آفتابنیوز : آفتاب: سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه تردیدها در راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر محلی از اعراب ندارد گفت: «این نیروگاه طبق برنامه، سر موعد مقرر و با اطمینان کامل راه اندازی میشود».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، حسن قشقاوی در نشست خبری روز دوشنبه خود افزود: «با پیش راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر این اطمینان در جمهوری اسلامی ایران حاصل شده است که به سمت راه اندازی کامل این نیروگاه در آینده نزدیک پیش میرود».
وی با بیان اینکه ایران و روسیه برای اتمام کار این نیروگاه جدی هستند و هیچ مشکلی وجود ندارد گفت: «یک زمان طبیعی و عادی برای تست آزمایشگاهی نیروگاه وجود دارد و تردیدی درباره راه اندازی آن نیست».
متکی به دیدار مراجع تقلید میرودقشقاوی در پاسخ به سوالی درباره واکنش وزارت خارجه در قبال اهانت به شیعیان پاکستان و عربستان بعد از موضع گیری مراجع عظام تقلید گفت: «مراجع عظام به اعتبار جایگاه والایی که در جهان تشیع دارند طبیعتا دغدغهها و حساسیت هایی دارند که بیان کردهاند و این امری طبیعی است که همگام با دیگر متدینان به سرنوشت مسلمانان و شیعیان حساسیت داشته باشند».
وی افزود: «وزارت خارجه با ارسال گزارش مکتوب از واقعیات صحنهها برای مراجع تقلید، دیدگاههای خود را که از نمایندگیها دریافت کرده، ارائه کرده است».
قشقاوی اضافه کرد: «قرار است وزیر خارجه نیز در این باره با مراجع تقلید دیدار کند». وی گفت: «بعضا دفاتر مراجع از این گزارشهای وزارت خارجه ابراز رضایت کردهاند».
ایران برای مذاکره با آمریکا نیاز به میانجی نداردخبرنگاری پرسید: «اردوغان نخست وزیر ترکیه اخیرا گفته که ایران پیشنهاد میانجی گری ترکیه را برای ارتباط با آمریکا مطرح کرده است».
قشقاوی گفت: «اظهارات آقای اردوغان و بقیه دوستان و برادران ترک از سر خیرخواهی و دلسوزی است».
وی افزود: «ما ضمن احترام به این نوع نظرها، اعلام میکنیم از جانب جمهوری اسلامی ایران هیچ نوع درخواست میانجیگری به نخست وزیر ترکیه و دیگر مقامات صورت نگرفته است».
خبرنگار دیگری پرسید: "چرا ایران نمیخواهد ترکیه نقش میانجی را در خصوص رابطه با آمریکا ایفا کند" که قشقاوی پاسخ داد: «روابط ما با ترکیه بسیار روزافزون است و در عصر بسیار ارزشمند روابط با این کشور به سر میبریم».
وی گفت: «با وجود این، وقتی بحث رابطه ایران با آمریکا مطرح باشد دفاتر حفاظت منافع دو کشور وجود دارند و کانال مسکوت شدهای در صورت نیاز وجود نداشته است که الان نیاز باشد این انسداد برطرف شود».
قشقاوی افزود: «در صورت نیاز، تبادل نظر میان ایران و آمریکا درچارچوب رسمی و دیپلماتیک شکل میگیرد».
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: «بعد از بروز بحران اقتصادی در جهان، با هجوم و گسیل سرمایه گذاران خارجی از جمله سرمایه گذاران عربی، چینی و اروپایی به کشورمان مواجهیم».
میتوانیم عطش سرمایه گذاران خارجی را برطرف کنیمحسن قشقاوی در ادامه نشست خبری امروز خود افزود: «با وجود همه تحریمها و به اذعان منابع غربی، ایران مشکلی در جذب سرمایه گذاری خارجی ندارد».
وی با بیان اینکه با این حال باید قوانین سرمایه گذاری اصلاح و روند اداری جذب سرمایههای خارجی آسان تر شود گفت: «در صورت هماهنگی بیشتر میان ارگانهای مختلف کشوری و مساعدت لازم نظام بانکی، میتوانیم عطش سرمایه گذاران خارجی را برطرف کنیم».
علت دستگیری رکسانا صابریسخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره بازداشت رکسانا صابری خبرنگار پیشین یکی از خبرگزاریهای خارجی گفت: «پاسخ در این باره مربوط به حوزه قضایی است و آنها باید پاسخ دهند».
قشقاوی افزود: «با این حال شنیدهام که کارت خبرنگاری این خانم از سال 85 از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسترد شده است و وی نباید غیرمجاز در صدد کسب اخبار و اطلاعات از کشور باشد».
استقبال از سفر فراتینی به تهران
وی درباره دعوت از وزیر خارجه ایتالیا برای سفر به تهران نیز گفت: «وقتی ایده حضور ایران در اجلاس افغانستان در حاشیه همایش G8 مطرح شد آقای متکی در مذاکره تلفنی به همتای ایتالیایی خود گفت اقتضا میکند تبادل نظر نزدیکتری در این باره با هم داشته باشیم».
وی با بیان اینکه این موضوع مایه اصلی دعوت آقای متکی از آقای فراتینی است افزود: «وزیر خارجه ایتالیا اعلام کرده است که ماه مارس به تهران سفر میکند».
قشقاوی با بیان اینکه این موضوع در سفر هفته گذشته مدیر کل غرب اروپای وزارت خارجه به رم و در دیدار با فراتینی مطرح شد گفت: «اگر فراتینی بخواهد به ایران بیاید استقبال میکنیم».
خبرنگاری پرسید: "آیا ایران با وجود حضور آمریکا در اجلاس افغانستان در حاشیه همایش جی 8 همچنان در این اجلاس شرکت میکند" که قشقاوی پاسخ داد: «این موضوع پیش از این هم چندین بار تکرار شده است».
وی گفت: «در اجلاس قبلی افغانستان مانند توکیو و بن و در اجلاس مربوط به عراق همواره مقامات آمریکا و ایران حضور داشتهاند و این موضوع شگفت انگیز و بدیعی نیست».
واکنش به ادعای دریاسالار مایکل مولنسخنگوی وزارت خارجه در واکنش به اظهارات یکی از مقامات آمریکایی که مدعی شده ایران توانایی تولید بمب اتمی را یافته است گفت: «چنین حرفهایی بسیار بی پایه و اساس است و جنبه تبلیغاتی دارد زیرا همه فعالیتهای ما زیر نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام میشود.»
وی افزود: «چگونه ممکن است درجه غلظت زیر 3 یا 4 درصد ناگهان به 90 درصد برسد و آژانس از آن بیخبر باشد»؟
قشقاوی گفت: «علاوه بر این، بمب اتم در رویکرد دفاعی ما وجود ندارد و ما همواره خواستار جهان و منطقهای عاری از سلاحهای کشتار جمعی از جمله سلاح اتمی بودهایم و هستیم».
خبرنگاری پرسید که آیا ایران کنوانسیون ایمنی اتمی را امضا کرده است یا خیر که قشقاوی پاسخ داد: «نیروگاه اتمی بوشهر در بالاترین استاندارد ایمنی و تحت نظارت آژانس تاسیس شده است».
وی یکی از وظایف آژانس را نظارت بر ایمنی نیروگاهها دانست و گفت: «جای نگرانی از این بابت وجود ندارد».
قشقاوی افزود: «از 146 کشور عضو آژانس حداکثر 36 کشور به کنوانسیون ایمنی پیوستهاند که ایران هنوز جزو کشورهایی است که به این کنوانسیون نپیوسته است».
وی گفت: «در عین حال ما به دو کنوانسیون از پنج کنوانسیون ایمنی پیوستهایم».
خبرنگاری پرسید: «با توجه به اینکه امروز اعضای گروه 1+5 با یکدیگر دیدار میکنند توصیه شما به آنها چیست»؟
سخنگوی وزارت خارجه پاسخ داد: «توصیه ما این است که تحت تاثیر فضاسازیهای سیاسی و رسانهای قرار نگیرند و رویکرد فنی و حقوقی با رهیافت تعامل سازنده را به جای رویکرد سیاسی و تقابل پیش ببرند».
خبرنگار دیگری پرسید: «آقای البرادعی در گزارش اخیر خود از نصب سانتریفیوژهای ای آر 40 توسط ایران خبر داده است آیا این را تایید میکنید»؟
قشقاوی گفت: «جزئیات فنی، عدد، زمان و نوع کار را باید متخصصان فنی بگویند و این کار پنهانی نیست و همه این فعالیتها تحت نظارت آژانس است».
