعود الفیصل، وزیر خارجه پیشین عربستان را تکرار می کند که لبنان جز با توافق بین احزاب خود سازماندهی نخواهد شد. البخاری به کسانی که با او ملاقات کردند گفته که از صحت این ایده مطمئن است، اما واقعیت کنونی در لبنان مانع اجرای آن می شود. بنابراین به موضع عربستان اکتفا کرده که مبنا در تعاملش با رئیس جمهوری بعدی لبنان، عملکرد و رفتار او خواهد بود.
۲- در دیدارهایش مشخص شد که او برخلاف شایعات در پست خود در لبنان می ماند، اما او با اشاره به پیامدهای توافق میان ایران و عربستان در پکن تاکید کرد که از این به بعد کشورش هیچ دشمنی در لبنان ندارد. البخاری به شکلی بیسابقه حزبالله را تحسین کرد و گفت: شیعیان لبنان عرب هستند و ما از تعلق آنها به عربگرایی و اعراب مطمئن هستیم.
۳- سفیر عربستان به سخنگوهای خود توضیح داد که توافقی بین عربستان سعودی و ایران وجود دارد که بر اساس آن هر دو در انتخابات ریاست جمهوری دخالت نکنند و از آن فاصله بگیرند. هر دو به این توافق متعهد هستند. عربستان به ایران اطلاع داده که قصد ندارد به دوستان خود در لبنان دستور دهد یکی را برای پست ریاست جمهوری انتخاب کنند و به دیگری رای ندهند. البخاری گفت: همه باید در این انتخابات شرکت کنند و برنده کسی است که در این انتخابات رای آورد. کسانی که تا قبل از دیدار البخاری در یازدهم ماه مه با سلیمان فرنجیه، رئیس جریان المرده لبنان؛ با این سفیر دیدار کردند، از این سخنش چنین فهمیدند که مسائلی وجود دارد که تا قبل از آن تاریخ ریاض را نگران کرده است و سفیر این نگرانی ها را سوالات نامید سوالاتی که از مواضع فرنجیه در آخرین مصاحبه تلویزیونی وی در ۲۶ آوریل ناشی می شد مواضعی که تعهداتی که پاریس از طریق او سوم آوریل منتقل کرده بود را نقض کرد. برجسته ترین این سؤالات، انصراف وی در مصاحبه تلویزیونی از سخنانی است که در برابر مقامات فرانسوی گفته بود که به هیچکس تعهدی نداشته و کسی نیست که به او اعتماد کند، در حالی که در پاریس تعهدات صریح داده بود.
۴- در راستای ایجاد امیدهای مثبت و خوش بینی در دوره خیزش که پس از انتخاب رئیس جمهور و تشکیلات نهادها خواهد بود، البخاری به همکاران خود فاش کرد که دولت عربستان مانع از سرمایه گذاری صدها بازرگان سعودی در لبنان و انتقال پول تا زمان انتخاب رئیس جمهور این کشور شد. وی با این کار این باور را منعکس کرد که در مرحله بعد لبنان از مضیقه فعلی خارج خواهد شد و به محض تشکیل دولت جدید و انجام اصلاحات پیش بینی شده شاهد هجوم سرمایه ها و پروژه ها خواهد بود.
این اظهارات سفیر عربستان با اظهارات اخیر یوانا فرونتسکا، نماینده دبیرکل سازمان ملل در لبنان همخوانی دارد که در جمع سیاستمداران به سه فرآیند زودهنگام پرداخت و آنها را بسیار مهم دانست و با انتظار تحریمهای کشورها، نهادها و سازمانها از جمله اتحادیه اروپا، آمریکاییها و کشورهای عربی که نامی از آنها ذکر نشده است، همراهی کرد و بر همه کسانی که در جلسه انتخابات ریاستجمهوری غایب میشوند تأثیر میگذارد یا عمداً نصاب آن را در صورت دعوت به جلسه برهم میزند. فرونتسکا مجددا تاکید کرد که تا اواسط ماه میلادی آتی لبنان باید رئیس جمهوری داشته باشد و افزود، برای سازمان ملل و غرب مهم نیست که رئیس جمهور کیست بلکه باید این سه اساس را دارا باشد:
اولین مورد کنفرانسی است که 15 ژوئن در بروکسل برای کشورهای میزبان آوارگان سوری تحت نظارت کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور آوارگان برگزار می شود و هنوز پرونده ای برای لبنان روی میز این کنفرانس وجود ندارد و مقامات لبنانی آمادگی خود را برای شرکت در این کنفرانس اعلام نکرده اند. فرونتسکا گفت، غیبت لبنان برای او بسیار گران تمام خواهد شد چرا که بیشترین تعداد آوارگان سوری در این کشور حضور دارند و اگر در این کنفرانس حاضر نشوند و از خود و دیدگاهشان دفاع نکنند در آینده متضرر خواهند شد و برای همین انتخاب رئیس جمهور امروز بهتر از فرداست.
دومین مورد اصرار بر انتخاب رئیس جمهور قبل از پایان دوره ریاست ریاض سلامه بر بانک مرکزی لبنان است که ۳۱ ژوئیه به پایان می رسد. فرونتسکا این سخنان را قبل از صدور حکم بازداشت غیابی علیه سلامه توسط قاضی فرانسوی مطرح کرده بود. با اعلان قرمز پلیس اینترپل برای سلامه، اولویت سرنوشت رئیس بانک مرکزی تحت تعقیب قضایی فرانسه با اولویت انتخاب رئیس جمهور در موازات است.
سومین مورد اینکه پایبندی به لزوم برقراری مجدد ثبات در لبنان در نظر فرونتسکا تنها بیان توجه سازمان ملل درباره حفظ ثبات ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و رژیم صهیونیستی و امنیت جنوب لبنان است.