فخری نیکزاد از گویندگان و مجریان توانمند و بهنام رادیو تلویزیون بود، با تسلط ویژه در شعرخوانی و ادای حق ابیات و انتقال مفهوم و معنای دقیق اشعار توانست در بین گویندگان برنامه گلها جایگاه ویژهای کسب و پس از چندی برنامه جدید گلهای رنگارنگ را از آن خود کند.
این مجری که متولد دوم مرداد ۱۳۲۰ در تهران بود از معدود مجریانی بود که ضمن حضور در تلویزیون به خاطر عشق و علاقه وافر به ادبیات و شعر توانست از سال ۱۳۴۷ به گویندگی در رادیو نیز وارد شده و به اجرای برنامه گلها در کنار گویندگانی، چون فیروزه امیر معز، آذر پژوهش و روشنک؛ و هنرمندان و اساتید به نامی مثل جلال الدین تاج اصفهانی، غلامحسین بنان، ادیب خوانساری، محمدرضا شجریان، حسین قوامی، جلیل شهناز، حسن کسایی، محمد رضا لطفی، جلال ذوالفنون و ... بپردازد.
وی با ادغام رادیو و تلویزیون، به دعوت «هوشنگ ابتهاج» همکاری خود را با رادیو ادامه داد و مجری ثابت برنامه «گلهای تازه» شد و این همکاری تا پایان کار این برنامه ادامه یافت.
فرهنگ جولایی: فخری نیکزاد تک بود
فرهنگ جولایی از پیشکسوتان برنامه ساز و تهیه کننده باتجربه رادیو درباره فخری نیکزاد میگوید: نیکزاد از معدود گویندگانی بود که فقط در گلهای رادیو اجرا میکرد، از آنجایی که گلها یکی از برنامههای فاخر رادیو بود، کسی که اجرای آن را بر عهده داشت باید خیلی توانا و باسواد میبود و این سواد و توانایی مرحومه نیک زاده در کنار وقار و متانتش اجرای او را فاخر و منحصر به فرد میکرد.
فرهنگ جولایی از دیگر ویژگیهای نیکزاد خیلی درست و خوب خواندنش را بر میشمرد و میگوید: خوب به یاد دارم زمانی که برنامه تلویزیونی اجرا میکرد از روی نوشته نمیخواند، من باور دارم که در آن زمان و در جایگاه خودش تک بود.
به گفته پیشکسوت رادیو؛ فخری نیکزاد ضمن اینکه صدای بسیار شفاف و مناسبی داشت، نه تنها آشنا به ادبیات و موسیقی ایرانی بود بلکه به آن عشق میورزید و به عبارتی مسلط به کار، هیچ چیزی کم نداشت.
فخری نیکزاد که دچار بیماری آلزایمر شده بود در سن ۸۲ سالگی در لندن دارفانی را وداع گفت.