کد خبر: ۸۴۸۶۷۹
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۰
خیزش گرد و خاک در نقاط مختلف کشور

هواشناسی ۱۱ تیر ۱۴۰۲/ بارش باران در برخی استان‌ها

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از بارش باران در برخی استان‌ها و وزش باد شدید و خیزش گرد و خاک در نقاط مختلف کشور خبر داد.
هواشناسی ۱۱ تیر ۱۴۰۲/ بارش باران در برخی استان‌ها
آفتاب‌‌نیوز :

صادق ضیاییان در گفتگو با ایسنا درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: بر اساس تحلیل آخرین نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی طی روز‌های آینده در استان‌های اردبیل، گیلان و غرب مازندران ابرناکی و بارش پراکنده، گاهی رعد و برق و وزش باد پیش‌بینی می‌شود. 

وی افزود: دوشنبه (۱۲ تیر) در استان‌های اردبیل، خراسان شمالی و ارتفاعات البرز مرکزی رگبار پراکنده رخ خواهد داد. روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه (۱۳ و۱۴ تیر) رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید در شمال آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، اردبیل و ارتفاعات البرز مرکزی و شرقی در استان‌های تهران و سمنان انتظار می‌رود. از روز پنجشنبه (۱۵ تیر) تا اواسط هفته آینده آسمان در غالب نقاط کشور صاف خواهد بود. 

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ادامه داد: طی پنج روز آینده در نوار شرقی و غرب و جنوب غرب کشور وزش باد، گاهی وزش باد شدید و در مناطق مستعد خیزش گردوخاک پدیده غالب خواهد بود. 

وی افزود: طی دو روز آینده در جنوب تهران، قم و شمال و شرق اصفهان نیز سرعت وزش باد افزایش می‌یابد که در برخی از این مناطق با خیزش گردوخاک همراه خواهد بود. 

ضیاییان در ادامه گفت: روند افزایش تدریجی دما و ماندگاری هوای گرم در غالب مناطق کشور تا روز سه‌شنبه ادامه خواهد داشت. از سوی دیگر در پنج روز آینده شرق دریای عمان و خلیج فارس و طی روز‌های شنبه و یکشنبه دریای خزر مواج خواهد بود. 

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران فردا (۱۲ تیر) صاف تا قسمتی ابری، در بعضی ساعت‌ها وزش باد با حداقل دمای ۲۷ و حداکثر دمای ۳۸ درجه سانتیگراد و روز سه‌شنبه (۱۳ تیر) صاف تا قسمتی ابری، در بعضی ساعت‌ها وزش باد با حداقل دمای ۲۹ و حداکثر دمای ۳۹ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود. 

ضیائیان در پایان گفت: طی امروز و فردا (۱۱ و ۱۲ تیر) اهواز با دمای ۴۶ و ۴۷ درجه سانتیگراد گرم‌ترین و شهرکرد با دمای ۷ و ۸ درجه سانتیگراد خنک‌ترین مراکز استان کشور هستند.

افزایش تدریجی دما در کشور/ هشدار "جریانات خزری" برای ۶ استان

سازمان هواشناسی از روند تدریجی افزایش دما و ماندگاری هوای گرم در اکثر مناطق کشور خبر داد و برای ۶ استان نسبت به تشکیل جریانات خزری هشدار صادر کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی نشان می‌دهد امروز در اردبیل، گیلان و غرب مازندران ابرناکی، بارش پراکنده همراه با رعدوبرق و وزش باد پیش‌بینی می‌شود. فردا در استان‌های اردبیل، خراسان شمالی و ارتفاعات البرز مرکزی رگبار پراکنده روی می‌دهد.

روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید در شمال آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، ارتفاعات البرز مرکزی و شرقی در استان‌های تهران و سمنان پیش‌بینی شده است.

از پنجشنبه تا اواسط هفته آینده آسمان اکثر مناطق کشور صاف است و طی ۵ روز آینده در نوار شرقی، غرب و جنوب غرب کشور وزش باد، گاهی وزش باد شدید و در مناطق مستعد خیزش گردوخاک پدیده غالب است.

طی ۲ روز آینده در جنوب تهران، قم، شمال و شرق اصفهان سرعت وزش باد افزایش می‌یابد که در برخی مناطق با خیزش گردوخاک همراه خواهد بود، ضمن این‌که روند افزایش تدریجی دما و ماندگاری هوای گرم در اکثر مناطق کشور تا روز سه‌شنبه ادامه دارد.

طی ۵ روز آینده شرق دریای عمان و خلیج فارس مواج خواهد بود.

توصیف سامانه: فعالیت سامانه بارشی و شکل‌گیری جریانات خزری

زمان پایان: ظهر یکشنبه ۱۴۰۲/۰۴/۱۱

نوع مخاطره: رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید (در شمال‌غرب احتمال تگرگ)

منطقه اثر:

یکشنبه ۱۴۰۲/۰۴/۱۱: شمال شرق آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان و خراسان شمالی.

اثر مخاطره: احتمال آب‌گرفتگی معابر، لغزندگی جاده‌ها، احتمال جاری شدن روان‌آب، صاعقه، وزش باد، در نواحی مستعد خیزش گردوخاک، احتمال خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلو‌های تبلیغاتی و احتمال شکستن درختان کهنسال.

توصیه: اجتناب از اسکان و برپا کردن چادر‌های مسافرتی در حاشیه و بستر مسیل‌ها، احتیاط در گذر از حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در سفر‌های برون‌شهری، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابه‌جایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها.

توصیف سامانه: افزایش گرادیان فشاری و تغییر توده هوا

زمان پایان: دوشنبه ۱۴۰۲/۰۴/۱۲

نوع مخاطره: وزش باد نسبتاً شدید تا شدید و در نواحی مستعد همراه با گردوخاک

منطقه اثر:

یکشنبه ۱۴۰۲/۰۴/۱۱: خراسان رضوی، خراسان جنوبی، نیمه شرقی سمنان، شمال سیستان و بلوچستان، ایلام و خوزستان.

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۴/۱۲: خراسان رضوی، سمنان، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان، ایلام و غرب خوزستان.

اثر مخاطره: در مناطق مستعد خیزش گردوخاک، کاهش شعاع دید و کاهش کیفیت هوا، احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون‌شهری از جمله سقوط بنر، تابلو‌های تبلیغاتی، داربست‌ها و سازه‌های موقت، احتمال سقوط اشیا از ارتفاعات و احتمال شکستن نهال‌ها و درختان کهنسال.

توصیه: اجتناب از تردد غیرضروری بیماران تنفسی، افراد سالخورده و کودکان، پرهیز از فعالیت کویرنوردی، احتیاط در تردد جاده‌ای، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، احتیاط در فعالیت‌های عمرانی، احتیاط در عبور و مرور و عدم پارک خودرو در حاشیه ساختمان‌های نیمه‌کاره و درختان کهنسال.

توصیف سامانه: افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج

زمان پایان: اواخر وقت دوشنبه ۱۴۰۲/۰۴/۱۲

نوع مخاطره: افزایش سرعت وزش باد تا محدوده ۳۰ نات، افزایش ارتفاع امواج بین ۱ تا ۱.۷ متر در سواحل و حداکثر تا ۲.۲ متر در نواحی دور از ساحل با تأکید بر سواحل جنوبی استان بوشهر و سواحل غربی استان هرمزگان

منطقه اثر:

یکشنبه ۱۴۰۲/۰۴/۱۱: خلیج فارس، مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان.

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۴/۱۲: نواحی شمالی و مرکزی خلیج فارس، مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر.

اثر مخاطره: غرق شدن شناگران و غواصان، اختلال در تردد دریایی با شناور‌های سبک و صیادی، احتمال اختلال در تردد شناور‌های مسافربری و آسیب به تور‌های صیادی و قفس‌های پرورش ماهی و ایجاد اختلال در فعالیت‌های دریایی در ساحل.

توصیه: اجتناب از فعالیت‌های شنا و غواصی، جلوگیری از تردد شناور‌های سبک و صیادی و انجام فعالیت‌های تفریحی به‌ویژه در جزایر، اتخاذ تمهیدات لازم جهت تردد ایمن شناور‌های مسافربری و کشتی‌های تجاری و فعالیت‌های دریایی فراساحل.

توصیف سامانه: افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج

زمان پایان: عصر یکشنبه ۱۴۰۲/۰۴/۱۱

نوع مخاطره: افزایش سرعت وزش باد تا محدوده ۲۸ نات، افزایش ارتفاع امواج بین ۱ تا ۲ متر در سواحل و بین ۲ تا ۲.۵ متر در نواحی دور از ساحل.

منطقه اثر:

یکشنبه ۱۴۰۲/۰۴/۱۱: دریای خزر، مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های گیلان و مازندران.

اثر مخاطره: غرق شدن شناگران و غواصان، اختلال در تردد دریایی با شناور‌های سبک و صیادی، احتمال اختلال در تردد شناور‌های مسافربری و آسیب به تور‌های صیادی و قفس‌های پرورش ماهی و ایجاد اختلال در فعالیت‌های دریایی در ساحل.

توصیه: اجتناب از فعالیت‌های شنا و غواصی، جلوگیری از تردد شناور‌های سبک و صیادی و انجام فعالیت‌های تفریحی به‌ویژه در جزایر، اتخاذ تمهیدات لازم جهت تردد ایمن شناور‌های مسافربری و کشتی‌های تجاری و فعالیت‌های دریایی فراساحل.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین