علیرضا زاکانی عصر امروز در حاشیه نشست بررسی راهکارهای افزایش تابآوری شهر تهران که در قالب جلسات کارگروه افزایش تابآوری سازهها در برابر زلزله در سالن شیبانی شورای شهر تهران برگزار شد، اظهار کرد: امروز از بعد تحقق همفکری و تلاش جمعی در حوزه تابآوری شهر تهران در برابر زلزله با جمع شدن اساتید اتفاق مبارکی افتاد. اساتیدی که از دانشگاههای مختلف و برتر کشور دعوت شدند و شورا به عنوان متصدی برگزاری این جلسه به صورت فعال مباحث کارشناسی و فنی خوبی مطرح شد.
وی گفت: صحبت اصلی این جلسه این بود که آیا امکان آمدن زلزلهای با مقیاس بالاتر از هفت ریشتر در تهران وجود دارد یا خیر؟ و اینکه در کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت در این حوزه چه اقداماتی در این حوزه میتوان انجام داد. اساتید صاحبنظر صحبتهای خود را مطرح کردند. زلزله قطعا در کانون گسل و پیرامون آن خطرات متفاوت و غیرقابل مقایسهای دارد. هر روز باید آمادگی لازم ایجاد شود و در مسیر اولویت اقدامات قبل از وقوع حادثه حرکت کنیم.
شهردار تهران ادامه داد: همه موارد و سناریوها باید در نظر گرفته شود. موضوع استحکام بنا و زیرساختهای شهری باید مورد توجه قرار گیرد، اما ظرف ۳۰۰۰ سال گذشته زلزلهای که کانون آن شهر تهران باشد رخ نداده، لذا آمارهایی که ذهن مردم را درگیر زلزلههایی با مقیاس بالا در شهر تهران کند خارج از ذهن است، اما سه گسل پیرامونی وجود دارد که بر روی سازههای بلند تاثیرگذار هستند؛ لذا باید اولویت را به سازههای بلند در شهر تهران داد.
زاکانی تصریح کرد: برای شهرداری تهران پیشگیری در این حوزه مقدم است. پیشگیری به این معنا که استحکامبخشی به ابنیه مسکونی مردم و زیرساختهای شهری به عنوان اولویت قرار گیرد؛ لذا برای اولینبار در تاریخ کشور ۹ دستگاه، ۱۶ هزار ساختمان بلندمرتبه شهر را پایش میکنند. همچنین طرحی تحت عنوان پویش محله امن آغاز شده که طی آن ۹۰۰ نفر آموزشهای لازم را میبینند و تیمهای ما به ۱۲۸ هزار پلاک که بالغ بر یک میلیون نفر را در حدود ۳۵۰ هزار خانواده میشوند را پوشش میدهند.
وی گفت: باید در حوزه آموزش و مواجهه با حوادث اقدامات موثری را انجام دهیم که سازمان پیشگیری و مدیریت بحران در این حوزه اقدامات گستردهای را آغاز کرده و در مجموع مکلف هستیم دست به دست هم دهیم و ارائه خدمات مناسبی به شهروندان داشته باشیم.
شهردار تهران در پاسخ به سوالی در خصوص گودهای پر خطر شهر تهران نیز گفت: گودهای پرخطر مربوط به شهرداری تهران با عزم بزرگی که شکل گرفت بخشی از آنها همچون گود برج میلاد رفع خطر شده است و گودهای باقیمانده نیز برای رفع خطر در دستور کار قرار گرفته و در حال انجام است، اما گودهای مربوط به دیگران که صاحبان آنها دقت لازم را ندارند قطعا از طریق معرفی به دستگاه قضایی رفع خطر آنها دنبال خواهد شد.
زاکانی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اعطای نمایندگی ویژه از سوی رئیس جمهور در موضوع آسیبهای اجتماعی تصریح کرد: بر اساس اصل ۱۲۷ قانون رئیس جمهور میتواند نمایندههای ویژهای در امور مختلف داشته باشد که این اقدام نیز بر همین اساس بوده، اما هنوز این کار انجام نشده و هر گاه که این امر محقق شود در خصوص آن توضیحات لازم را ارائه میکنم، اما در خصوص دو شغله بودن و دریافت حقوق باید بگویم در شهرداری تهران نیز هنوز پولی نگرفتهام، چه برسد برای این مورد!