کد خبر: ۸۴۶۷۵
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۳۸۷ - ۰۹:۱۹
به‌رغم نامزدی خاتمی در انتخابات:

اجماع اصولگرایان، همچنان در تردید

پورمحمدی، قالیباف،سعیدی‌كیا، چمران و باهنر در كنار احمدی‌نژاد مطرح هستند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- گروه سیاسی: در روزهای گذشته و با اعلام نامزدی سید محمد خاتمی در انتخابات آینده ریاست جمهوری، اگرچه بسیاری از اصولگرایان سعی در پنهان کردن اختلاف نظرها در این جبهه بر سر انتخاب کاندیدای متبوع خود داشته‌اند اما واقعیت‌ها همچنان از وجود اختلاف در این جبهه حکایت می‌کند.
 
روز گذشته اما حسین فدایی، دبیر کل جمعیت ایثارگران با اعلام اینکه خط قرمز ما پیروزی نیروهای دوم خردادی در انتخابات آینده است اعلام کرد که ایده‌هایی همچون تشکیل دولت وحدت ملی، نجات ملی یا ائتلاف ملی که به دنبال ائتلاف بخشی از اصولگرایان با نیروهای دوم خردادی باشد را قبول نداریم؛ او با این تحلیل تصریح کرد: «تا زمانی که جبهه اصولگرایان به وفاق و توافق حداکثری نرسیده‌اند نباید کاری کرد که از سبد رای احمدی نژاد کاسته شود و هر جریانی که رفتارش موجب ریزش رای احمدی‌نژاد شود محکوم است».
 
در همین حال لطف‌الله فروزنده، سخنگوی جمعیت ایثارگران نیز در گفتگویی تصریح کرد که هدف افراطیون دوم خردادی از مطرح کردن بحث عبور از احمدی‌نژاد و دولت ائتلافی، تخریب شخصیت احمدی‌نژاد و ایجاد اختلاف در بین اصولگرایان است. به اعتقاد او نیز اصولگرایان بر محور وحدت می‌باید که دولت احمدی‌نژاد را تقویت و حمایت کنند. 

با این حال، فروزنده و حسین فدایی هر دو ضمن حمایت از نامزدی احمدی‌ن‍ژاد،‌ بحث بر سر مصادیق را در شرایط فعلی زودهنگام خوانده و گفته‌اند که زمان برای جمع‌بندی نهایی در میان اصولگرایان باقی است. 

به اعتقاد برخی تحلیلگران، به تعویق انداختن تصمیم گیری نهایی برای انتخاب کاندیدای اصولگرایان از سوی حامیان کاندیداتوری محمود احمدی‌نژاد، دلایل روشنی دارد. از دیدگاه حامیان احمدی‌نژاد، سوزاندن فرصت‌ها و گذشت زمان، احتمال ظهور کاندیداهای اصولگرای دیگر را در رقابت‌های درون جناحی، از بین خواهد برد؛ همچنین وحدت اصولگرایان در کوتاه مدت، می‌تواند فضا را برای حضور سید محمد خاتمی در عرصه انتخابات سنگین‌تر کند.
 
همچنانکه علی مطهری نیز که پیش‌تر به دنبال طرح کاندیدایی به جز احمدی‌نژاد در انتخابات آینده بود، با اعلام نامزدی سید محمد خاتمی تاکید کرده است که با حضور خاتمی در عرصه انتخابات طرح معرفی نامزد دوم از سوی اصولگرایان منتفی شده است. 

او گفته است که «طرح معرفی همزمان دو نامزد اصولگرا در انتخابات ریاست جمهوری به نحوی که هیچکدام از آنان رئیس جمهور فعلی نباشند با اشخاص مختلف در میان گذاشته شد و همه افراد با آن موافق بودند اما ادامه پیگیری طرح منوط به این است که آقای خاتمی کاندیدای ریاست جمهوری نباشد یا اینکه از عرصه کنار بکشد. چراکه با حضور خاتمی در عرصه انتخابات ریاست جمهوری اجماع نسبی روی احمدی‌نژاد به عنوان نامزد اصولگرایان صورت می‌گیرد اما اگر خاتمی حضور نداشته باشد وضع به طور کامل عوض می شود».
 
علی مطهری بدین ترتیب حتی از تصمیم خود به رایزنی با سید محمد خاتمی برای قانع کردن او به کناره‌گیری‌ از کاندیداتوری خبر داده است. 

این سخنان اما درحالی مطرح می‌شود که برخی چهره‌های جناح اصولگرا همچون حسن بیادی و محمدرضا باهنر همچنان به دنبال طرح کاندیدایی به جز احمدی‌ن‍ژاد برای انتخابات آینده هستند. علاوه بر این، به‌‌رغم کاندیداتوری سید محمد خاتمی، مصطفی پورمحمدی نیز نه‌تنها از کاهش تمایل خود به کاندیداتوری سخن نگفته که برای توجیه ماندن خود در عرصه، مدعی شده است در صورت کاندیداتوری رای او از سبد اصلاح‌طلبان خواهد کاست. 

در همین حال برخی خبرها از تمایل محمد سعیدی‌کیا، وزیر مسکن و شهرسازی دولت احمدی‌نژاد به کاندیداتوری و تصمیم او به رقابت با محمود احمدی‌نژاد نیز حکایت می‌کند. برخی خبرها حاکی از آن است که محمد باقر قالیباف که پیش‌تر گفته بود در صورت کاندیداتوری خاتمی نامزد انتخابات نخواهد شد نیز در روزهای اخیر به پشتوانه برخی نظرسنجی‌ها تصمیم به حضور در عرصه انتخابات گرفته است.
 
مطابق برخی گزارش‌ها حتی محمدرضا باهنر نیز برخی رایزنی‌ها برای کاندیداتوری خود در انتخابات ریاست جمهوری آینده را آغاز کرده است. گفتنی است که پیش از این، نیز مریم بهروزی دبیرکل جامعه زینب گفته بود «اگر تصمیم جبهه پیروان خط امام و رهبری و قاطبه اصولگرایان بر این بود که در کنار کاندیدای اصلی اصولگرایان، یک کاندیدای دوم و در سایه نیز مطرح شود، من پیشنهاد می‌کنم که این شخص دوم آقای باهنر باشد».
 
در همین حال گفته می‌شود که باهنر به عنوان نایب رییس جبهه پیروان خط امام و رهبری از اصلی‌ترین چهره‌هایی است که از اعلام تصمیم انتخاباتی این جبهه در حمایت از کاندیداتوری محمود احمدی‌نژاد در انتخابات دهم تاکنون ممانعت به عمل آورده است. 

محمد رضا باهنر برای عملی ساختن طرح عبور از احمدی‌نژاد این نکته را نیز اعلام کرده است که تعدد کاندیداها حق انتخاب بیشتری به مردم می‌دهد. روز گذشته درحالیکه خبرگزاری رسمی دولت (ایرنا) نیز با انتشار خبری مدعی شد که اعضای جامعه اسلامی مهندسین اعلام کرده‌اند «کاندیدای نهایی اصولگرایان به طور قطع دکتر احمدی‌نژاد است»، پنج نفر از دبیران استانی جامعه اسلامی مهندسین کشور طی اطلاعیه‌ای این خبر را تکذیب کردند. 

در همین حال حبیب‌الله عسگراولادی دبیر کل جبهه پیروان خط امام و رهبری نیز که پیش‌تر از لزوم حمایت از کاندیداتوری احمدی‌نژاد در صورت به میدان آمدن خاتمی سخن گفته بود، روز گذشته در جمع دبیران استان‌ها و شهرستان‌های حزب موتلفه ضمن اشاره به دیدارهای اخیرش با مقام رهبری اعلام کرد که «اقتدار بیشتر دولت دهم نسبت به دولت فعلی" یکی از دغدغه‌های مقام معظم رهبری است». عسگراولادی البته گفته است که «جبهه متحد اصول‌گرایان جلسه‌ای با احمدی‌نژاد برگزار خواهد کرد تا دغدغه‌های اصول‌گرایان را به او منتقل کند».

حسن بیادی، سخنگوی جمعیت آبادگران جوان نیز که به نظر می‌رسد به رغم کاندیداتوری خاتمی، بازی سیاسی خود را مستقل از اراده محمود احمدی‌ن‍ژاد و حامیانش پیش می‌برد گفته است که «جمعیت آبادگران در بررسی‌های خود تاکنون به چهار فرد یعنی آقایان احمدی‌نژاد، قالیباف، پورمحمدی و چمران رسیده گرچه ممکن است در بررسی‌های بعدی خود به فرد دیگری برسد». بیادی همچنین اعلام کرده است که جمعیت آبادگران برای کاندیداتوری مهدی چمران در انتخابات آینده از او دعوت به عمل آورده است و منتظر اعلام نظر چمران در این خصوص است. 

بدین ترتیب مشخص نیست که آیا به‌رغم کاندیداتوری خاتمی در انتخابات آینده اصولگرایان به یک اجماع برسر کاندیداتوری محمود احمدی‌نژاد در انتخابات دست یابند. در همین زمینه حتی گفته می‌شود که برخی از اصولگرایان پیشنهاد داده‌اند که تعداد کاندیداهای اصولگرا در انتخابات آینده می‌تواند به تعداد کاندیداهای اصلاح طلب در این انتخابات باشد و درصورت به اجماع نرسیدن اصلاح‌طلبان بر روی یک کاندیدا، توجیهی نیز برای اجماع اصولگرایان بر یک کاندیدا وجود نخواهد داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین