جان بولتون، مشاور امنیت ملی دولت سابق دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا در مقالهای که در پایگاه وال استریت ژورنال منتشر شد نوشت، سیاست دولت جو بایدن، رئیس جمهور فعلی آمریکا در ارتباط با اوکراین تنها تاثیرش به عقب انداختن شکست کییف است.
به گزارش خبرگزاری تاس،بولتون در این مصاحبه گفت: برای شکستهای اوکراین در حملاتش و موفقیتهای روسیه در عملیاتهای دفاعیاش یک دلیل مشترک وجود دارد؛ متزلزل بودن، کند بودن و غیراستراتژیک بودن کمکهای نظامی غرب به اوکراین. دولتهای غربی به دلیل بحثهای مکرر بر سر عرضه سامانههای تسلیحاتی به اوکراین، ترس دائمی از این که روسیه وارد جنگ علیه ناتو شود و قدرتنماییهای هستهای هر از چند وقت کرملین دچار یک احتیاط فلج کننده شدهاند. به نظر میرسد ناتو نمیخواهد به تعهدش برای بازیابی تمامیت ارضی و حاکمیت تمام و کمال اوکراین عمل کند، اگرچه که انگلیس در دوره نخست وزیری بوریس جانسون این طور محتاط نبود.
او گفت: "این تردید کردنها محصول بازدارندگی موفق کرملین است نه محصول ضرورت استراتژیک آمریکا. ناتوانی اوکراین در محقق کردن پیشرفتهای بزرگ چیز اجتناب ناپذیری نیست و نتیجه طبیعی یک استراتژی آمریکا است که تنها هدفش دفع پیروزی روسیه است."
بولتون در رابطه با سیاست تحریمها گفت: غرب به ویژه واشنگتن باید به صورت ریشهای در سیاست تحریمهایش تجدید نظر کند. تئوریها درباره اعمال سقف قیمتی بر نفت روسیه شکست خوردهاند و تحریمهای غرب عموما تدریجی و کم جان بودهاند. این نواقص تنها محدود به موضوع جنگ اوکراین نیستند و باید ناتو را وادار سازند که اساسا در نحوه اعمال این سیاست تجدید نظر کند. اعلامیه صادر کردن درباره تحریمها صرفا به درد روابط عمومی میخورد اما اعمال این تحریمها امری سخت و خسته کننده بوده و در جایی که ممکن باشد به شکل محرمانه انجام میشود. آمریکا و متحدانش نیازمند یک اصلاح و ارتقای گسترده در ابزارها و رویهها و پرسنلش، برای اعمال تحریمها هستند.
طبق اعلام وزارت دفاع روسیه، ارتش اوکراین در ضدحملهاش که از چهارم ژوئن به اجرا گذاشته دستاوردی کسب نکرده است. این وزارتخانه بیان کرد، نیروهای مسلح اوکراین حدود ۴۳۰۰۰ پرسنل و ۵۰۰۰ سلاح شامل ۲۶ هواپیما و ۲۵ تانک لئوپارد را در عرض دو ماه از دست داده است. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه تاکید کرده که سربازان اوکراینی در عملیاتهایشان در هیچ مسیری موفقت کسب نکردهاند.