آفتاب:رضاداد در نشست خبری «جشنواره فيلم شهر» از آغاز سكانس آخر اين جشنواره خبر داد.
به گزارش سرویس هنری آفتاب، نشست خبری جشنواره فيلم شهر امروز با حضور عليرضا رضاداد دبير اين جشنواره و اهالی رسانه در محل خانه هنرمندان برگزار شد و رضاداد در اين نشست به تشريح برنامههای اين جشنواره در زمان برگزاری و فعاليتهای اين جشنواره پرداخت.
بر پایه این گزارش، رضاداد در ابتدای اين جلسه اين نشست را آخرين سكانس جشنواره فيلم شهر ناميد و گفت: «در تيرماه كه اولين جلسه مطبوعاتی جشنواره برگزار شد گفتم كه طرحهايی برای جشنواره دارم كه مبنای آنها رسيدن به جشنواره تخصصی و موضوعی در حد مطلوب است. متأسفانه جشنوارههای موضوعی در كشور ما بسيار مورد نياز است ولی اين نياز احساس نمیشود،جشنوارههايی كه میتواند در ايجاد فضايی متعالی برای فرهنگ تأثيرگذار باشد. اما هميشه با سادهانگاری با آنها برخورد میشود و به جای مؤثر بودن تبديل به آيينی برای يک سازمان يا گروهی از علاقهمندان به سينما تبديل میشود. مهمترين انگيزه من برای قبولی دبيری اين جشنواره نيز اين بود كه بتواند اين جشنواره را يک گام به جلو ببرم تا تبديل به الگوی خوبی برای كليه جشنوارههای موضوعی در كشور شوم. تلاشی كه از شهريورماه آغاز شد و امروز سكانس پايانی آن را آغاز كرديم».
وی تصريح كرد: «در طول 5 ماه گذشته با جشنواره متفاوت رو به رو بوديم كه قطعا نقاط ضعفی نيز داشته اما برگزاری اين نوع جشنوارهها به شكلی كاملا تخصصی برای كشور ما بسيار لازم است و اميدوارم در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نيز از تجربيات اين جشنواره استفاده شود تا در سالهای ديگر نيز جشنواره با قدرت خوبی برگزار شود و ساير جشنوارههای تخصصی نيز با بهرهگيری از الگوی جشنواره شهر فقط در حد يك مراسم ساده نباشد. تلاش عمده ما در اين جشنواره توليد محتواست و تلاش كردهايم جشنواره فيلم شهر محل تقاطعی برای توليدكنندگان علم، مديران شهری، هنرمندان و مخاطبان باشد تا با استفاده از اين محتوای غنی بتوانيم پيشرفتی در زمينه فرهنگ شهرنشينی داشته باشيم».
وی افزود: «از جمله كارهای انجام شده در جشنواره فيلم شهر امسال اين است كه پس از پايان كار هيأت انتخاب در اواخر دی ماه متوجه شديم بسياری از فيلمهای ما قابليت مطالعات پژوهشی دارد و بنابراين اين فيلمها در يک طبقه بندی موضوعی و محتوايی به شكلی جداگانه دسته بندی شدهاند و علاقهمندان به كار پژوهش میتوانند با ديدی پژوهشی اين آثار را بررسی كنند. قطعا اين كار نقطه آغازی برای افزايش ديدگاههای پژوهشگر در امر مسائل شهرنشينی خواهد بود».
دبير سومين جشنواره فيلم شهر در ادامه نشست مطبوعاتی اين جشنواره درباره مراسمهايی كه در طول جشنواره فيلم شهر برگزار میشود گفت: «فردا در يک مهمانی مراسم افتتاحيه جشنواره را با حضور هنرمندان آغاز خواهيم كرد و از روز دوشنبه در 14 سالن نمايش با 4 نوبت نمايشی در هر سالن فيلمهای جشنواره اكران خواهند شد. در بخش رقابتی جشنواره 336 فيلم ايرانی رقابت میكند و 48 فيلم خارجی نيز در اين بخش حاضر هستند. در بخش غيررقابتی 24 فيلم ايرانی و 50 فيلم خارجی حضور دارد كه اين آثار از بين حدود هزار و 100 عدد انتخاب شده كه ميزان آن پنج برابر دوره قبلی جشنواره فيلم شهر است. حدود 20 كشور خارجی در جشنواره شركت دارند كه از اين ميان 18 كشور با آثار و داورهايشان در اين جشنواره هستند و دو كشور نيز داورانی را نيز در اين جشنواره دارند».
فيلمهای بلند ايرانی بخش رقابتی منتخب سال گذشته يک نوبت نمايش و فيلمهای رقابتی به نمايش درنيامده بين دو تا چهار نوبت نمايش خواهند داشت. آثار مستند دو بار، اثار كوتاه يک بار و ساير آثار نيز هركدام يک بار در سالنهای مختلف جشنواره به نمايش درمیآيد.
چهار سالن مجموعه سينمايی ملت، چهار سالن سينما آزادی، سه سالن سينما فلسطين، دو سالن در خانه هنرمندان و يک سالن در فرهنگسرای هنر آثار جشنواره فيلم شهر را به نمايش میگذارد.
داوريها نيز هفته گذشته آغاز شده و اميدوارم بتوانيم در اولين فرصت نامزدها را اعلام كنيم.بخش مسابقه محله نيز كه قبلا به صورت جشنواره مجزا وجود داشته در دل اين جشنواره برگزار میشود كه آثار منتخب فيلمسازان جوان را از محلههای مختلف تهران به نمايش ميگذارد. اختتاميه جشنواره نيز 17 اسفندماه در برج ميلاد برگزار خواهد شد.
رضاداد همچنين در مورد آخرين تغييرات داورها گفت: «مسعود كيميايی به عنوان آخرين داور بخش بينالملل مستندداستانی به جمع هيأت داوران پيوست و عليرضا شجاع نوری آخرين داوری بود كه به جمع داوران كودک و نوجوان اضافه شد».
وی در مورد برنامههای جشنواره فيلم شهر در خانه هنرمندان گفت: «در نمايشهای فيلمی كه در خانه هنرمندان داريم در بخش تجليل از مفاخر 35 فيلم به نمايش درمیآيد و از 6 شخصيت فرهنگی تجليل میشود كه از جمله آنها میتوان به رسول ملاقلی پور، خسرو شكيبايی، جمشيد مشايخی و رسول احدی اشاره كرد».
همچنين دو بخش «نگاهی به يک شهر: وين» و «نگاهی به يک شهر:سارايوو» نيز در خانه هنرمندان برگزار میشود كه با نمايش اثاری مرتبط با اين دو شهر نشستهايی نيز در مورد سينمای شهری اين كشورها برگزار خواهد شد.
رضاداد طبقه بندی كليه آثار مستند كوتاه اين جشنواره را از دستاوردهای جشنواره فيلم شهر برشمرد و گفت: «حدود 800 اثر مستند كوتاه كه بعضی از آنها نيز به دلايلی قابليت نمايش نداشتند توسط جشنواره فيلم فجر به شكلی موضوعی طبقه بندی شد و قرار شد داوری موضوعی نيز در روی اين آثار انجام بگيرد. سازمانهای مختلف نيز موافقت كردند كه كار داوری اين آثار را به عهده داشته باشند و تاكنون حدود 110 سكه به عنوان جايزه برای فيلمهای اين بخش در نظر گرفته شده است».
وی در پايان گفت: «نمايش فيلمهای كودک و نوجوان برای بيش از 50 هزار دانش آموز تهرانی جزو برنامههای جشنواره مااست و همچنين پيش بينی شده قبل از نمايش هر فيلم در جشنواره جلسه پرسش و پاسخی با حضور سازندگان آثار برگزار شود. همچنين نه كتاب نيز در ارتباط با سينما و شهر آماده انتشار است كه در طول جشنواره توزيع خواهد شد».
رضاداد در پاسخ به سوالی در مورد بودجه جشنواره نيز گفت: «حدود 250 ميليون تومان هزينه بخشهای انتخاب و داوری است و حقيقتا با بودجه محدودی ساير بخش های جشنواره را اداره ميكنيم».