آفتابنیوز : آفتاب: به اعتقاد رئیس جمهور همزمان شدن «بنبست اقتصاد سرمایهداری» با ابلاغ و اجرای سیاستهای کلی اصل 44 فرصتی مناسب برای ایران در «برپایی یک نظام اقتصادی متعالی و جدید» ایجاد کرده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی آفتاب، محمود احمدی نژاد که بعد از ظهر شنبه در همایش اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی سخن میگفت ضمن بیان این مطلب از اصحاب نظر و اندیشه برای تهیه یک پیوست نظری و فرهنگی به منظور اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی مطابق با «فرهنگ ایران» دعوت کرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه ما به دنبال برپایی یک نظام اقتصادی جدید که با نظامهای رایج در جهان تفاوتهای بنیادی دارد هستیم اظهار داشت: «باید به دنبال الگوهای ایرانی و اسلامی برای اقتصاد کشورمان باشیم؛ چرا که نمیتوان با مبانی اقتصاد غرب سیاستهای اصل 44 را اجرا کرد و انتظار یک جامعه متعالی را داشت».
وی با بیان اینکه اجرای اصل 44 به شیوه غربی و با جامعهای متعالی در تناقض است گفت: «ضروریترین و مهمترین کار وحدت نظر و تئوری در برپایی نظام نوین اقتصادی خواهد بود و دانشمندان اقتصاد ایران مبانی یک اقتصاد سالم را باید تهیه کنند و افق را در برابر خود محدود نسازند و خود را از چنبره حجم عظیم اقتصاد مادی نجات دهند».
رئیس جمهور همچنین درباره اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی اظهارداشت: «این سیاستها در حقیقت سنگ بنای آینده اقتصاد ایران است که خوشبختانه حرکت خوبی برای اجرای آنها آغاز شده و باید قدر آن را دانست».
وی با تاکید بر ضرورت اتحاد و همدلی در اجرای سیاستهای اصل 44 ادامه داد: «حجم برنامهریزیها و اقداماتی که در این زمینه انجام شده بسیار گسترده، متنوع و پیچیده است و باید همه صاحبنظران و دلسوزان دست به دست هم دهند و به اتفاق هم کار را جلو ببرند».
احمدی نژاد تاکید کرد: «نباید اجازه دهیم بحثهای حساس اقتصادی وارد فضا و چالشهای غیر اقتصادی شود، به همین دلیل دولت مصمم است همه توان خود را بهکار گیرد تا این قانون به طور کامل و به خوبی اجرا شود».
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به الزامات اجرای اصل 44 قانون تصریح کرد: «باید کارهای دیگری برای اجرای موفق این اصل از جمله اصلاحات ساختاری، واقعی کردن اقتصاد و بازتعریف حوزه وظایف و اختیارات دولت نیز انجام داد».
وی ادامه داد: «لازمه موفقیت اصل 44 آن است که مانع زدایی شود و باز تعریفی از حوزه وظایف دولت و حکومت صورت بگیرد».
به گفته احمدینژاد در سالهای گذشته همه به نحوی در پی این بودند که دولت از تصدیگری فاصله بگیرد اما این گونه نشد و به جای فاصله گرفتن، اختیارات دولت توسعه یافت: «اما اکنون همه باید بکوشیم تا این روند تغییر کند و به نوعی مانع زدایی کرده و اختیارات حوزه دولت را بازتعریف کنیم».
احمدی نژاد گفت: «اولین لایحه اصلاحات ساختاری به مجلس تقدیم شده و اصلاح نظام بانکی، بیمه و مالیات لازمه موفقیت اجرای اصل 44 است. اگر این موارد همزمان دنبال نشود، موانع را حفظ و یک مسیر سنگلاخ برای اجرای اصل 44 ایجاد کردیم».
به اعتقاد رئیس جمهور، اجرای سیاستهای اصل 44 قانون اساسی، ایجاد بنای جدیدی در اقتصاد در ایران است نه نوسازی اقتصاد؛ چرا که دولت از اساس به دنبال برپایی نظام اقتصادی جدیدی در ایران است.
احمدی نژاد گفت: «اندیشه اقتصاد غرب از روز اول با بن بست متولد شد واگر تا حالا به حیات خود ادامه داده به این دلیل است که تا کنون مشکلات خود را به سایرین منتقل کرده است. به همین دلیل ما باید بدنبال اقتصاد اخلاقی باشیم، اقتصادی که درخدمت اخلاق باشد».
وی ادامه داد: «باید اقتصاد را مردمی کنیم نه خصوصی به این دلیل که خصوصی سازی، یک بار نظری را به همراه خود دارد. اما همه مردم باید در اقتصاد مشارکت کنند».
احمدی نژاد تصریح کرد: «نمی شود وزارت اقتصاد ما با یک مبانی نظری به یک سمت و مدیران بانکی، صنعت و کشاورزی ما به سمت دیگری برود. به همین دلیل شاید اکنون مهمترین و ضروریترین کار، دست یافتن به وحدت نظری بر پایه نظام نوین اقتصادی باشد و ما باید تعاریف خود را از پول، سرمایه و مناسبات پولی داشته باشیم».
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: «نمیخواهم بگویم آنچه ما جمع میکنیم قطعا کاملترین است، اما یافتههای ما بسیار بهتر از آنچه در دنیا رایج شده است».
او گفت: «باید مراقب باشیم تا بعد از 20 سال نگوئیم ریل را اشتباه انتخاب کردهایم».
رئیسجمهور با بیان اینکه دانشجویان اقتصاد ما باید خود را از چنبره اقتصاد مادی نجات دهند افزود: «دستیابی به مبانی درست وظیفه پژوهشکدههای اقتصادی ما است. ما در صددیم تا بازار سرمایه را توسعه دهیم و اگر مناسبات اخلاقی در این میان نباشد موفق نخواهیم شد».
گفتنی است «همایش اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی، اقدامات و برنامهها» عصر روز شنبه در مرکز پژوهشهای وزارت نیرو برگزار شد.