کد خبر: ۸۵۰۲۴
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۳۸۷ - ۰۱:۱۶
با ارسال نامه احمدی نژاد به لاریجانی آغاز شد

چالش جدید دولت و مجلس بر سر یارانه‌ها و بودجه

هدف اصلی دولت در ماجرای لایحه یارانه‌ها چیست؟
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- گروه اقتصاد و صنعت: نامه رئیس جمهور به رئیس مجلس، باب بحث جدیدی را در بودجه 88 و لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها باز کرده است. پیش از این خبر‌هایی درمورد درخواست استرداد این لایحه از سوی دولت شنیده شده بود اما برخی، این اخبار را تنها شایعه‌ای بی‌اساس دانستند.

یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره درخواست رئیس جمهور درمورد حذف مصوبه 8 هزار و 400 میلیارد تومانی این لایحه به خبرنگار آفتاب گفت: «فارغ از درست یا نادرست بودن و کیفیت لایحه بودجه و هدفمند کردن یارانه‌ها، این نامه اساسی عجیب و غیر منطقی دارد».

وی افزود: «دولت می‌داند که هر لایحه‌ای به طور طبیعی با بررسی مجلس و تصمیم نمایندگان تغییراتی خواهد داشت و نمی‌توان توقع داشت که لوایح همانگونه که ارسال شده‌اند عیناً تصویب شوند چراکه در این صورت دولت خود قانونگذاری و اجرا می‌کرد. پس علت و هدف اصلی ارائه لایحه‌ای که از پیش، تغییراتی بیش از آنچه در کمیسیون تلفیق بر روی آن صورت گرفته، مسئله دیگری است نه آنچه در لایحه آمده».

به اعتقاد او چنین تصمیمی نمی‌تواند بدون برنامه‌ریزی و قصد خاصی اتخاذ شده باشد و دولت در این ماجرا به دنبال اجرای اهداف تبلیغاتی خود است و در این راه از زیر سوال بردن وجهه مجلس دور از انتظار نخواهد بود. 

اما محمد رضا فرزین سخنگوی کارگروه تحولات اقتصادی درباره این لایحه، تهدید کرد که اگر مصوبه کمیسیون تلفیق در زمینه اجرای لایحه به تصویب برسد؛ دولت اصلاحیه بودجه ارائه می‌دهد و طرح تحول را از لایحه بودجه خارج می‌کند. او معتقد است که از مصوبه کمیسیون تلفیق فقط افزایش قیمت‌ها استنباط می‌شود و دولت قطعاً از این روش برای سال آینده دفاع نمی‌کند.

هدفمند کردن یارانه‌ها سال آینده کامل می‌شود
حمیدرضا فولادگر عضو کمیسیون صنایع مجلس نیز در جمع خبرنگاران پارلمانی گفت: «توافق شد که با هماهنگی دو کمیسیون ویژه و تلفیق بخشی از لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها را تا قسمت‌هایی که می‌توان در بودجه در نظر گرفت مصوب کرده و بقیه بحثهای مربوط به هدفمند کردن یارانه‌ها را به سال آینده موکول شود».

وی ادامه داد: «بر مبنای این تصمیم کمیسیون تلفیق در جلسه گذشته خود مبلغ 8 هزار و چهارصد میلیارد تومان اعتبار را فارغ از جدول توزیع لایحه (هدفمند کردن یارانه) مصوب کرد و مقرر شد که این مبلغ به عنوان سقف درآمد دولت از فروش حاملهای انرژی در لایحه بودجه 88 در نظر گرفته شود اما به عدد و رقم‌های جزئی تر وارد نشوند و باید منتظر باشیم تا سیر هدفمند کردن یارانه ها را مشاهده کنیم».

فولادگر گفت: «با توجه به فرصت یک هفته‌ایی که بین بررسی لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق و صحن علنی مجلس وجود دارد کمیسیون تلفیق می‌تواند در این هفته بحث‌های خود را ادامه دهد. اگر تا آن زمان لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها پیش رفت که بخش بیشتری از آن را در لایحه بودجه منظور می‌نماییم در غیر این صورت به بعد از عید موکول خواهد شد».

دولت طرح تحول را از لایحه بودجه خارج می‌کند
درهمین حال سخنگوی کارگروه تحولات اقتصادی اعلام کرد که اگر مصوبه کمیسیون تلفیق در زمینه اجرای لایحه به تصویب برسد؛ دولت اصلاحیه بودجه ارائه می‌دهد و طرح تحول را از لایحه بودجه خارج می‌کند.

به گزارش ایسنا، محمدرضا فرزین تصریح کرد: «رییس‌جمهور در نامه به رییس مجلس خاطرنشان کرد که لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها دو وجه اصلاح قیمت و نظام بازتوزیع یا جبران خانوارها و تولیدکنندگان ناشی از اصلاح قیمت‌ها دارد و آنچه در لایحه بودجه دیده شده بود، هشت هزار و 500 میلیارد تومان بود که باید بر اساس مکانیسم طرح تحول هزینه شود. ضمن اینکه در کنار آن نظام جبرانی برای مردم و تولیدکنندگان به دلیل افزایش قیمت‌ها هم وجود داشت».

به گفته او کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی علاوه بر اینکه رقم درآمدی دولت از قبل هدفمندکردن یارانه‌ها را به هشت هزار و 400 میلیارد تومان کاهش داده، نظام جبران را حذف کرده است.

او ادامه داد: «اگر قرار است در بودجه اثر اصلاح قیمتی دیده شود و نظام جبرانی دیده نشود، دولت در بودجه خود اصلاحاتی انجام می‌دهد. در واقع دولت اصلاحیه بودجه ارائه می‌دهد و طرح تحول را از لایحه بودجه خارج می‌کند و پس از اینکه لایحه هدفمندکردن یارانه‌ها به تصویب برسد، آثار آن را اعمال خواهد کرد». 

فرزین با بیان اینکه اگر قرار است فرآیند دیگری غیر از آنچه دولت پیشنهاد داده انجام شود، دولت پیشنهاد اثرات لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها بر بودجه سال آینده را پس می‌گیرد، اظهار داشت: «دولت در این صورت منتظر می‌ماند تا لایحه پروسه خودش را طی کند و هر وقت که مصوب شد، آن وقت آثار آن در بودجه دیده می‌شود». 

سخنگوی کارگروه تحولات اقتصادی با تاکید بر اینکه از مصوبه کمیسیون تلفیق فقط افزایش قیمت‌ها استنباط می‌شود گفت: «دولت قطعا از این روش برای سال آینده دفاع نمی‌کند و هرگونه افزایش قیمت از سوی دولت به نظام جبران خانوار و تولیدکنندگان منوط می‌شود».

شیب تغییرات قیمت نباید بیش از این باشد
در همین زمینه یک عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با تشریح آخرین وضعیت لایحه هدفمندسازی یارانه‌ها و مصوبات این کمیسیون در مورد لایحه مذکور گفت: «دولت پیشنهاد داده بود با آزادسازی قیمت حامل‌های انرژی حدود 34 هزار میلیارد تومان درآمدزایی کند که 25 درصد آن معادل هشت هزار و 500 میلیارد تومان در منابع بودجه آمده بود، درحالی که کمیسیون تلفیق تغییراتی در این ارقام ایجاد کرد».

علی‌اصغر یوسف‌نژاد افزود: «کمیسیون تلفیق سقف این ارقام را به گونه‌ای تغییر داد که مطابق آن دولت می‌تواند با واقعی کردن قیمت حامل‌های انرژی و افزایش قیمت‌ها فقط هشت هزار و 400 میلیارد تومان درآمد داشته باشد».

نماینده مردم ساری در خانه ملت اظهار کرد: «کمیسیون تلفیق معتقد است با وضعیت کنونی جامعه شیب تغییرات قیمت حامل‌های انرژی نباید بیش از این باشد».

وی ادامه داد: «پس از اعلام این مصوبه کمیسیون تلفیق، رییس‌جمهور طی نامه‌ای به رییس مجلس اظهار کرده است که ایجاد چنین تغییری در لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها و محدود کردن سقف درآمدها به هشت هزار و 400 میلیارد تومان برای دولت مشکل به وجود می‌آورد و دولت در این صورت تقاضا دارد این رقم از بودجه 88 برداشته شود و اثرات هدفمند کردن یارانه‌ها در بودجه منظور نشود».

یوسف‌نژاد افزود: «رییس‌جمهور اعلام کرده که اگر اثرات لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها (با تغییرات ایجاد شده در کمیسیون تلفیق) در بودجه منظور شود، دولت آن لایحه را از مجلس پس می‌گیرد».

وی با بیان این‌که کمیسیون تلفیق می‌خواهد به دولت تکلیف کند که رقم مصوب را در بودجه بگنجاند، ادامه داد:«به نظر می‌رسد با اجرای مصوبه کمیسیون تلفیق نباید قیمت‌ بنزین بیش از دو برابر افزایش یابد، همچنین کمیسیون تلاش می‌کند اثرات منفی واقعی کردن قیمت‌ها را کاهش دهد». 

نامه‌نگاری طبیعی است
معاون پارلمانی نهاد ریاست جمهوری نیز در پاسخ به اخباری مبنی بر اینکه دولت لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها را از مجلس پس گرفته است عنوان کرد که چنین چیزی صحت ندارد.

حجت‌الاسلام و المسلمین مسعود‌پور با بیان اینکه دولت لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها را از مجلس پس نگرفته است در مورد نامه اخیر رییس جمهور به مجلس اظهار کرد: «این نامه‌نگاری‌ها و داد و ستدها به صورت مرتب بین مجلس و دولت صورت می‌گیرد».

وی گفت: «بحث و بررسی در مورد این موضوع در کمیسیون‌های تخصصی و تلفیق مجلس ادامه دارد».


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۵:۴۴ - ۱۳۸۷/۱۲/۱۴
0
0
باسلام مي توانيداطلاعاتي درموردتمديدثبت نام يارانه هابه مابدهيد خيلي ممنون ميشوم .
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین