کد خبر: ۸۵۳۸۹
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۸۷ - ۰۲:۰۹
یک نماینده تشریح کرد:

لزوم تغییر رویکرد از کشاورزی به صنعت در برخی مناطق ایران

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: ایران به لحاظ جغرافیایی در منطقه‌ای قرار دارد که هر از چندگاهی تغییرات آب و هوایی در تولیدات بخش کشاورزی به شدت تاثیر می‌گذارد.

هرچند برنامه‌ریزی و آمایش سرزمین امروزه این تغییرات را به حداقل رسانده است اما در ایران به خصوص در سه اخیر به اجرای برنامه توسعه 5 ساله چهارم به فراموشی سپرده شده است، فعالیت‌های بخش کشاورزی بیش از آنکه از برنامه‌های مدرن و صنعتی پیروی کند متکی به روش‌های سنتی است و استفاده از عوامل موثر در کشاورزی همچون آب و زمین نیز به روال گذشتگان ادامه دارد و از این رو در برخی مناطق خساراتی از بهره برداری‌های غیر علمی و بی‌رویه به اقتصاد و معیشت ساکنان آن وارد می‌کند.

تربت جام یکی از این مناطق است که به گفته اسداللهی نماینده آن، روزی در استان خراسان مقام اول تولید گندم را داشت.

نماینده تربت جام در گفتگو با خبرنگار اقتصادی آفتاب تصریح کرد: «برداشت بی رویه از آب و استفاده غیر اصولی از زمین موجب شده تا بخش کشاورزی برای معیشت مردم نقش گذشته را نداشته باشد».

به گفته نماینده مردم تربت جام، با وجود آنکه این شهر روزی مقام اول تولید گندم در خراسان را داشت، اما امروز کشاورزی در آن رونق خود را از دست داده است.

وی ادامه داد: «اکنون با وجود این مشکلات و کاهش منابع طبیعی و آب، لزوم برنامه‌ریزی و حرکت به سوی صنعتی شدن در این منطقه روشن است».

اسداللهی تاکید کرد: «اجرای پروژه‌ها و احداث کارخانجاتی نظیر سیمان می‌تواند در کنار کشاورزی اشتغال‌زایی مناسبی داشته باشد».

این نماینده مجلس با اشاره به هم‌جواری ایران با افغانستان و نیاز این کشور به سیمان گفت: «وجود استعداد و نیروی انسانی در این منطقه و هم‌جواری با افغانستان اکنون فرصتی برای صنعتی شدن و پیشرفت ایجاد کرده است».

وی با بیان اینکه پروژه‌ای بزرگ برای احداث کارخانه سیمان در تربت جام آغاز شده است، گفت: «پتانسیل‌های سرمایه‌گذاری در این منطقه وجود دارد و سرمایه‌‌گذاران و در صورت سرمایه‌گذاری به سود قطعی دست خواهند یافت».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین