آفتابنیوز : آفتاب: حسن قشقاوی با انتقاد از استانداردهای دوگانه غرب و آژانس بينالمللی انرژی اتمی در مورد بحث اعتمادسازی در قبال فعاليتهای هستهای صلحآميز جمهوری اسلامی ايران تصريح كرد: «توقفی در فعاليت هستهای ايران وجود ندارد؛ چرا كه اين مساله براساس خواست ملی ما صورت میگيرد».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، حسن قشقاوی سخنگوی وزارت امور خارجه كشورمان در نشست هفتگی خود در جمع خبرنگاران رسانههای داخلی و خارجی با تبريک فرا رسيدن سیامين سالگرد پيروزی انقلاب اسلامی و تبريک پرتاب ماهواره اميد در پاسخ به سوال خبرنگاری، در مورد نشست امروز 1+5 كه در مورد بررسی پرونده هستهای ايران تشكيل میشود و اينكه آيا سيگنالهايی مبنی بر اعمال شعار تغيير دولت اوباما دريافت داشتهايد يا خير؟ گفت: «اين جلسه پس از كنفرانس خبری ما تشكيل میشود و لذا نمیتوان هم اكنون در مورد آن پيش بينی خاصی انجام داد اما آنچه كه واضح است براساس اعلام خودشان اين جلسه بيشتر برای اطلاع ساير اعضای 1+5 از سياستهای آمريكاست».
وی موضع جمهوری اسلامی ايران در قبال مساله هستهایاش را كاملا روشن عنوان و خاطر نشان كرد: «موضوع ايران بسيار ساده است و اصلا پيچيده نمیباشد؛ ما عضو انپیتی هستيم و مايليم عضو پايبند آن نيز باشيم و از فعاليتهای صلحآميز انحرافی نداشته باشيم؛ چرا كه هرگونه فعاليت غيرصلحآميز هيچ جايگاهی در دكترين ما ندارد».
وی خاطر نشان كرد: «غرب و آژانس نبايد در مورد اعتمادسازی با استانداردهای دوگانه برخورد كنند؛ امروز بيش از 90 كشور جهان وجود دارد كه از نظر آژانس نظرنهايی در موردشان اعلام نشده است. ما نيز توقفی در فعاليت هستهایمان نداريم؛ چرا كه اين مساله براساس خواست ملیمان است و كشورها بايد با آن واقعبينانه برخورد كنند».
وی در پاسخ به سوال ديگری در مورد اظهارات وزير دفاع آمريكا مبنی بر اعلام نگرانی از نفوذ روزافزون جمهوری اسلامی ايران در آمريكای لاتين خاطرنشان كرد: «ما مناسبات رو به رشد با آمريكای لاتين، آفريقا و مناطق مختلف جهان را داريم و در آمريكای لاتين نيز زمينههای گسترده تعميق مناسبات با كشورهای اين حوزه وجود دارد».
وی افزود: «ما براساس منافع ملی، قواعد شناخته شده بينالمللی و سياست تعاملی و آزاد در اين منطقه فعاليت میكنيم كه اين مناسبات روز به روز در حال گسترش است».
قشقاوی همچنين سفر گرهارد شرودر صدراعظم سابق آلمان به تهران را نيز براساس ابراز تمايل وی عنوان و از آمادگی جمهوری اسلامی ايران برای پذيرايی از وی خبر داد.
وی ادامه داد: «برخی تحليلهايی كه در مورد سفر وی مبنی بر ميانجیگری وجود دارد از طرف آلمانيها نيز تاييد نشده است و ايشان با پروفسور سميعی به تهران سفر میكنند كه بحث در مورد مسائل خيريه و NGOهاست و برنامه ديدارهای ايشان نهايی نشده است».
خبرنگاری از قشقاوی در مورد خروج نام گروهک منافقين از ليست سازمانهای تروريستی توسط اتحاديه اروپا پرسيد كه وی در پاسخ، اين كار را بازی با يک كارت سوخته و مهرهای كه هيچ پايگاه و جايگاهی در نزد افكار عمومی ملت ايران ندارد توصيف كرد و گفت: «اين اقدام آنچنان خط بطلانی بر بحث مبارزه با تروريسم كشاند كه در صد سال آينده نيز اروپايیها نمیتوانند آن را از افكار عمومی پاک كنند و اين اقدام اشتباه عميق راهبردی آنهاست».
وی افزود: «ميزان اطلاعاتی كه سازمانهای امنيتی و اطلاعاتی غرب از اقدامات خلاف قانون منافقين در اين كشورها دارند بسيار بيشتر از اطلاعات ماست و جنايات منافقين منحصر به كشتن 16 هزار بیگناه در ايران و عراق نيست و اقدامات خلاف قانون بسياری را شامل میشود».
وی اين اقدام را گزينشی، عالمانه و عامدانه توصيف و خاطرنشان كرد: «اين اقدام منطق نسل جوان ما را در مورد دوگانگی برخورد با حقوق بشر تقويت میكند. امروز نسل جوان ما جنايات غزه را شاهد است و در آستانه سیامين سال پيروزی انقلاب موضوع منافقين مطرح میشود كه اين اقدام اروپا آنچنان خط بطلانی بر بحث مبارزه با تروريسم كشاند كه در صد سال آينده نيز نمیتوانند آن را از افكار عمومی پاک كنند».
سخنگوی دستگاه ديپلماسی همچنين اخبار مربوط به پاراچنار پاكستان را نيز كه در آن مطالبی در خصوص كشتار شيعيان مطرح میشود همراه با مبالغه توصيف كرد و گفت: «اخباری كه ما در مورد پاراچنار داريم به اين شكل نيست و كمی مبالغه شده است؛ در پاكستان بايد در جهت وحدت شيعه و سنی گام برداريم و ما اين گزارشات مبالغهآميز را تاييد نمیكنيم».
قشقاوی در پاسخ به سوال ديگری در مورد ايجاد محور عربی و محور ايرانی در مورد بحث غزه و بازسازی فلسطين و نيز اجلاس آتی برخی سران اعراب در ابوظبی خاطرنشان كرد: «موضوع فلسطين موضوعی فراتر از كار احساسی، مقطعی و زودگذر سياسی است و اين كار آرمانی و ريشه در انقلاب اسلامی ايران دارد و محور اصلی بايد وحدت جهان اسلام و در جهت اهداف عالی اسلام باشد».
وی ادامه داد: «واقعيت موجود در غزه حضور حماس در اين منطقه و ميزان اين حضور است و بايد بر سرعت بازسازی و رفع مشكلات از مردم فلسطين تاكيد شود».
قشقاوی بر عدم وجود محوری به نام محور عربی و محوری ايرانی تاكيد كرد و گفت: «محور همه يكی است كه در آرمان بزرگ مشترک ملت بزرگ ايران و مصر نيز مشهود است و دو ملت با احساسات تاريخی مشترک در حال حركت است و باقی بحثهايی كه در اين زمينه مطرح میشود بحثهای زودگذر و تبليغاتی است».
وی با تاكيد بر اينكه مقابله با توطئههای رژيم صهيونيستی ايجاب میكند كه يک انسجام و وحدت در فلسطين شكل گيرد، گفت: «عرصه بازسازی فلسطين نبايد عرصه انتقام فلسطينی باشد. آتشبس بدون رفع محاصره بيانگر اين مساله است كه شما میتوانيد زنده بمانيد اما نمیتوانيد نفس بكشيد».
سخنگوی وزارت امور خارجه در واكنش به اظهارات برخی مقامات غربی در مورد پرتاب ماهواره ايرانی با تاكيد بر اينكه كاملا واضح و روشن است كه پرتاب اين ماهواره با اهداف علمی، تحقيقاتی و انسانی صورت میگيرد گفت: «قواعد بينالمللی مبنی بر عدم تسليح ماورای جو بايد مورد احترام باشد و اين دستاورد علمی و فنی هيچ اهداف نظامی ندارد».
