آفتابنیوز : آفتاب: برندگان ششمين جشنواره بينالمللی فيلم 100 در بخشهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، پايداری و بينالملل شب گذشته در حوزه هنری سازمان تبليغات اسلامی معرفی شدند.
به گزارش سرویس هنری آفتاب، اختتاميه ششمين جشنواره بينالمللی فيلم 100 شب گذشته از ساعت 18 در حوزه هنری سازمان تبليغات اسلامی برگزار شد.
در اين مراسم كه با اجرای علی درستكار با سه زبان فارسی، انگليسی و عربی برگزار شد برگزيدگان بخشهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، پايداری و بينالملل به شرح زير معرفی شدند:
* بخش اجتماعی: «جواد عبدی» با «فيلم بيداری» (تقديرنامه)، «وحيد شيخلر» با فيلم «شرايط بهتر» (تقدير ويژه بخش اجتماعی با موضوع حوادث و بلايای طبيعی)، «كريم عظيمی» با فيلم «خطوط فرضی» (برنده تنديس نقرهای و اهدای نشان ويژه خلاقيت و شكوفايی به خاطر حضور موفق در چهار دوره جشنواره فيلم 100)، «راضيه پرويننيا» با فيلم «كمی قبل از شام» (برگزيده هيئت داوران جوان در بخش اجتماعی)، «ماه منير خواجی» با فيلم «چرخ گردون» (مقام اول بخش اجتماعی و دريافت تنديس طلايی اين جشنواره).
* بخش فرهنگی: «رضا اكبری» با فيلم «چرا؟» (برگزيده هيئت داوران جوان در بخش فرهنگی)، «سيدعباس شفيعی» با فيلم «سياره» (مقام اول بخش فرهنگی با دريافت تنديس طلايی)؛
* بخش اقتصادی: «مريم يگانه» با فيلم «روزهای جادوئی» (مقام دوم بخش اقتصادی با دريافت تنديس نقرهای)، «آيدا پوربختياری» با فيلم «دنيای الكترونيكی» (مقام اول بخش اقتصادی با دريافت تنديس طلايی)؛
* بخش پايداری: «احسان فاضلی» با فيلم «بر جا مانده» (برگزيده هيئت داوران جوان در بخش پايداری و دريافت نشان فيلم 100)، «سيدجواد حسينی» با فيلم «پاتک» (مقام اول بش پايداری با دريافت تنديس طلايی جشنواره فيلم 100)؛
* بخش بينالملل: «صدای شليک» از آذربايجان، «پائيز خنده» از روسيه و «سر» از تركيه
بنا بر اين گزارش در اين مراسم حسين بنيانيان رئيس مركز حوزه هنری گفت: «ويژگی جشنواره فيلم 100 اين است كه هنرمندان بايد ساعتها تفكر كنند و ما در نسل هنرمند جوان به شدت نيازمند تفكر هستيم همچنين بايد با ابزار هنر تفكر را به جوانان آموخت».
همچنين عليرضا افشار معاون فرهنگی اجتماعی وزارت كشور در اين مراسم اظهار داشت: «مشكل اصلی در اين بخش نمايش آثار است و بايد برنامهريزی و توافقی صورت بگيرد تا اين آثار از طريق صدا و سيما پخش شود و همچنين مهمتر از حمايت مادی اين آثار نيازمند حمايت معنوی هستند».
وی در ادامه بيان كرد: «در بخش اجتماعی اين جشنواره به موضوعات آسيبهای اجتماعی پرداخته نشده بود و هنرمندان بايد در زمينه مسائلی مانند اعتياد، تحكيم خانواده و ناهنجاريهای اجتماعی فعاليت بيشتری انجام دهند تا شرايط جامعه به يك سطح مطلوب برسد».
در ادامه مراسم فاضل نظری دبير ششمين جشنواره فيلم صد از راه يافتن 1054 اثر به اين جشنواره خبر داد و عنوان جشنواره امسال را سينمای پرسش معرفی كرد.
در اين مراسم كه با حضور گروه تئاتر در بخشهای مختلف برنامه همراه بود دكتر خاتمی رئيس جمعيت هلال احمر و دكتر مظاهری رئيس اسبق بانک مركزی جمهوری اسلامی ايران كه حامی اين جشنواره بودند به ايراد سخنرانی پرداختند.
رسول نجفيان خواننده و بازيگر تئاتر و تلويزيون در اين مراسم گفت: «در بسياری از زمينهها مانند شعر و فيلم فقط به آثار خودمان توجه ميكنيم و به زيبايیهايی كه از سوی ديگران خلق میشود توجه نداريم».
وی در ادامه اظهار كرد: «جامعه غرب به جز برخی از فرهيختگان آن چشم ديدن ما را ندارند ولی همان طور كه بر سر در سازمان ملل شعری از سعدی نوشته شده است نشاندهنده اين است كه آنها در برابر عظمت ما تعظيم كردهاند».
نجفيان افزود: «حس میكنم نسل جوان ما از ارزشهای خود دور میشوند و ارزشهای كاذب جای آن را میگيرد و از فيلمسازان، رماننويسان و هنرمندان تقاضا میكنم از هجوم فرهنگ غرب به سمت جوانان جلوگيری كنند».
وی در پايان خاطر نشان كرد: «بايد توجه كنيم بعضی از فيلمها مانند ليموشيرين آنقدر زمان میبرد تا تلخ شود و از سوی ديگر بعضی از فيلمها مانند چای داغ سريعاً استفاده میشود».
در ادامه اين مراسم فرهاد توحيدی در قسمتی از بيانيه هيئت داوران كه برای حضور قرائت كرد، يادآور شد: «علی رغم مشاهده پيشرفتهای نسبی فيلمسازان هنوز قدر ثانيهها را نمیدانند، باشد كه در هفتمين گام شاهد جهشهای بلندی باشيم».
ششمين جشنواره بينالمللی فيلم صد به همت حوزه هنری سازمان تبليغات اسلامی و با همكاری بانک مركزی و هلال احمر جمهوری اسلامی ايران پنجشنبه و جمعه گذشته در سينما آزادی برگزار شد و شب گذشته در مراسم اختتاميه اين جشنواره در حوزه هنری، برندگان معرفی شدند.