آفتابنیوز : آفتاب: هفتهنامه اکونومیست اعلام حضور سید محمد خاتمی در عرصه رقابتهای انتخاباتی ریاست جمهوری ایران را دستمایه خود قرار داده است و به تحلیل ابعاد این حضور در فضای سیاسی داخل در ایران پرداخته است.
تحلیلگر اکونومیست با بیان اینکه چند ماه بیشتر تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری - ژوئن آینده - نمانده است، این اعلام حضور در عرصه رقابتهای انتخاباتی را اعلامی به موقع برای خاتمی میداند و بر این عقیده است که حضور خاتمی برای احمدی نژاد چالشی خواهد بود که ممکن است وی از آن موفق بیرون نیاید.
اکونومیست از محمد خاتمی که هفته گذشته حضور خود در انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرد و با استناد به دو دوره تصدی این پست توسط وی، از او به عنوان فردی یاد کرد که احمدی نژاد را برای دستیابی به پست ریاست جمهوری با چالشهای جدی مواجهه خواهد کرد.
تحلیلگر اکونومیست در ابتدای مقاله تصریح کرده است که پیروزی خاتمی در دور دوم انتخابات در سال 2004 نشاندهنده حضور جدی وی در مقابل احزاب تندرو و راستگرایان افراطیای بود که تا آن زمان حکومت را به طور حداکثری در دست داشتند و رای بالای وی را نشانگر اقبال عمومی آن زمان مردم به اصلاحات در فضای سیاسی کشور میداند.
اکونومیست در ادامه خاتمی را مایه امید طبقه متوسط ایران خواند و شرایط نامطلوب و سخت اقتصادی ناشی از ولخرجیهای پوپولیستی دوره احمدی نژاد و بالا رفتن ناگهانی ارزش نفت خام که به تورم شدید در اقتصاد ایران انجامید را عامل موثری برای اقبال رای اکثریت مردم به نفع خاتمی توصیف کرد.
تحلیلگر اکونومیست بر این عقیده است که گرچه هنوز پوپولیسم احمدی نژاد طرفداران بسیاری در میان مردم دارد، اما افت ناگهانی قیمت نفت حتی طرفداران محافظه کار احمدی نژاد را به تردیدهای جدی در مورد مدیریت اقتصادی وی وادار کرده است و پروژه عبور از احمدی نژاد را به عنوان یکی از گزینههای مورد توجه در میان احزاب محافظه کار مطرح کرده است.
در ادامه این تحلیل به سخنرانی اخیر احمدی نژاد در میدان آزادی که به مناسبت سالگرد سومین دهه پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شد اشاره شده است.
این نشریه لحن احمدی نژاد را خطاب به دولتمردان آمریکایی را نرم توصیف کرده اما زبان ملایم وی در برابر آمریکا را بیش از آنکه چراغ سبزی در پاسخ به دعوت آمریکا برای گفت و گو بداند، حربهای انتخاباتی برای جلب توجه اذهان عمومی میداند تا بتواند با قدرت بیشتری در انتخابات آینده در برابر رقبا حاضر شود.
در ادامه با توجه به سخنان احمدی نژاد در بیست و دو بهمن در میدان آزادی و ادعای وی مبنی بر اینکه ایران در راه تبدیل شدن به یک قدرت جهانی است و اینکه ایران اکنون در مسیر پیشرفتی است که هیچکسی توانایی بازداشتن آن از صعود به قلههای پیشرفت را ندارد، احمدی نژاد را یک قومگرای تندرو [!] خواند و در مقابل از خاتمی به عنوان زبان نرم و دیپلماتیک جمهوری اسلامی در برابر فشارهای بینالمللی یاد کرد، کسی که میتواند با پیروزی در انتخابات پاسخ گوی تقاضاهای داخلی برای چند قطبی شدن و تعادل قدرت در فضای سیاسی ایران باشد.