صادق ضیاییان در گفتگو با ایسنا، درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: جمعه (۱۲ خرداد) در شمال آذربایجان شرقی، اردبیل، خراسان شمالی، نیمهشمالی خراسان رضوی، یزد، کرمان، نیمهشرقی فارس، شمال هرمزگان، سیستان و بلوچستان و استانهای واقع در دامنه و ارتفاعات البرز و روز شنبه (۱۳ خرداد) علاوه بر این مناطق در بخشهایی از استان اصفهان در ساعات بعدازظهر و اوایل شب رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید موقت گاهی در مناطق مستعد خیزش گردوخاک و تگرگ پیشبینی میشود.
وی ادامه داد: همین شرایط روزهای یکشنبه و دوشنبه (۱۴ و۱۵ خرداد) در استانهای واقع در دامنه و ارتفاعات البرز، دامنههای زاگرس مرکزی واقع در مرکزی و همدان همچنین در بخشهایی از استانهای قم، اصفهان، یزد، کرمان، فارس، شمال و شرق هرمزگان و سیستان و بلوچستان ادامه خواهد داشت.
به گفته رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا سهشنبه (۱۶ خرداد) ابرناکی و بارش در دامنههای زاگرس مرکزی و شمال هرمزگان کاهش مییابد و در سایر مناطق ذکر شده افزایش ابر و رگبار پراکنده بهویژه در ساعات بعد از ظهر رخ میدهد.
وی افزود: طی پنج روز در شرق کشور بهویژه در منطقه (زابل) و تا یکشنبه در استان خوزستان در بعضی ساعات به سبب وزش باد شدید احتمال خیزش گردوخاک و کاهش کیفیت هوا دور از انتظار نیست. ضیاییان گفت تا روز شنبه خلیج فارس و دریای عمان مواج و متلاطم است.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران فردا (۱۳ خرداد) صاف تا کمی ابری و گاهی وزش باد و در شب افزایش ابر با حداقل دمای ۲۱ و حداکثر دمای ۳۵ و روز یکشنبه (۱۴ خرداد) صاف و گاهی وزش باد و در شب افزایش ابر و گاهی بارش پراکنده با حداقل دمای ۲۳ و حداکثر دمای ۳۶ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ضیائیان در پایان گفت: طی امروز و فردا (۱۲ و ۱۳ خرداد) اهواز با دمای ۴۳ و ۴۴ درجه سانتیگراد گرمترین و شهر کرد با دمای ۷ و ۹ درجه سانتیگراد خنکترین مراکز استان کشور هستند.
هشدار تداوم فعالیت سامانه بارشی/ احتمال طغیان رودخانهها در ۶ استان
سازمان هواشناسی نیز با صدور هشدار تداوم فعالیت سامانه بارشی در ۱۰ استان از جمله تهران از احتمال طغیان رودخانه ها، سیلابی شدن مسیلها و آبگرفتگی معابر خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، پیشبینی کلی نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی نشان میدهد جمعه در شمال آذربایجان شرقی، اردبیل، خراسان شمالی، نیمه شمالی خراسان رضوی، یزد، کرمان، نیمه شرقی فارس، شمال هرمزگان، سیستان و بلوچستان و استانهای واقع در دامنهها و ارتفاعات البرز و روز شنبه علاوه بر این مناطق در بخشهایی از استان اصفهان در ساعات بعدازظهر و اوایل شب رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی گاهی در مناطق مستعد خیزش گردوخاک و تگرگ پیشبینی میشود.
همین شرایط یکشنبه و دوشنبه هفته آینده در استانهای واقع در دامنه و ارتفاعات البرز، دامنههای زاگرس مرکزی واقع در استان مرکزی و همدان، بخشهایی از استانهای قم، اصفهان، یزد، کرمان، فارس، شمال و شرق هرمزگان و سیستان و بلوچستان ادامه خواهد داشت. سهشنبه ابرناکی و بارش در دامنههای زاگرس مرکزی و شمال هرمزگان کاهش مییابد و در سایر مناطق ذکر شده افزایش ابر و رگبار پراکنده بهویژه در ساعات بعدازظهر روی میدهد.
طی ۵ روز آینده در شرق کشور و تا یکشنبه در خوزستان به دلیل وزش باد شدید احتمال خیزش گردوخاک و کاهش کیفیت هوا پیش بینی شده است. همچنین تا فردا خلیجفارس و دریای عمان مواج و متلاطم خواهد بود.
توصیف سامانه: تداوم فعالیت سامانه بارشی
زمان پایان: جمعه ۱۴۰۲/۰۳/۱۲
نوع مخاطره: رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید و ریزش تگرگ
منطقه اثر:
جمعه ۱۴۰۲/۰۳/۱۲: ارتفاعات شرق تهران، ارتفاعات سمنان، خراسان شمالی، ارتفاعات سیستان و بلوچستان، کرمان، شمال شرق فارس.
اثر مخاطره: آبگرفتگی معابر عمومی و جاری شدن روانآب، بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانهها و مسیلها و سیلابی شدن مسیلها، طغیان رودخانه ها، صاعقه، خسارت به سازههای موقت از جمله بنرها، داربستها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در پروازها و در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ.
توصیه: اجتناب از هرگونه تردد و توقف در حاشیه رودخانهها و مسیلها، احتیاط در سفرهای بین شهری، پرهیز از فعالیتهای کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانهها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازههای موقت، لایروبی کانالها و آبروها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی.
توصیف سامانه: وزش باد شدید شمال غربی (۳۰ نات) و افزایش ارتفاع امواج
زمان پایان: صبح شنبه ۱۴۰۲/۰۳/۱۳
نوع مخاطره: افزایش ارتفاع امواج در ساحل و دور از ساحل بین ۱.۵ تا ۲.۵ متر
منطقه اثر:
جمعه ۱۴۰۲/۰۳/۱۲: خلیج فارس، مناطق مرکزی و شرقی و تنگه هرمز و دریای عمان.
شنبه ۱۴۰۲/۰۳/۱۳: مناطق شرقی خلیج فارس و تنگه هرمز.
اثر مخاطره: غرق شدن شناگران و غواصان، اختلال در ترددهای دریایی با شناورهای سبک و صیادی، احتمال اختلال در تردد شناورهای مسافربری و آسیب به تورهای صیادی و قفسهای پرورش ماهی و ایجاد اختلال در فعالیتهای دریایی در ساحل.
توصیه: اجتناب از فعالیتهای شنا و غواصی، جلوگیری از تردد شناورهای سبک و صیادی و انجام فعالیتهای تفریحی بویژه در جزایر، اتخاذ تمهیدات لازم جهت تردد ایمن شناورهای مسافربری و کشتیهای تجاری و فعالیتهای دریایی فراساحل.