تیم ملی والیبال ایران در غیاب ستارگانی، چون میلاد عبادیپور، امیر غفور، صابر کاظمی، مسعود غلامی و حتی سعید معروف کار خود را در لیگ ملتهای والیبال آغاز کرد؛ شاگردان عطایی در هفته اول و دوم رقابتها انتظارات جامعه والیبال را برآورده نکردند و موجی از انتقادات به خاطر کسب نتایج ضعیف به سمت آنهاوانه شد.
ملی پوشان ایران از هشت بازی که در این دو هفته لیگ به میدان رفتند، تنها ۲ پیروزی در کارنامه خود به ثبت رساندند. کسب این نتایج ضعیف و نبود ستارگان والیبال باعث شد برخی اهالی والیبال از زاویه مختلف به این موضوع نگاه کنند.
برخی معتقد بودند باید نیمکت تیم ملی را همچون سالهای گذشته به مربیان خارجی سپرد تا دوباره والیبال به روزهای اوجش برگردد، برخی هم معتقد بودند والیبال ایران تغییر نسل داده و باید به آنها زمان داد، در این میان غیبت میلاد عبادیپور که پیش از شروع رقابتهای لیگ ملتهای والیبال صاحب فرزند شده بود پیش از همه مورد توجه قرار گرفت. البته عبادیپور به تازگی در مصاحبهای هم عنوان کرده نمیتواند برای تیم ملی جادو و تا ۵٠ سالگی والیبال بازی کند.
تنها نباید به چند بازیکن متکی باشیم
امیرحسین منظمی دبیر سابق فدراسیون والیبال درباره عملکرد تیم ملی در دو هفته رقابتهای لیگ ملتها و در واکنش به صحبتهای میلاد عبادیپور گفت: عملکرد ایران در لیگ ملتها قابل قبول نبود و آن انتظاری که همه از والیبال ایران داشتند برآورده نشد. من به شخصه با بخشی از صحبتهای عبادیپور مبنی بر اینکه نباید بار تیم را روی دوش عدهای از بازیکنان انداخت، موافقم. درست است که در این دو هفته مشکل اصلی تیم دریافت بود و اگر عبادیپور حضور داشت میتوانست به تیم کمک کند، ولی واقعیت این است که هر ورزشکاری روزی از تیم ملی میرود و نباید متکی به چند بازیکن باشیم. این موضوع به بحث استعدادیابی و استعداد پروری در والیبال ایران برمیگردد؛ یک نسل طلایی در والیبال داشتیم، اما برای بعد از آن پشتوانهسازی درستی انجام ندادیم تا بازیکنانی روی کار بیایند که به تیم ملی کمک کنند.
عطایی به دورههای پیشرفته مربیگری اعزام شود/ از ژاپن درس بگیریم
چه ایرادی دارد از والیبال ژاپن الگوبرداری کنیم
وی افزود: تیم ملی در هفته دوم عملکرد قابل قبولی نداشت، ولی باید این موضوع آسیبشناسی شود. اگر ضعف تیم در کادر فنی است، آنها را باید توسعه دهیم. اگر ضعف به بازیکنان تیم ملی برمیگردد باید آنها را تقویت کنیم. یک ارزیابی دقیقی از تمامی اعضای تیم، هم کادر فنی و هم بازیکنان باید داشته باشیم تا به یک چارچوب منظم برسیم. یک زمانی والیبال ژاپن از ایران الگوبرداری میکرد، اما الان شرایط به گونهای شده که ژاپن همه قدرتهای والیبال دنیا را از پا درمیآورد. آنها روی نقاط ضعف خود کار کردند تا به اینجا رسیدند. چه ایرادی دارد اگر ما از والیبال ژاپن الگوبرداری کنیم؟ ما همچنان روی والیبال ایران در دنیا حساب باز کنند. هیچ ایرادی ندارد ارزیابی و آسیبشناسی منطقی و به دور از احساسات داشته باشیم. نقاط ضعف تیم ملی باید شناسایی و روی آنها کار کنیم.
بازیکنان و مربیان طراز اول دنیا در لیگ ایران حضور ندارند
دبیر سابق فدراسیون والیبال به نقاط ضعف تیم ملی اشاره کرد و گفت: والیبال ما چند ایراد دارد. یکی اینکه فاصله لیگ تا شروع مسابقات زیاد است. متأسفانه لیگ ایران زود تمام میشود و همین باعث میشود بازیکنان استراحت میکنند و از شرایط مسابقه دور میشوند. دومین ایراد نداشتن بازیهای تدارکاتی خوب با تیمهای قدرتمند دنیاست. سوم اینکه در لیگ ایران بازیکنان و مربیان خوب و طراز اول حضور ندارند. کشورهایی که در والیبال خوب نتیجه میگیرند به خاطر لیگ منسجم آنهاست.
عطایی به دورههای پیشرفته مربیگری اعزام شود/ از ژاپن درس بگیریم
بهروز عطایی
موافق حضور مربی ایرانی در ترکیب تیم هستم
منظمی در واکنش به انتقادهایی که از کادر فنی و به خصوص مربیان تیم ملی مبنی بر اینکه به روز نیستند، گفت: به اعتقاد من باید به مربیان ایرانی در یک ساختار قانونمند فرصت داده شود. اگر الان بهروز عطایی هدایت تیم ملی را برعهده دارد باید او را حفظ کنیم و به جای اینکه فدراسیون با این وضعیت اقتصادی به دنبال مربی خارجی برود، به جای آن چندین مربی جوان و حتی خود بهروز عطایی را هم به کشورهای صاحب سبک در والیبال بفرستیم تا دورههای پیشرفته مربیگری ببینند. این مربیان سبک و شیوه کشورهای صاحب سبک در والیبال را یاد میگیرند و پس از آن در کشور پیاده میکنند. تا چه زمانی با این وضعیت اقتصادی، برای جذب مربی باید منتظر سایر کشورها باشیم. من موافق مربی ایرانی در ترکیب تیم ملی هستم، اما همانطور که سطح بازیکنان بالا میرود باید مربیان هم چنین شرایطی داشته باشند.
همه هدف ما باید کسب سهمیه المپیک باشد
دبیر سابق فدراسیون والیبال درباره لزوم جوانگرایی در سال منتهی به المپیک در والیبال ایران اظهار داشت: ما باید تمام تلاشمان را به کار بگیریم که سهمیه المپیک را کسب کنیم. تمامی کشورهای دنیا برای تغییر نسل و جوانگرایی از بعد از المپیک شروع میکنند. ما باید تمام توان و ظرفیت خودمان را به کار بگیریم تا سهمیه کسب کنیم و با تمام قدرت از نام ایران دفاع کنیم و بعد از المپیک چارچوب و ساختار را تغییر دهیم. حتی میتوانیم از تیم جوانان استفاده کنیم و برای المپیک چهار سال بعد روی آنها حساب باز کنیم.