وی افزود: «همه برنامههای مدون ما در جمهوری اسلامی ایران برای پیگیری حقوق هستهای تحت نظارت آژانس و براساس آن پی تی در حال پیشروی است».
بنا نیست اجلاس سه کشور فارسی زبان در افغانستان برگزار شود
خبرنگاری گفت: «گفته میشود قرار است رئیس جمهور در اجلاس سه کشور فارسی زبان در افغانستان شرکت کند که قشقاوی پاسخ داد: «بنا نیست چنین اجلاسی در افغانستان برگزار شود».
خبرنگاری پرسید: "گفته میشود مقامات افغان یک کامیون حامل کتابهای ضد پشتون ایرانی را توقیف کردهاند" که قشقاوی گفت: «این خبرها درست نیست و هیچ گزارشی از نمایندگیهای ما در افغانستان به دست نیامده است».
وی با بیان اینکه ما ارتباطات بسیار خوبی با همه طوایف افغان داریم افزود: «آقای کرزای خود پشتون است و رابطه عمیق و صمیمانهای با ایران دارد که استقبال گرم از معاون اول رئیس جمهور گویای عمق این مناسبات است.»
قشقاوی درباره احتمال تردد اعضای گروهک القاعده به داخل ایران نیز گفت: «مشکل تردد غیرقانونی اشرار و مجرمان از مرزهای افغانستان و پاکستان به ایران همواره وجود داشته است».
وی با بیان اینکه همواره این مشکل در دستور کار مقامات سه کشور قرار دارد گفت: «در سفر اخیر وزیر کشور پاکستان به تهران درباره جلوگیری از ورود این افراد و افراطیون بحثهای زیادی شد».
قشقاوی افزود: «متاسفانه موقعیتهای جغرافیایی و مرزی باعث میشود برخی اشرار و مجرمان و افراطیون از این طریق به ایران بیایند که امیدواریم مذاکرات مقامات سه کشور زمینه جلوگیری از ورود احتمالی این افراد به ایران را فراهم کند».
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره خبر آزادی دیپلماتهای ایرانی در اربیل با اشاره به تلاشهای فراوان مقامات کشورمان و دیدار آنها با همتایان عراقی خود در این باره گفت: «ما این اظهارات را از منبع صلیب سرخ عراق و قائم مقام وزیر خارجه این کشور شنیدهایم و امیدواریم پیگیریها به زودی به آزادی این عزیزان منجر شود».
واکنش به سفر هیأت آکادمی اسکار به ایرانوی با تایید خبر سفر اعضای هیئت منصفه ژوری جایزه سینمایی اسکار به تهران گفت: «آنها به دعوت صنفی و شخصی خانه سینمای ایران در تهران به سر میبرند و از میزبانی خوب همتایان ایرانی خود بهره مندند».
قشقاوی با اشاره به اینکه متاسفانه هالیوود در برخی موارد فیلمهای ضد اسلامی و ایرانی با هدف تحقیر مسلمانان و با جهت گیری نژادپرستانه تولید کرده است گفت: «همه هنرمندان و رسانهها جدا از جهتگیری فکری شان باید طوری عمل کنند که زمینه تولید فیلمهای دیگری از این دست فراهم نشود».
وی با تاکید بر لزوم عذرخواهی هالیوود از بابت ساخت چنین فیلم هایی ابراز امیدواری کرد با پیگیریهای انجام شده دیگر شاهد تولید فیلمهای نژادپرستانه و تحقیر دیگر ملل و تمدن هفت هزار ساله ایران نباشیم».
موضوع دریافت غرامت از عراق
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا ایران نمیخواهد غرامت سالهای جنگ تحمیلی را از عراق طلب کند گفت: «در دیپلماسی، اصل بر واقع بینی و توجه به شرایط است».
حسن قشقاوی در ادامه نشست خبری امروز خود افزود: «اوضاع و احوال دولت و برادران عراقی را در نظر میگیریم و متناسب با مقتضیات حقیقی عمل میکنیم».
وی با بیان اینکه روابط دو کشور براساس احترام متقابل و حسن همجواری رو به پیش است گفت: «از زمان از بین رفتن حاکمیت بعثی عراق اکنون دولت جدیدی روی کار آمده است و در این فضا، متناسب با شرایط زمانی و مکانی برای پیگیری مسائل مختلف دو کشور عمل میکنیم».