خانم خانه داری در روستای دَمدره چُرام میگوید حدود ۲ هفته است به شوهرش گفته دیگر مرغ کشتار روز خریداری نکند چرا که توان مالی شان آنقدری نیست که بتوان مرغ ۲ کیلوگرمی را ۲۰۰ هزار تومان بخرند.
"ناهید" گفت: خانواده ما شش نفره است و سهم یارانهای ما ۲۷۰ هزار تومان است که با این ۲۷۰ هزار تومان نمیشود یک یا دو مرغ سه کیلوگرمی خرید.
مرد میانسالی در روستای کَریک دنا هم با اظهار تاسف از افزایش سرسام آور قیمت مرغ در زادگاهش میگوید: مگر یک مرغ چقدر خاصیت دارد که باید کیلویی ۱۰۰ هزار تومان بخریم؟
" قدرت الله" گفت: واقعیت اینکه از زمانی که قیمت مرغ از مرز ۶۵ هزار تومان گذشت توان مالی خرید آن را نداشته ام و نتوانسته ام برای خانواده ام خرید کنم.
"حسن" فروشنده مرغ کشتار روز در شهر لیکک هم از کاهش قدرت خرید مردم شهرش برای خرید مرغ اظهار نگرانی میکند و گفت: آقاجان، کسی گوشش بدهکار نیست که من اگر نتوانم مرغ بفروشم، فردا باید مالیات بپردازم.
مالک یک مرغداری که تاکیدکرد نامی از او در این گزارش بُرده نشود از افزایش سرسام آور قیمت جوجه یک روزه و نهادهها خبر داد و گفت: سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد کار را به اَمان خدا رها کرده است.
او که دل پُری از شرایط کنونی بازار مرغ در این استان دارد به ایلنا گفت: علاوه بر افزایش عجیب قیمت نهادهها و جوجه یکروزه اکنون شاهد افزایش دوچندان قیمتهای مواد ضدعفونی کننده و دارو و واکسن مرغها نیز هستیم که عملا مرغداریها را به سمت و سوی تعطیلی میکشاند.
افزایش سرسام آور قیمت مرغ کشتار روز در کهگیلویه و بویراحمد
معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد هم با تأیید افزایش قیمت جوجه یک روزه و نهادهها، با اظهار تاسف گفت که دلیل گرانی قیمت مرغ در این استان هم افزایش قیمت هاست.
"رضا بهنام پور" قیمت جوجه یک روزه را ۳۰ هزار تومان عنوان و اظهارداشت: این قیمت در هفتههای گذشته حدود ۱۷ هزار تومان به مرغداران فروخته میشود، اما یکدفعه از ۱۷ هزار تومان به ۳۰ هزار تومان افزایش یافت.
وی با تاکید براینکه در بحث افزایش قیمت مرغ شاهد یک رشد سرسام آور قیمتی در سراسر کشور هستیم، یادآورشد:قیمت نهاده ها، جوجه یک روزه، دارو، واکسن و مواد ضدعفونی کننده به شکل تعجب آوری افزایش پیدا کرده و این افزایشها باعث افزایش یافتن نگران کننده قیمت مرغ کشتار روز در بازار است.
معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، ترسیدن مرغداران از جوجه ریزی به دلیل افزایش قیمتهای عنوان شده منطقی خواند و گفت: مرغداران باوجود اینکه آماده جوجه ریزی هستند، اما از ترس اینکه جوجه و سایر نهادههای تولید را با قیمت بالا خریداری کنند و بعد مرغ تولیدی را ۵۲ هزارتومان به فروش برسانند ریسکی برای جوجه ریزی نمیکنند.
به گفته بهنامپور، در شرایط عادی بخشی از مرغ مورد نیاز از خارج استان کهگیلویه و بویراحمد تامین میشود و در استان نیز جوجه یکروزه تولید نمیشود.
این مسئول سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد، تعداد مرغداریهای فعال این استان را ۱۵۰ مرغداری گوشتی ذکر و یادآورشد: نیاز این استان به مرغ کشتار روز در یکسال ۲۱ هزار تن بوده که اگر مرغ تولیدی تماما در استان مصرف شود تنها پاسخگوی ۶۷ درصد نیاز است.
مرغداران برای جوجه ریزی ریسک نمیکنند
بهنامپور گفت: در سال گذشته در این استان ۱۴ هزار تن مرغ گوشتی تولید شد، اما نوسانات افزایشی شدید قیمت نهادههای تولید، کمبود وگرانی جوجه یکروزه، کمبود و نبود تسهیلات بانکی بخصوص نقدینگی، نیاز به نقدینگی بیشتر و افزایش ریسک تولید، تاخیر زیاد در بارگیری و ارسال نهاده ذرت و سویا از بنادر، افزایش کرایه حمل جوجه وسایر نهادهها باعث شد تا مشکلات مرغداران چند برابر شود و عملا قدرت ریسک آنان برای جوجه ریزی به پایینترین حد ممکن برسد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد هم میگوید هم اکنون کمبود مرغ در بازار استان نداریم، اما میگوید که قیمتهای بازار مرغ در این استان مشابه قیمت استانهای همجوار است.
"سیدعلی معتمدی پور"، اما نمیگوید چه برنامهای برای کاهش قیمت مرغ کشتار روز ندارد چرا که تصمیم درباره کاهش یا افزایش قیمت مرغ در دست او و سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد نیست.
به نظر میرسد با روند کنونی، مردم کهگیلویه و بویراحمد باید شاهد خداحافظی پرواز زودهنگام و فوری مرغ کشتار روز در ابتدای سال جاری از سفرههای کوچک شان خود باشند.