وی تصريح كرد: «سلسله پيروزیها و دستاوردهای انقلاب اسلامی روز گذشته با پرتاب ماهواره ملی اميد جلوه ديگری را به نمايش گذاشت و امروز فتح قلههای رفيع علمی در خدمت اهداف صلحآميز و بشردوستانه در شناخت و دستيابی به ماورای جو يكی از مهمترين دستاوردهای انقلاب است».
قشقاوی اين اقدام را در چارچوب سند چشمانداز 20 ساله و مصوبه سند راهبردی فضايی ايران و با عنايات رهبر معظم انقلاب و رييسجمهور عنوان كرد و گفت: «حق توسعه يكی از حقوق جدايیناپذير حقوق بشر است و اين فناوری علاوه بر دستاوردهای اقتصادی بيانگر منزلت علمی ايران است».
وی سفر خود به شرق آسيا را نيز سفرهای معمول رسانهای توصيف كرد كه در اين سفر فرصت ديدار با همتايان و مقامات وزارت خارجهی ژاپن و كرهجنوبی فراهم شده است و وی توانسته در جلسات مطبوعاتی شركت كند كه در جريان سفر يادداشت تفاهم همكاریهای رسانهای مطرح شده است.
قشقاوی با رد احتمال مذاكره توسط هيات ايرانی با هيات آمريكايی در حاشيه اجلاس مونيخ اظهار داشت: «رييس مجلس در راس يک هيات كه از ارگانهای مختلف در آن حضور دارند در اجلاس شركت میكنند و طبق گفته خود مجلسیها بنا نيست كه مذاكرهای در اجلاس مونيخ صورت پذيرد».
وی همچنين مذاكره هياتهای دولتی ايران و آمريكا را براساس اظهارات مقامات آمريكايی و نيز هاشمی ثمره مشاور عالی رييسجمهور تكذيب كرد.
قشقاوی از عدم حضور تيم بدمينتون بانوان آمريكا در ايران و شركت در مسابقات دههی فجر نيز خبر داد و گفت: «پروسه صدور ويزا در رابطه با اتباع آمريكا همانند عملكرد خود آنها پروسه زمانبر و طولانی است و بايد گردش كار خود را طی كند و اين گردش زمانی، وصال نداد كه بتوان ويزا را صادر كرد و لذا به ايران نمیآيند».
قشقاوی از پيگيریهای لازم در مورد برگزاری كنفرانسی در سطح ملی و بينالمللی در مورد كمکرسانی به غزه خبر داد.
سخنگوی دستگاه ديپلماسی در پاسخ به سوالی در مورد اقدامات وزارت خارجه برای مقابله با تبعات بحران اقتصادی گفت: در زمانی كه اين بحث آغاز شده در وزارت خارجه پيگيريهايی انجام ميشود و اجلاسهايی به رياست وزير امور خارجه برگزار شده تا بحران ريشهيابی و تصميمات لازم با هماهنگی ارگانها اتخاذ شود كه در دولت نيز اين بحث به صورت جدی مطرح است.
وی با تاكيد بر اينكه تحريمهای اقتصادی تاثيری بر فعاليت اقتصادی كشورمان نداشته است خاطرنشان كرد: «عملا آمارهای خود كشورهای غربی كه مدعی تاثيرات تحريمها هستند نشان میدهد كه اين تحريمها هيچ تاثيری نداشته است و آمار فعاليت اقتصادی روندی رو به رشد را نشان میدهد».
قشقاوی اين مساله را ناشی از جاذبه بازار ايران و سودآوری همكاری با ايران توصيف و اظهار داشت: «امروزه بسياری از شركتها قبل از اينكه به تحريم فكر كنند به اين فكر میكنند كه چگونه روی پايشان بايستند. شمشير تحريم زنگزده و كند شده و اين اعترافی است كه بسياری از شخصيتهای غربی به صراحت آن را اعلام كردند و آمارها نيز روند رو به رشد را نشان میدهند».