کد خبر: ۸۴۷۲۶
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۱:۴۴
درجمع مردم اردبیل عنوان شد:

خاتمی: عدالت علوی باید در ایران حاکم باشد

یک ذره آبرو ما نثار قدم ملت بزرگ ایران باد
آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: رئیس جمهور سابق کشورمان اظهار داشت: «باید سعی کنیم فراتر از نگاه‌های حزبی و جناحی به ایران، انقلاب، ارزشها، حرمت ملت و اعتلای جایگاه ایران بیاندیشیم و سعی کنیم مشکلات را حل کنیم».
 
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی‌در آستانه اربعین حسینی در جمع اقشار مختلف مردم استان اردبیل به تبیین برخی برنامه‌ها و مواضع خود در انتخابات سال آینده پرداخت. 

وی در ابتدای این دیدار گفت: «در آستانه اربعین حسینی که مردم استان اردبیل بسیار به آن بزرگوار عشق می‌ورزند و ایمان، ایستادگی و سرافرازی را از او آموخته‌اند و همواره با بزرگداشت یاد و نام آن بزرگوار و برگزاری مراسم بسیار شکوهمند یاد و نام اباعبدالله الحسین(ع) را بزرگ می‌دارند و دلبستگی خودشان را به او نشان داده‌اند. از خدا می‌خواهیم که ما را پیرو راستین آن امام همام قرار دهد». 

سید محمد خاتمی ‌افزود: «خداوند ما را با عظمت این خاندان و بخصوص با حضرت اباعبدالله (ع) بیشتر آشنا کند و بتوانیم راه و روش آنها را حفظ کرده و تداوم ببخشیم». 

رئیس دولت اصلاحات از ملت به عنوان پدیده‌ای جدید و پدیده‌ای که مبنای حکومت است یاد کرد و افزود: «در صد و پنجاه سال گذشته در ایران نیز «ملت»، بروز و ظهور داشته و منشا تحولات شده است». 

وی تصریح کرد: «پیوندی که عنوان ملیّت با تشیع پیدا می‌کند و تشیع را از یک مکتب و جریان در اقلیت در تاریخ به صورت نیرویی محرّک در می‌آورد و تشیّع مبنا و پایه نظام اجتماعی می‌شود و این وقتی است که به نحوی با اردبیل به عنوان خاستگاه یک جریان اجتماعی پیــوند دارد». 

خاتمی ‌در ادامه گفت: «من در اینجا در مقام این نیستم که درباره ماهیت سلطنت صفوی که مانند همه حکومتهای دیگر استبدادی است؛ صحبت کنیم بلکه منظورم این است که به هرحال در جریان حوادث پانصد سال اخیر پیوند ملّیت ایرانی با تشیّع امری انکار ناپذیر است». 

رئیس دولت اصلاحات ادامه داد: «خوشبختانه ملت ایران از بیش از 100 سال پیش مسیری را انتخاب کرده است تا بر سرنوشت خود حاکم باشد و اتفاقا از آموزه‌های دینی، شیعی و بهره‌گیری از اندیشه‌های بلند پیشوایان روشن اندیش و متدینین در این مسیر استفاده کرده‌ است و در این زمینه ملت ایران با استمداد از آموزه‌های شیعی و علوی توانست پیشتاز کشورهای منطقه در جهت آزادی،استقلال و پیشرفت باشد». 

رئیس بنیاد باران با اشاره به مطرح شدن جمهوری اسلامی ‌در انقلاب بزرگ اسلامی ‌با پیشوایی مرجع عالیقدر و روشن اندیش و بزرگوار، حضرت امام خمینی(ره)، اظهار داشت: «جمهوری اسلامی ‌یعنی حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان ومسئله مهم و اهمیت انقلاب اینجاست که در انقلاب، دین به گونه‌ای مطرح و عرضه شد که هم انگیزه در جامعه ایجاد کند و هم پشتوانه آزادی و عدالت باشد». 

وی افزود: «یکی از مشکلات در دنیای غرب این است که تاریخ او دین را در مقابل آزادی و اندیشه قرار داده‌اند». 

وی در ادامه گفت: «از سوی دیگر یکی از افتخارات اسلام این است که منادی آزادی و آزادگی، به خصوص در آموزه‌های تشیع بوده است و بسیاری از اموری که امروز جزو افتخارت بشر نام برده می‌شود، یعنی اینکه حکومت در مقابل مردم مسئول است؛ ما از سالها قبل در اسلام پیامبر(ص) و بخصوص در اسلام علوی (ع)می‌بینیم». 

رئیس موسسه بین‌المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها یادآور شد: «هیچ حاکمی ‌در طول تاریخ مثل امیرالمومنین مردم را دعوت نکرده به اینکه بیاندیشند، آزاد باشند و در مقابل قدرت ابراز وجود کنند». 

خاتمی ‌تصریح کرد: «اندیشه علوی این است که به خواست مردم، حکومت روی کار آید و نیز حاکمان مسئول هستند تا در مقابل مظلومیت مظلوم و ستم ظالم آرام نگیرند». 

وی همچنین اظهار داشت که «دنیای غرب به خاطر دوری از معنویت مشکلات بزرگی را برای تمدن خود ایجاد کرده اما نمی‌توان دستاوردهای مثبت آن را نیز نادیده گرفت». 

رئیس جمهور سابق کشورمان در بخش دیگری از سخنانش گفت: «الگوی حضرت امام در انقلاب اسلامی، الگوی جمهوری است، الگویی که مردم در آن محور هستند و آن را به نام دین مطرح می‌کنند». 

وی افزود: «آنچه ما می‌خواستیم و می‌خواهیم، این است که اول مردم آزاد و حاکم بر سرنوشت خود باشند و دوم اینکه کشور ما که مهد انقلاب، آزادی و استقلال است و به قیمت خون برترین شهیدان و هزاران نفر جانباز و آزاده و این همه داغ دل‌های خانواده‌های آنها به دست آمده است به الگوئی تبدبل شود که همه مزایای جوامع پیشرفته را داشته باشد و معایب آنها را نداشته باشد». 

خاتمی‌تاکید کرد: «مردم با این همه سرمایه معنوی و مادی نمی‌خواهند کشوری عقب افتاده داشته باشند. ما می‌خواهیم جامعه پیشرفته، آباد و آزاد داشته باشیم و مردم در این حکومت احساس امنیت کنند، عدالت بر جامعه حکمفرما باشد و از ظرفیتهای کشور برای پیشبرد کشور استفاده شود». 

رئیس دولت اصلاحات یادآورشد: «البته دو چیز در دنیا نیست که باید در ایران حاکم باشد که یکی اخلاق محمدی و دیگری عدالت علوی است». 

وی یادآور شد: «عدالت علوی بسیار وسیع‌تر از آن است که در یک قرن گذشته مطرح شده است و بیشتر روی مسائل اقتصادی توجه شده است و از توجه به سایر ابعاد تا حدی عفلت شده است». 

سید محمد خاتمی ‌افزود: «در اسلام حق مال مردم است و مردم خود باید بخواهند و امروز با دو نظریه روبرو هستیم، یکی اینکه حق باید به مردم برسد که در این صورت مردم مصرف کننده هستند و آن وقت می‌توان دیکتاتوری را توجیه کرد که در بسیاری از این کشورها اینگونه بوده و هست که به نام عدالت، آزادی را از مردم گرفتند و حق را رساندن نان و سرپناه به مردم می‌دانند؛ ولی دیدیم که رژیم‌های مدعی، آزادی را از مردم گرفتند؛ بی‌آنکه عدالت را به او بدهند».

وی در توضیح نظریه دوم گفت: «نظریه دیگر می‌گوید مردم باید به حق خود برسند، یعنی حکومت فقط باید زمینه را ایجاد کند که مردم به حق خود برسند، مردم که صدقه بگیر نیستند امکانات متعلق به مردم است و اگر می‌خواهیم حق به آنها برسد باید همه زمینه‌های دستیابی مردم به امکانات را دولت فراهم آورد؛ تولید را رونق بخشد و اشتغال را تامین کند». 

رئیس جمهور سابق کشورمان همچنین اظهار داشت: «اگر حکومت، دست در جیب ملت کند ولو با حسن نیت بصورت یکبار مصرف پولی را در اختیار مردم قرار دهد، ممکن است وضع به صورتی در آید که اگر قبل از آن ما بیکار و فقیر داشتیم، بعد از مدتی بیکار و فقیر بدهکار داشته باشیم، در حالی که باید برای کشور با توجه به ظرفیتها و زمینه‌هایی که وجود دارد ایجاد شغل؛امنیت و تامین زندگی کرد». 

سید محمد خاتمی یکی از مهمترین اولویتهای امروز را رسیدگی به وضعیت اقتصادی کشور عنوان کرد و گفت: «خوشبختانه برای این امر سند چشم انداز بیست ساله که از افتخارات همه ما است؛ در دست داریم که نقشه راه به سوی آینده بهتر است». 

وی افزود: «در زمان طرح و تصویب این سند ایران به درجه‌ای از امکانات رسیده بود که آماده یک جهش بزرگ بود، علت آن هم این است که هم از نظر معنوی و هم از نظر مادی و هم از نظر موقعیت، جغرافیای سیاسی و راهبردی ایران در موقعیت ممتازی است و با تدبیر بایستی از این امکانات و موقعیتها استفاده کرد». 

رئیس جمهور سابق کشورمان با بیان اینکه «سرمایه نفت را باید دارایی حساب کرد نه درآمد»، اظهار داشت: «دارایی یعنی سرمایه‌ای که زیر زمین است و باید به سرمایه تبدیل پذیر روی زمین تبدیل شود». 

رئیس بنیاد باران ادامه داد: «اگر ملاک ما این است که حق متعلق به مردم است و مردم باید به حق برسند، یعنی حکومت فقط زمینه‌ساز رسیدن مردم به حق خودشان است و ما منتی بر مردم نداریم که مثلاً انتخابات برگزار می‌کنیم؛ حکومت نوکر مردم است و باید انتخابات را به گونه‌ای برگزار کند که مردم آزادانه و مختارانه وبا حضور چهره‌ها و سلیقه‌های مختلف بتوانند انتخاب اصلح را انجام دهند». 

سید محمد خاتمی ‌تاکید کرد: «باید بر اساس اسلام تشیع و نیاز خواست‌های تاریخی جامعه الگوئی بسازیم که تمام مزایای دنیا امروز را داشته باشد ولی معایب آن را نداشته باشد و علاوه بر آبادی، آزادی و پیشرفت کشور نیازمند اخلاق؛ معنویت و عدالت است». 

رئیس دولت اصلاحات یادآور شد: «امروز خیلی از کسانی که دم از اسلام می‌زنند رنگ جبهه را ندیده‌اند و حتی یک سیلی برای انقلاب نخورده‌اند و کسانی را متهم می‌کنند که نسبت به ارزشهای دینی کم توجه هستند که عشق خود را به اسلام و امام نشان داده‌اند و در انقلاب و دفاع مقدس فداکاری کرده‌اند». 

وی در پاسخ این اتهامات گفت: «خیر؛ اتفاقا ما هستیم که از ارزشهای دینی دفاع می‌کنیم، ما دلمان می‌خواهد همه جوانان پایبند به موازین دینی باشند و یکی از راههای آن این است که جوانان احساس کنند در نظامی ‌که با عنوان دین عجین است؛ هم حرمت دارند،هم زندگی‌شان تامین می‌شود هم امنیت شغلی و قضایی دارند و هم امید به آینده و این بهترین راه است». 

رئیس بنیاد باران تصریح کرد: «معتقدیم کشور متعلق به همه است، اقوام و مذاهب مختلفی که در کشور وجود دارند، باید از حق و احترام یکسان برخوردار باشند،همانطور که در قانون اساسی این موضوع آمده است». 

وی افزود: «یک سنی، یک شیعه، یک مسیحی و یک مسلمان همین که پذیرفت در متن این انقلاب و جامعه و در چارچوب این قانون اساسی باشد، از حقوق انسانی و اساسی برخوردار است و باید از او دفاع کنیم». 

سید محمد خاتمی ‌با بیان اینکه «همه ما موظف هستیم در صحنه و عرصه باشیم»، اظهار داشت: «باید سعی کنیم فراتر از نگاههای حزبی و جناحی به ایران، انقلاب، ارزشها، حرمت ملت و اعتلای جایگاه ایران بیاندیشیم و سعی کنیم مشکلات را حل کنیم». 

رئیس دولت اصلاحات در ادامه گفت: «ما در سال آینده با آن روش‌ها و برنامه‌هایی که بوده و هست با مشکلات بزرگتری روبرو خواهیم بود که یک شبه قابل حل نیست، بنده همین الان عرض می‌کنم با وضعیت فعلی باید انتظار تورمی بیش از امسال داشته باشیم».
 
وی با اشاره به اینکه «مشکلات وجود دارد ولی می‌توان این روند را اصلاح کرد»، تاکید کرد:«معتقدم مملکت را بهتر از این می‌توان اداره کرد و باید هم اداره کرد ولی باید به مردم گفت آینده سختی پیش رو داریم و همه باید کمک کنند تا بتوان در دراز مدت به نتایج مطلوب‌تر رسید». 

سید محمد خاتمی ‌خاطرنشان کرد: «هر کس می‌خواهد بیاید، باید بداند که با یک نوع فداکاری دارد به صحنه می‌آید و ما هم هیچ چیز نداریم که فدا کنیم، جز یک ذره آبرو و تجربه که آن هم نثار قدم ملت بزرگ ایران باد».

{$old_album_84726}
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین