شبکه عبری "INEWS۲۴" گزارش داد که تا به الان هویت فردی که خواهان آتش زدن تورات شده است، مشخص نیست، اما به نظر میرسد که او نیز میخواهد این کار را کند تا پایبندی سوئد به اصل آزادی بیان را به چالش بکشاند. سوئد بر اساس این اصل با آتش زدن نسخهای از قرآن کریم موافقت کرده بود.
این شبکه اعلام کرد که رهبران مسلمان و یهود در سوئد در پشت پرده به إعمال فشار بر آن شخص میپردازند تا از آتش زدن تورات امتناع کند، اما تا به الان موفق نشدهاند.
هفته گذشته عمیخای شوکلی، وزیر مقابله با یهودستیزی رژیم صهیونیستی پیامی را به نخست وزیر سوئد فرستاد و در آن خواهان این شد که او دستور ممانعت از آتش زدن تورات را بدهد، اما دولتش مداخلهای در این مساله نکرد.
اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی نیز تصمیم سوئد برای اجازه به آتش زدن کتاب تورات را محکوم کرد و گفت: من اکنون ناراحت هستم که سرنوشت آتش زدن قرآن در انتظار تورات، کتاب مقدس یهودیان است.
به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی نیز گفت: وقتی فهمیدم پلیس سوئد با سوزاندن تورات در مقابل سفارت اسرائیل به بهانه آزادی بیان موافقت کرده است، شوکه شدم. لطمه زدن به مقدسات اسرائیل آزادی بیان نیست بلکه یهودستیزی است.
وی گفت: من از الی کوهن، وزیر خارجه میخواهم تمام توان خود را علیه نظام و دولت سوئد به کار گیرد که با "اسلام افراطی ای" برخورد میکند که برای سیطره بر این کشور تلاش میکند. کوهن باید از دولت سوئد بخواهد مانع سوزاندن کتاب مقدس شود. اگر به درخواست وزیر خارجه جواب ندادند باید اقداماتی برای فراخواندن سفیر اسرائیل از سوئد اتخاذ شود.
یسرائیل کاتس، وزیر انرژی رژیم صهیونیستی نیز گفت: سوزاندن کتابهای دینی آزادی بیان نیست. آنها یهودستیزی و نفرت از یهود را تبلیغ میکنند. دولت سوئد مسئول آزار رساندن به یهودیان است.