عبدالله جوادی آملی با اشاره به حدیثی از امام حسین علیه السلام گفت: حضرت فرمود اگر کسی بخواهد به نام او تبلیغ کند، به نام او کتاب بنویسد، به نام او قلم فرسایی کند، به نام او وقف کند، به نام او حسینیه بسازد، اگر ذرهای خدای ناکرده خلاف در کارش باشد جزء دستگاه حسینی نیست!
مهمترین بخشهای سخنان جوادی آملی در جلسه درس طلاق که سال 1397 برگزار شد را میخوانید:
یک سلسله تدبیر جهان است آن را ما به کسی اجازه دخالت ندادیم، همه مدبرات امر هستند، هم کارهای ما را دارند اداره میکنند. این بیان چقدر بلند است که حسین بن علی(صلوات الله علیه) از آن بیان استفاده کرد! در سوره «کهف» فرمود در تمام مأموران من یک آدم بیعُرضه نیست، یک آدم اختلاسی و نجومی نیست.
همین بیان را حسین بن علی با قامت بلند وقتی خواست نظام کربلا را تنظیم کند گفت در دستگاه من احدی از اینها نیستند. خیلی حرف بلند است!
این حرف، حرف خداست در تدبیرات عالم و حسین بن علی از آن منظر که «خلیفة الله» است میگوید در دستگاه من احدی از بیعُرضهها و مضلّین نیست «إلی یوم القیامة» چه کسی بخواهد به نام او تبلیغ کند به نام او کتاب بنویسد، به نام او قلمفرسایی کند، به نام او وقف کند، به نام او حسینیه بسازد. فرمود اگر ذرّهای ـ خدای ناکرده ـ خلاف در اینها بود در دستگاه من نیست، این را به عبید الله بن حر جحفی فرمود.
کربلا و عاشورا یعنی این! اگر میگوییم عاشورای قرآنی است یعنی این! این حرف خیلی یعنی خیلی بلند است! چه کسی میتواند چنین حرفی بزند غیر از معصوم که در دستگاه من هیچ آدم خلافکاری نیست.
پس یک امر تکوینی است که خدا فرمود در کارهای تکوینی من هیچ بیگانهای راه ندارد. من به هر حال آن نظام احسن را اجرا میکنم، چون همه سپاه و ستاد من هستند، ما که مخالفی نداریم.
ما مأمور نمیفرستیم به اجبار شما را به طرف بهشت ببرند، با خودتان حلّ کنید، راه باز است. اگر قدری بیراهه رفتید، دوباره برگردید، شما را میپذیریم.
غرض این است که این قرآن که میتواند جامعه را نجات بدهد، «الیوم» هم میتواند نجات بدهد.