آغاز فصل تابستان علاوه بر افزایش دما در دشت کاشان به علت شرایط بیابانی منطقه در برخی روزها با خیزش کانونهای گرد و خاک همراه میشود. وزش گرد و خاک در مناطق بیابانی شمال دشت کاشان، سلامت شهروندان را تهدید میکند که برای کاهش اثر آلایندههای هوا رعایت نکات بهداشتی ضروری است.
مهدی دلاوری، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: شهروندان در روزهای آلوده تا حد امکان از خروج غیرضروری از منزل و تردد بیمورد در معبرهای شهری خودداری کنند و بیماران قلبی، ریوی و مبتلایان به آسم، در فضاهای باز فعالیت نکنند و در صورت تشدید علائم به مراکز درمانی مراجعه کنند.
وی افزود: افراد از هرگونه فعالیت فیزیکی از جمله دویدن و پیادهروی در روزهای آلوده در هوای باز خودداری کنند و گروههای آسیبپذیر شامل افراد مبتلا به سرماخوردگی، زکام همراه با حساسیت، مشکلات تنفسی و افراد مبتلا به آسم بدون علامت در فضای باز رفت و آمد نکنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با تأکید بر نوشیدن آب تصریح کرد: نوشیدن مایعات به ویژه آب در شرایط آلودگی هوا نه تنها باعث شستشوی دستگاه گوارش میشود بلکه عطش و خشکی دهان ناشی از آلودگی هوا را نیز از بین میبرد. از طرفی نوشیدن آب و فعالیت دستگاه گوارش بخشی از آلودگیهای وارد شده به بدن توسط ادرار را دفع میکند.
دلاوری تأکید کرد: ترافیک و تنفس هوای آلوده سرعت ابتلا به آسم در کودکان را افزایش میدهد و موجب کاهش سطح اکسیژن خون میشود، بنابراین در شرایط آلودگی هوا، ضمن نگهداری کودکان در منزل، پنجرهها را بسته و در صورت امکان از سیستم تهویه مطبوع استفاده کنید.
وی گفت: هنگام آلودگی هوا شهروندان از میوه و سبزیهای تازه بیشتر استفاده کنند. آنتیاکسیدان و ترکیبات ضد سرطان موجود در میوهها و سبزیها نقش حیاتی در سلامت ریهها و کاهش اثر آلایندههای هوا دارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، افزود: ماسکهای کاغذی معمولی و دستمال نمیتوانند مانع ورود آلایندههای هوا به سیستم تنفسی شوند، بنابراین استفاده از ماسکهای ویژه با عنوان p۱ وp۲ برای این شرایط تا حدی مناسب است.