کد خبر: ۸۴۹۳۲
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۳۸۷ - ۰۳:۱۰
در یک تصمیم انقلابی

قذافی پول نفت را سر سفره مردم لیبی می‌برد!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: قذافی درآمد حاصل از فروش نفت را میان مردم لیبی توزیع می‌کند.

به گزارش سرویس بین‌الملل‌ آفتاب، سرهنگ معمر قذافی گفت: «دولت واقتصاد دولتی هر دو در دست یابی به اهداف مورد نظر با شکست روبرو شده‌اند و راه حل این است که ثروت حاصل از فروش نفت را دردست خودمان بگیریم و تصمیم بگیریم که با پول آن چه کار کنیم».

قذافی گفت: «برای پایان دادن به فساد در لیبی که پول هنگفت نفت را بلعیده است، این پول باید در اختیار فقرا قرارگیرد، سه چهارم وزارتخانه‌ها باید تعطیل شوند و امکان تحصیل برای کارگران و برخورداری آنها از خدمات بیمارستانی فراهم شود».

قذافی در جمع مردم گفت: «این یک فرصت تاریخی برای شما است که ثروت ناشی از نفت، آزادی و قدرت را دست بگیرید».

اظهارات اخیر قذافی درباره ملی کردن نفت اگر چه با استقبال مردم روبرو شده است اما دیپلماتها و 40 شرکت خارجی فعال در لیبی را نگران کرده است.

اگر چه سرهنگ قذافی از دوستی با غرب بهره‌مند است اما هرچیزی در کشوری که رهبر آن خلق و خوی خیال‌پردازی دارد امکان دارد اتفاق بیافتد.

بسیاری از مردم لیبی معتقدند باوجود اینکه علائم بیرونی فقر در جامعه مذهبی کم است اما سهم برابری از ثروت کشور عایدشان نمی‌شود، آنتن‌های ماهواره زینت بخش ساختمان‌ها است، نان ارزان است و بنزین لیتری 17 سنت می‌باشد و خانواده‌ها از خودروهای خارجی برای رفتن به کنار دریا استفاده می‌کنند خشونت هم به ندرت اتفاق می‌افتد.

با این حال، اصلاحات مورد استقبال بسیاری قرارگرفته است. «عبدالحمید عامر»، در دانشگاه آفریقایی تحصیلات عالی می‌گوید: «باید کابینه منحل شود، وزرای بهداشت، حمل و نقل و آموزش برکنار شوند و مردم خودشان اداره وزارتخانه‌ها را در دست بگیرند».

خلاصه طرح قذافی به این شرح است که از 33 میلیارد دلار درآمد حاصل از فروش نفت 21 میلیارد دلار آن به شرکت‌های خارجی برای ساخت جاده، خانه، بیمارستان و مدرسه پرداخت می‌شود، بنابراین 12 میلیارد دلار برای مردم باقی می‌ماند که اگر به این مبلغ 6 میلیارد دلار باقی مانده بودجه سال قبل و 8 میلیارد دلار حاصل از مالیات و گردشگری افزوده شود ثروت بادآورده‌ا‌‌ی برای 5 میلیون نفر جمعیت لیبی می‌ماند.

البته همه با طرح توزیع ثروت موافق نیستند. دکتر «بشیر زیمبل»، می‌گوید عنوان این طرح اشتباه است زیرا ثروت بیشتر توزیع شده و اکنون مردم از آن بهره می‌برند.

برخی هم می‌گویند با طرح توزیع ثروت مخالف نیستند ولی راهش این است که دستمزدها افزایش پیدا کند و با فساد مبارزه شود.

شرکتهای نفتی خارجی که از سال 2003 در لیبی فعال شدند، یعنی پس از آن که قذافی تولید سلاحهای کشتار جمعی را متوقف کرد و مسئولیت انفجار هواپیمای پان امریکن را به عهده گرفت، اکنون نگران آینده خود هستند.

اقدام نگران کننده دیگر ملی کردن طرح‌هایی است که خارجی‌ها مدیریت آنها را در دست دارند.

دیپلماتهای خارجی هم منتظرند ببینند رهبر خیال‌باف لیبی همان‌گونه که آخرین سیاست‌هایش را تغییر می‌دهد چه تصمیمی قبل از سالگرد انقلاب خود در ماه سپتامبر می‌گیرد.

در سطح بین الملل، لیبی در کانون توجهات اتحادیه افریقا و اتحادیه اروپا قراردارد. دولت لیبی برای ایجاد روابط محکم با اتحادیه اروپا درحال مذاکره است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۰۶:۱۰ - ۱۳۸۷/۱۲/۰۴
0
0
يكي هم خواست اين كارو بكنه مردمو بيچاره كرد ....
ناشناس
|
-
|
۱۰:۴۵ - ۱۳۸۷/۱۲/۰۴
0
0
مثل مال ايران نشه
ناشناس
|
-
|
۱۲:۰۷ - ۱۳۸۷/۱۲/۰۴
0
0
آن طور ها هم كه شما مي گوپيد خيال باف نيست اگر با تدبير خاصي پول نفت را به گروه هاي هدف نيازمند در كشور خود برساند و صد سال ديگر هم عمر كند رهبر ليبي باقي خواهد ماند و هيچ چيز مانع از رياست او نخواهد شد. چي خيال كرديد مردم عاشق چشم و ابروي قذافي و امثال قذافي كه نيستند رفاه نسبي خود را دنبال مي كنند. سردمداران كشورها نيز به دنبال ادامه حكومت و نظام دولتي خويشند. اين مساله ( تقسيم عادلانه ثروت) به هر دوي اين منويات هم از جانب مردم و هم از جانب حاكمان پاسخ مناسب را مي دهد و آنها را جامه عمل مي پوشاند.
ناشناس
|
-
|
۱۴:۳۳ - ۱۳۸۷/۱۲/۰۴
0
0
بلاخره يكي پيدا شد كه پول نفت را سر سفره مردمش ببرد البته شايد اين به علت شخصيت قذافي است كه بالا خونه اش را مدتها است اجاره داده و گر نه ما از پول نفت سر سفره فقط تورم و گراني چيزي نديديم از كسي كه اولين بار اين وعده رادر انتخابات رياست جمهوري چهار سال پيش داد...
ناشناس
|
-
|
۱۵:۱۸ - ۱۳۸۷/۱۲/۰۴
0
0
همانطور كه اقاي احمدي تژاد بر سر سفره ما اوردند.
علي از تهران
ناشناس
|
-
|
۱۹:۵۹ - ۱۳۸۷/۱۲/۰۴
0
0
قدیم ندیما قذافی رو روی سرتان میزاشتین چی‌ شد حالا بد شده؟؟
جانباز
ناشناس
|
-
|
۲۱:۱۶ - ۱۳۸۷/۱۲/۰۴
0
0
آنچه امروز ایران به آن نیاز دارد عبور از یک بحران اقتصادی است که بوجود آمده است و در سه چهار سال آینده شدت پیدا میکند. معمولاً در نظامهائیکه مثل آقای احمدی نژاد برخورد با مردم بعنوان از موضع قیم و متولی باشد. آن بلائی که بر سر اتحاد جماهیر شوروی بعد از پائین آمدن نفت 80 دلاری به 10 دلار هر بشکه آمد ممکن است به سر ایران بیاید. حداقل این خواسته امریکا است.ایران به وجود مردانی چون میر حسین موسوی و مرحوم آقای علائدینی نیازمند است که خدای ناکرده به ایرانستان بدل نشود.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین