احمد مهدوی با اشاره به اینکه طی روزهای اخیر شاهد افزایش بی سابقه دمای هوا در اکثر مناطق کشور بودیم، اظهار کرد: این گرمای بی سابقه، البرز به ویژه شهرهای جنوبی آن را هم درگیر کرده بود.
وی با بیان اینکه گرمای هوا باعث افزایش تعداد تماسهای مردم با اورژانس شد، گفت: طی چند روز گذشته تعداد تماسهای مردمی با مرکز اورژانس حدود ۲۰ درصد افزایش داشت.
این مسئول تاکید کرد: علاوه بر این، طی این مدت تعداد مراجعات حضوری مردم به بخش اورژانس مراکز درمانی هم بیش از ۲۰ درصد افزایش داشته است.
مهدوی با اشاره به اینکه گرمازدگی زمانی اتفاق میافتد که بدن به هردلیل نتواند گرمای اضافی را دفع کند، افزود: بهترین راه برای جلوگیری از گرمازدگی مصرف آب، تخمشربتی، میوه تازه و سبزیجات است و استفاده از مایعاتی مانند آب قند، آبمیوههای صنعتی، نوشیدنیهای گازدار، چای و قهوه نه تنها در کاهش بروز علایم تاثیری ندارند بلکه موجب از دست رفتن آب بدن میشوند و جایگزین مناسبی برای آب نیستند.
وی با اشاره به علایم گرمازدگی بیان کرد: بیمار میتواند علایم سادهای مانند تهوع و استفراغ، سرگیجه و سردرد شدید، هذیانگویی، افزایش ضربان قلب، خشکی و برافروختگی پوست داشته باشد و در موارد جدی تر ممکن است دچار کاهش سطح هوشیاری، تشنج و یا مرگ شود.
مهدوی در مورد نحوه برخورد با افرادی که دچار گرمازدگی شدهاند، گفت: اولین نکته در کنترل علایم افرادی که دچار گرمازدگی شدهاند انتقال افراد به محیط سردتر است و سپس سطح هوشیاری فرد باید بررسی شود که در صورت کاهش آن باید با مرکز فوریتهای پزشکی ۱۱۵ تماس گرفت تا بیمار خدمات درمانی اولیه را پیش از انتقال به بیمارستان دریافت نماید.
این مسئول توضیح داد: افرادی که دارای بیماریهای زمینهای مانند قند، فشارخون، بیماریهای قلبی و کلیوی هستند و دچار گرمازدگی شدهاند بهتر است به مراکز درمانی مراجعه کنند تا درمان زیر نظر پزشک انجام شود.
رئیس مرکز اورژانس البرز با اشاره به مواردی که باعث پیشگیری از گرمازدگی میشود، افزود: پوشیدن لباسهای سبک، راحت و رنگ روشن، استفاده از وسایل حفاظتی مانند چتر، کلاه و عینک آفتابی، استفاده از کرمهای ضدآفتاب و برنامه ریزی برای فعالیت های خارج از منزل در ساعاتی که شدت گرما در کمترین میزان باشد، بخشی از این اقدامات است.