کد خبر: ۸۴۶۳۶
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۳:۴۱
وقتی به صحنه می‌آییم باید با برنامه‌ریزی برای پیروزی باشد

خاتمی: تخریبها همواره نتیجه عکس داده است

بدتر از استفاده نکردن از فرصتها، آن است که فرصتها تبدیل به تهدید شوند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس بنیاد باران اظهار داشت: «در حال حاضر رسانه‌های عمومی ‌و بسیاری از محافل و نهادها درصدد تخریب اصلاح‌طلبان می‌باشند که البته ‌این تخریبها همواره نتیجه عکس داده است و فقط باعث زحمت دوستانی است که آن را انجام می‌دهند و البته لطمه دیدن به ارزشها می‌شود».

به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، وی در دیدار با جمعی از دانشجویان دانشکده خبر با ابراز خوشحالی از حضور در میان جوانانی که جهت زندگی را اطلاع‌رسانی، بالا بردن ذهن جامعه و به دنبال آن ارتقاء زندگی مطلوب جامعه انتخاب کرده‌اند، گفت: «امروز آغاز دهه چهارم انقلاب ماست و در ‌این سی سال کشور با موفقیت‌های فراوان و همچنین با مسائل، حوادث گوناگون، مشکلات و سختی‌هایی در داخل و خارج همراه بوده است».

وی افزود: «بخشی از مشکلات داخلی به خاطر کم‌تجربگی کسانی بود که مخلصانه در خدمت انقلاب و کشور بودند و بخشی دیگر نیز به خاطر تدوین نشدن جامع سازوکارها و راهکارهای نظام ما که نظام بی‌بدیلی به نام جمهوری اسلامی ‌بود».

سیدمحمد خاتمی ‌تصریح کرد: «شاید کمتر انقلاب و تحولی در دنیا سراغ داشته باشیم که کمتر از یکسال از عمرش گذشته باشد، ولی قانون اساسی با طی مراحل و رای مردم تدوین و تصویب شده باشد؛ با توجه به ‌اینکه قانون اساسی مبنای نظم و سامان جامعه است، در دوران جدید باید مورد تائید مردم باشد و ما شاهد بودیم که در مدتی که یکسال از انقلاب نگذشته بود، تمام ارکان و اجزاء نظام بر اساس قانون اساسی مستقر شد».

وی با تاکید بر طبیعی بودن برخی نقص‌ها و عیبها؛‌ ایمان، پایمردی و تلاش مردم برای انجام کار را سرمایه دست‌اندرکاران نظام و انقلاب در آن زمان عنوان کرد و گفت: «به طور مثال می‌توان به جهاد سازندگی اشاره کرد که جوانان ما با شور و اشتیاق آمدند و در قلب روستاها حرکت شکوهمندی را ایجاد کردند. البته به دلیل کم‌تجربگی هزینه‌هایی پرداخته شد، ولی فایده‌های زیادی را موجب شد و در متن همین جریانات و دفاع مقدس بود که نیروهای آبدیده و سرمایه‌های اصلی جامعه ما تربیت شدند و به عرصه آمدند».

رئیس دولت اصلاحات با تاکید بر ‌اینکه «تفکری که انقلاب کرد و در قانون اساسی منعکس شد و مردم به خاطر آن به صحنه آمدند، تفکر، خط و راه امام(ره) بود»، اظهار داشت: «البته از ابتدا نیز کسانی بودند که با ‌این تفکر و بعد از انقلاب با شیوه‌ها و روش‌هایی که انقلاب می‌خواست استقرار پیدا کند، سازگار نبودند».

سیدمحمد خاتمی‌ هشدار داد: «یکی از خطراتی که بوده و اکنون وجود دارد تقابل میان ‌این دو تفکر است. البته وجود آنها در عرصه مشکلی ندارد، ولی مهم ‌این است که ‌آیا تفکری که با فکر امام و انقلاب و خواستهای تاریخی ملت سازگار نیست، می‌خواهد متصدی امر شود و خود را محور انقلاب بداند و هر سلیقه و فکر مخالفی را ولو ‌اینکه همسو با خواست تاریخی ملت و اندیشه‌هایی باشد که در انقلاب تجلی پیدا کرد، از رده خارج کند؟».

وی ادامه داد: «فاصله‌مان تا رسیدن به اهداف انقلاب زیاد است و باید بدانیم فرصت‌ها کم ‌ایجاد می‌شود و استفاده کردن از ‌این فرصتها خیلی مهم است و بدتر از استفاده نکردن از فرصتها، آن است که فرصتها تبدیل به تهدید شود».

خاتمی ‌با بیان ‌این مطلب که ما صرفنظر از مشکلات پیش و پس از انتخابات که در ضمن بیان دغدغه‌هایم اشاره‌هایی به آنها داشتم، در موقعیت حساسی هستیم، گفت: «وقتی به صحنه می‌آییم باید با برنامه‌ریزی برای پیروزی باشد. برای ما که پست و مقام نمی‌خواهیم و فقط آرمانها، اعتقادات و دلبستگی‌هایی به اسلام، انقلاب و مردم داریم و تعهدی در مقابل خدا، مردم و خواست تاریخی مردم داریم، اگر به صحنه می‌آییم برای خدمت می‌آییم و بنابراین نمی‌آییم تا شکست بخوریم. اگر از همه مراحل گذشتیم و یک اصلاح‌طلب سر کار آمد، مشکلات بزرگی پیش روی اوست که همیشه دغدغه خاطر من بوده است».

وی ادامه داد: «ولی وقتی تصمیم به آمدن گرفته شد؛ باید توکل بر خدا و با همت و عزم و اراده به صحنه آمد و با وجود مشکلات بتوان با برنامه کار را انجام داد. ما افتخار می‌کنیم و خدا را شکر می‌کنیم که دارای هویت دینی، آزادیخواهی و پیشرفت‌طلبی هستیم و با روشن‌بینی می‌کوشیم به مسائل نگاه کنیم و مردم هم ما را با چنین هویتی شناخته‌اند».

سیدمحمد خاتمی ‌تاکید کرد: «مردم اعم از نخبه و توده مردم دو دفعه به همین هویت و روش رای داده‌اند. حتما باید هویتمان را از دست ندهیم. چون بسیار خطرناک است که در ذهن جامعه، تاریخ و جهان ‌این القاء شود که ‌این جمع برای ‌اینکه به قدرت برسد می‌خواهد هویت خود را از دست بدهد».

رئیس بنیاد باران تصریح کرد: «هویت ما حاکمیت مردم بر سرنوشت است و اسلامی ‌که قبول داریم و می‌شناسیم و در انقلاب دیدیم آن بود که با معیارهای مردم‌سالار سازگار است و حاکمیت مردم بر سرنوشت، استقرار مرد‌م‌سالاری است و هنر انقلاب ‌این است که ‌این مردم‌سالاری را بگونه‌ای با معیارهای اصلی دینی همسو و همگون کرده است و طبعا اسلامی ‌که به آن معتقدیم و امام به آن معتقد بود با معیارهای مردم‌سالاری منطبق است».

رئیس‌جمهور سابق کشورمان در ادامه گفت: «مساله دیگر لوازم ‌این اعتقاد است، یعنی آزادی اندیشه، بیان، اجتماعات و نهادینه شدن آزادی در جامعه و اهتمام به تشکل‌های مختلف بخصوص بخش خصوصی در عرصه‌های مختلف و بالاخص در عرصه اقتصادی تا بتوانیم جامعه را به جلو حرکت دهیم».

وی با تاکید بر ‌اینکه باید از ظرفیت‌های تاریخی و موجود و نیز منطقه‌ای و جهانی برای توسعه کشور استفاده کنیم، گفت: «ما عقب‌مانده بودن ‌ایران را شایسته ملت ‌ایران نمی‌دانیم. انقلاب ما آمد تا جامعه ثروتمند و پیشرفته باشد و با توجه به اعتقادات دینی و نظرات اجتماعی عدالت هم بر آن حاکم باشد و جامعه طوری نباشد که امتیازات و زمینه‌های زندگی مستقل در اختیار عده‌ای خاص قرار بگیرد».

خاتمی‌ افزود: «باید ببینیم چه کار کنیم که هویت ما تحریف نشود و در ضمن در انتخاب شعارها و حرفها نیازهای واقعی قشرهای مختلف مردم احترام بگذاریم و در همه حال مسائل عینی امروز را مورد توجه قرار دهیم».

وی تاکید کرد: «ما همچنان خواستار آزادی در چارچوب قانون و هنجارهای جامعه هستیم».

رئیس دولت اصلاحات در ادامه سخنان خود گفت: «یکی از مشکلاتی که ما داشتیم ‌این بود که تصور می‌شد اصلاح‌طلبی فقط محصور در حوزه محدودی از اهل فکر و روشنفکران است و آنگونه که باید و شاید رابطه با توده مردم برقرار نشد که ‌این امر خلاف واقع بود».

رئیس بنیاد باران افزود: «مساله مهم دیگر رسانه است که بتوان با اقشار مختلف مردم ارتباط برقرار کرد و متاسفانه در اختیار ما نیست و تمام رسانه‌های پرتیراژ، تعیین‌کننده و مهم در اختیار یک سلیقه خاص است و وظیفه خود می‌داند که آن سلیقه‌ای را که نمی‌پسندد تخریب کند».

سیدمحمد خاتمی‌ همچنین تاکید کرد: «جامعه مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و اعتقادات خاص خود را دارد و ما با ‌این واقعیتها رو به رو هستیم. در جامعه‌ای که آب و نان نباشد، نمی‌توان از آزادی‌های مدنی دم زد».

رئیس‌جمهور سابق کشورمان با اشاره به ‌این حدیث پیامبر اکرم(ص) که «اگر نان نباشد نماز و روزه هم نخواهد بود»، گفت: «کسی که شکم گرسنه دارد یا کسی که زندگی آشفته دارد و امید به ‌آینده ندارد مجالی ندارد تا درباره آزادی بیندیشد. به همین دلیل بود که ما گفتیم توسعه باید همه‌جانبه باشد و همه امور باید با توجه به واقعیت و شرایط تاریخی جامعه باشد و با شرایط تاریخی جامعه به جلو برود».

خاتمی ‌تاکید کرد: «جامعه باید بداند اگر اصلاح‌طلبان سرکار بیایند از اولویت‌دار‌ترین کارها پرداختن به مسائل عینی جامعه است. در عین حال که بقیه اهداف اصلی را فراموش نخواهد کرد. همان طور که در دوره اصلاحات موفق‌ترین بخش‌های ما بخش اقتصادی بود».

رئیس دولت اصلاحات یادآور شد: «با ‌اینکه شعار اصلی ما اقتصادی نبود. اما متاسفانه به دلیل شتاب‌زدگی ‌اینگونه القاء شد که اصلاحات فقط یک رسالت دارد که متوجه جنبه‌های سیاسی است و ما حتی با رسانه‌هایی که در اختیار داشتیم نتوانستیم به مردم بگوییم در کشور کارهای بزرگی صورت گرفته است و از «هیچ»، چیزهای بزرگی ساخته شده است. در زمینه عدالت اجتماعی گامهای بزرگی برداشته شد و کسانی که خود را سخنگوی اصلاحات می‌دانستند، کمتر به خود زحمت ‌این را دادند که بگویند چه زحمت‌هایی برای زندگی مردم کشیده شده است».

خاتمی‌افزود: «در دوره اصلاحات فقط تیراژ روزنامه و کتاب افزایش پیدا نکرد، یکی از دستاوردهای مهم تربیت خبرنگاران جوان و خوشفکر بود که متاسفانه امنیت و تضمین برای شغل و کار آنها ‌ایجاد نشد».

رئیس‌جمهور سابق کشورمان با بیان ‌اینکه شعار رفع فقر فساد و تبعیض درست است، ‌این سوال را مطرح کرد که آیا نباید ما باید برای ‌این کار راهکار داشته باشیم؟

وی ادامه داد: «ما بارها گفته‌ایم در مجموعه همین نظام مشغول فعالیت هستیم و قانون اساسی و رهبری را قبول داریم و باید متوجه دغدغه‌هایی باشیم که در بخش‌های دیگر به خصوص نزد رهبری وجود دارد. البته اختلاف نظرات را همواره با تعامل، تشخیص اولویت‌ها و همیاری با سایر قوا می‌شود حل کرد و ‌این توقع که رئیس‌جمهور که در راس کار است، به عنوان اپوزسیون فعالیت کند غلط است و بنده ‌اینطور نبوده و نخواهم بود».

رئیس بنیاد باران تاکید کرد: «باید با رسانه امکان برقراری ارتباط ما با جامعه فراهم شود که در‌این زمینه تنگنا داریم. باید ساز و کاری پیدا کنیم که توده مردم نیز حرف و نظر ما را بشنود و بفهمد. در فضای نابرابر رسانه‌ای ما چاره‌ای جز روبه رو شدن با مردم و صحبت با آنها و شناخت مخاطب نداریم».

وی افزود: «در حال حاضر رسانه‌های عمومی ‌و بسیاری از محافل و نهادها در صدد تخریب اصلاح‌طلبان می‌باشند که البته ‌این تخریبها همواره نتیجه عکس داده است و فقط باعث زحمت دوستان است که آن را انجام می‌دهند و لطمه دیدن به ارزشها. چون دروغ و نسبتهای ناروا را نمی‌توان به اسلام و ارزشها نسبت داد».

سید محمد خاتمی‌خاطر نشان کرد: «به نظرم اگر تدبیری در سطح بالای کشور باشد، ‌این تخریبها قابل کنترل است و در ‌این صورت ما شاهد انتخابات پرشور خواهیم بود. امیدوارم با مسائل با تدبیر و انصاف برخورد نمائیم».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۵:۵۶ - ۱۳۸۷/۱۱/۲۶
0
0
خاتمي عزيز اي فرزند زهرا بيا كه همه منتظر آمدنت هستيم و از خداي بزرگ هم خواستار پيروزي قاطع شما هستيم .البته اگر الهامات و امدادهاي غيبي بگذارند وانتخابات عادلانه باشد.
ناشناس
|
-
|
۱۶:۰۲ - ۱۳۸۷/۱۱/۲۶
0
0
اگهی : از کلیه مخالفین و معاندین اصلاح طلبان مخصوصا خاتمی جهت مصاحبه در سایتهای وابسته بدولت نهم دعوت بعمل می آید . لازم بذکر است فعلا شخصیت و سابقه و محتوای مصاحبه شوندگان مهم نیست فعلا مهم تخریب خاتمیست .سایتهای و....
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین