سرهنگ احسان مؤمنی افزود: امروزه رانندگی جز کارهای روزانه ما شده و برای ما یک عادت شده است و انسان به توانایی، تبحر و مهارتی خود اطمینان دارد و فکر میکند که این مهارت را داریم و خیلی به صورت عادی به صورت روزانه این کارها را انجام میدهیم و در ضمیر ناخودآگاه رانندگی ثبت شده. ترمز گرفتن، دنده زدن و گاز دادن و به چراغ قرمز که میرسیم توقف کرده و پشت وسایل نقلیه میایستیم و با سبز شدن چراغ حرکت میکنیم.
وی بیان کرد: اینها همه در ضمیر ناخودآگاه ما ثبت شده اما غافل از اینکه چه اقدامی داریم انجام میدهیم؟ و چه کار مهمی را داریم انجام میدهیم؟ مسافرت میرویم، از غرب به شرق تهران تردد میکنیم و از یک شهر به شهر دیگری میرویم و اینها همه مهم است و رانندگی یک امر خطیر است.
مؤمنی ادامه داد: ما در رانندگی حتماً نیاز به تمرکز داریم و باید یک تصمیم لحظهای بگیریم و واکنش سریع و آنی داشته باشیم.
وی افزود: مثلاً اگر بچهای به صورت ناگهانی وارد تقاطعی شود و جلوی ما باشد باید تصمیم لحظهای بگیریم و اگر باری از وسیلهای در حرکت بیافتد باید واکنش لحظهای داشته باشیم و باید عکسالعمل به جا و درست انجام دهیم و همه اینها نیاز به تمرکز دارد و شش دنگ حواسمان را به رانندگی اختصاص دهیم.
مؤمنی گفت: جدای از اینکه استفاده از مواد مخدر جز دین و اخلاق ما نیست، استفاده از این مواد در رانندگی به صورت مستقیم بر روی تمرکز و حواس راننده تأثیرگذار است.
معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ بیان کرد: اگر رانندهای از این مواد استفاده کند مسلماً قدرت تصمیمگیری خود را از دست میدهد و تمرکز وی بر هم میخورد و حتماً آن تصمیم لحظهای را که باید بجا و به موقع اتخاذ کند را بگیرد و نمیتواند واکنش سریع را انجام دهد و به همین خاطر مصرف مواد مخدر و روان گردان و مشروبات الکلی در حین رانندگی ممنوع است.