آفتابنیوز : آفتاب: گرانی آب و برق در سال آینده در پی کاهش درآمدهای نفتی و حذف یارانهها محتمل است با اینحال پرویز فتاح درباره واقعی نشدن قیمتها از برخی اعضای کابینه گلایه کرده است.
وزیر نیرو با مطرح کردن گلایههای خود از برخی اعضای کابینه و انتقاد از واقعی نشدن قیمت آب و برق در کشور، گفت: «جدولی که هم اکنون در وزارت نیرو بابت قیمت آب و برق به بخشهای مختلف کشور تنظیم شده به مراتب سخت تر از جدول مندلیف است».
به گزارش سرویس اقتصاد و صنعت آفتاب، پرویز فتاح در جلسه اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه هر زمان که وزارت نیرو از افزایش تعرفههای آب و برق در دولت صحبت به میان میآورد، همه مخالف هستند و به بنده فشار وارد میکنند، با ذکر مثالی در این باره اظهارداشت: «به عنوان مثال، وزیر ارشاد بابت تخفیف در قیمت آب و برق مساجد، وزیر آموزش و پرورش درباره قیمت آب و برق مدارس و وزیر کشاورزی در خصوص آب و برق بخش کشاورزی مذاکره میکنند و مخالف افزایش قیمت هستند».
وزیر نیرو افزود: «بر این اساس، جدولی که هم اکنون در وزارت نیرو بابت قیمت آب و برق به بخشهای مختلف کشور تنظیم شده به مراتب سخت تر از جدول مندلیف است و هر فرد باید بسیار کارآزموده باشد که بتواند بفهمد در این جدول چه میگذرد، چراکه همه دستگاهها و بخشهای مختلف کشور خود را به شلنگ نفت وصل کردهاند و با یارانه به اداره خود میپردازند».
وی تصریح کرد: «وزارت نیرو از بابت اینکه بتواند از مازاد درآمدهای نفتی بابت سرمایهگذاری در صنعت آب و برق بهره گیرد توقعی ندارد چراکه این پول یارانه شده و در بخشهای مختلف هزینه میشود».
فتاح گفت: «وزارت نیرو یک وزارتخانه آباد است و دولتهای قبلی و فعلی زحمات بسیاری برای آن کشیدهاند، چراکه نخبگان کشور در این وزارتخانه گرد هم آمدهاند. بنابراین، میتوان به جرات از عملکرد این وزارتخانه و مهندسان کشور شاغل در آن دفاع کرد».
وی با تاکید بر ضرورت در نظر گرفتن منطق اقتصادی در واگذاری نیروگاهها گفت: «اگر چند سال قبل و در ابتدای کار دولت نهم از بنده سئوال میشد که آیا حاضر هستی به عنوان یک سرمایه گذار بخش خصوصی نیروگاهها را خریداری کنید پاسخ من منفی بود اما حال به جرات میتوان ادعا کرد که شرایط نیروگاهها بسیار مطلوب و خرید آنها سود آور است».
وزیر نیرو افزود: «اگر قرار واگذاری نیروگاهها در شرایط اقتصادی بدی باشد، باید به طور قطع انتظار داشت که بخش خصوصی استقبالی نکند چراکه اگر غیر از این باشد باید در عقل بخش خصوصی شک کرد. باید اجازه دهیم که واگذاری دو نیروگاه صورت گیرد تا مشاهده کنیم این واگذاریها چه گلی بر سر صنعت برق کشور میزند، سپس با تامل بیشتری به واگذاری بقیه نیروگاهها بپردازیم».
فتاح گفت: «دو نیروگاه خلیج فارس و سهند تا پایان سال به بخش خصوصی واگذار میشوند چراکه قصد نداریم واگذاری را شتابزده صورت دهیم ابتدا باید دید واکنش بازار نسبت به فروش مزایدهای این دو نیروگاه چیست تا بتوان با منطق اقتصادی در خصوص واگذاری 10 نیروگاه دیگر تصمیم گیری کرد».