آفتابنیوز : آفتاب: رئیسجمهور سابق کشورمان اظهار داشت: «امکانات و دستها و جریانهایی با دیدگاههای خاص در کشور وجود دارد که به هیچ وجه نمیخواهند جریان اصلاحات یا کسانی که به تغییر اوضاع میاندیشند روی کار بیایند».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، وی در دیدار با اقشار مختلف مردم سیستان و بلوچستان، با اشاره به در پیش بودن میلاد با سعادت حضرت پیامبر اکرم(ص) و هفته وحدت؛ این عید را به حضار محترم تبریک گفت و مسلمانان را به وحدت و یکتاپرستی و عدالت فرخواند.
وی گفت: «با رجوع به تاریخ، در نظر همه مورخان نامآور یک نکته قطعی و مشترک در مورد پیامبر (ص) به هنگام رحلت وجود دارد و آن نگرانی آن حضرت درباره تفرقه میان امت اسلامی است. ایشان به شدت از اینکه وحدت امت اسلامی بعد از رحلتشان به هم بخورد نگران بودند و متأسفانه آن وحدت نیز به هم خورد؛ یعنی آن نگرانی به جا بود.
رئیسجمهور سابق کشورمان با بیان اینکه «وحدت بر اساس محبت، مورد توجه پیامبر بود»، اظهار داشت: «احساس میکنم، امروز از عمدهترین مسایلی که نه تنها در عرصه حیات ملی، بلکه در عرصه حیات امت اسلامی خیلی باید مورد توجه باشد، وحدت است و میدانیم، دستهای ناپاکی برای بر هم زدن وحدت و یگانگی درکار است».
وی تصریح کرد: «جهل، خرافه و تعصب در درون و توطئههای عظیم از بیرون باعث تفرقه می شود، مادامی که در کنار هم نباشیم و کسی منفعت آن را ببرد که از ما نیست و بیگانه است، عظمت، سرمایه، موقعیت ممتاز کشورمان، اقتدار ملی و اسلامی را از بین میبرد».
خاتمی تاکید کرد اینها توطئههایی است که متأسفانه وجود دارد و البته از تنگنظریها و بعضی غفلتهایی که در درون ما وجود دارد، سوءاستفاده میشود.
رئیس موسسه بینالمللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها در ادامه گفت: «نمیشود با شعار به وحدت رسید، بلکه باید واقعیتها را درنظر گرفت. شیعه و سنی، در اصول مشترک هستند و اگر هم در فروع اختلافی هست، باعث تنوع جامعه میشود و این تفاوتها نباید مانع شود که بر پایه آن اصول اصلی، همه را دور همدیگر جمع شویم».
رئیس دولت اصلاحات بر این نکته که «حکومت ما با دین نسبت دارد و موقعیت آن بسیار حساس و مهم است» تاکید کرد و اظهار داشت: «اگر خدای ناکرده اینگونه تلقی شود که این حکومت با شهروندان خود با دیده متفاوت نگاه میکند، سبب دلگیری و دلزدگیهایی خواهد شد و ما به جای همگرایی، واگرایی خواهیم داشت».
وی افزود: «مهمترین مسأله این است که حکومت کاری کند که هر انسان در این کشور، احساس کند به نام دین، دارای حرمت و حقوق است و این باعث تقویت حکومت دینی است و راهی برای تأمین امنیت؛ چون امروز کاملا مشخص است با رشد جامعه بشری و ارتباطات دنیای امروز و پیوستگیهای آن تنها روشهای سخت افزاری برای ایجاد ثبات و امنیت، جواب نمیدهد».
به عقیده خاتمی؛ اگر اعتماد میان مردم و حکومت به هم بخورد، این بزرگترین تهدید برای امنیت کشور است.
رئیس بنیاد باران تصریح کرد: «با توجه به آموزههای دینی و روش پیامبر(ص) و صحابه بزرگ او، اگر بخواهیم به مصلحت، بقاء، تمامیت ارزی و پیشرفت خود بیاندیشیم، باید بدانیم امنیت مستلزم رضایت مردم از حکومت و اعتماد متقابل و میان حکومت و مردم است».
او ادامه داد:«اگر جامعه احساس کرد که حق او را میشناسند و برای او احترام قائل هستند و حکومت خود را نماینده همه مردم میداند و به قانون اساسی احترام میگذارد، آن وقت هیچ چیز نمیتواند امنیت را از بین ببرد و آن وقت همه برای عظمت کشور و ثبات حکومت، تلاش خواهند کرد. این وحدت خیالی نیست بلکه کار گسترده فرهنگی در جامعه را میطلبد و سعه صدر میخواهد».
سیدمحمد خاتمی سپس گفت: «سیستان و بلوچستان بالقوه یکی از با ظرفیتترین و غنیترین استانهای کشور است و باید به آن با دید ملی نگاه کرد. در دوره اصلاحات کارهای زیر بنایی خوبی، درآنجا شکل گرفت».
رئیسجمهور سابق کشورمان از سیستان و بلوچستان به عنوان راه مهم ترانزیتی برای مناطقی که آبهای آزاد ندارند، میان آسیای میانه، افغانستان و دریای عمان نام برد و به پیشرفتهای صورت گرفته در این استان در دوران اصلاحات اشاره کرد.
وی اظهار داشت: «در دوره اصلاحات مسأله احداث شاهراه ترانزیتی از چابهار تا سرخس مورد توجه بود و یا انتقال گاز از عسلویه به ایرانشهر و از آنجا به کل استان و نیز وصل شدن زاهدان به شبکه سراسری راهآهن، جزو اولویتهای ما بود و ما انتظار داشتیم با درآمدهای هنگفت نفتی در دولت کنونی این پروژهها سریعتر به اتمام برسد».
رئیس بنیاد باران تصریح کرد: «افزایش قیمت نفت میتوانست به کارهای زیر بنایی کمک کند و تکاندهنده باشد و باید برای امور، برنامهریزی شود».
خاتمی تاکید کرد: «شأن ملت ایران و سیستان و بلوچستان بالاتر از آن است که صدقهگیر باشند؛ برای تحقق این این امر، باید زمینه کار و تولید فراهم کرد».
وی با بیان اینکه شاید سیستان و بلوچستانی احساس کند کارهایی شده است، افزود: «باید در نظر داشت که هنوز زمینه کار در این استان و سایر استانهای کشور زیاد است و اگر کسی میخواهد به کسی رأی بدهد، به این معنا نیست که از هر جهت از او راضی است بلکه این درک را دارد که رویکردها به کدام سو است و کدام سو به نفع ایران، انقلاب و اسلام خواهد بود».
رئیس دولت اصلاحات ادامه داد: «توقعات در سیستان و بلوچستان، حداقلی است و هیچکس در آنجا تقاضاهای فراتر از قانون نداشته است».
سیدمحمد خاتمی با اشاره به بحثهای صورت گرفته در ابتدای جلسه از سوی حاضران بخصوص در خصوص آینده انتخابات، گفت: «باید بگویم، به هر صورت امکانات و دستها و جریانهایی در کشور، وجود دارد که نمیگویم نامشروع ولی با دیدگاههای خاص به هیچوجه نمیخواهند جریان اصلاحات که حالا نمایندهاش هرکس میخواهد باشد، یا کسانی که به تغییر اوضاع میاندیشند روی کار بیایند».
وی تصریح کرد: «امکانات در آن طرف وسیع است ولی در میان اصلاحطلبان امکانی جز مردم نیست و باید تلاش کرد تا آنها با اشتیاق پای صندوق بیایند و از رأی آنها صیانت کرد که در این صورت تردید ندارم که نتیجه چه خواهد شد».
رئیسجمهور سابق کشورمان افزود: «کسانی که خودشان را بیشتر در کنار مردم میدانند و به ارتقا و پیشرفت کشور علاقه دارند، معتقد به اصلاحات در چارچوب ارزشهای دینی و اسلامی هستند، معتقدند که حق مردم و کشور است که به نحو بهتر و مناسبتری از امکانات استفاده شود و کشور به نحو بهتری مدیریت شود».
خاتمی با توجه به تجربه انتخابات گذشته و اشاره به توقع از اصلاحطلبان که ما خودمان نیروها را تلف نکنیم و تفرقه و مشکل درست نکنیم اظهار داشت: «بنده با شناختی که از دوستان عزیزی که در عرصه انتخابات هستند و یا به عرصه خواهند آمد دارم، هیچ تردیدی ندارم که در سطح بالا هیچ مشکلی ایجاد نخواهد شد، ولی اگر خدای نکرده این تفرقهها و مشکلات بخواهد اثرگذار باشد و ما در مقابل این همه موانع و مشکلات و امکانات اندکی که داریم، احساس تفرقه کنیم و خللی در کار ایجاد شود، خدا، مردم و تاریخ ما را نخواهند بخشید».
رئیس دولت اصلاحات سپس گفت: «آدم تعجب میکند کسی که میخواهد در این کشور کاندیدای ریاستجمهوری شود حتی یک ابزار رسمی و مشروع به نام روزنامه در اختیار ندارد و با این اوصاف دیگر نمیتوان اسم آن را رقابت گذاشت و ما باید تلاش کنیم تا حرفهای خود را به صورت چهره به چهره به مردم و جامعه منتقل کنیم. چون در حالت عادی حرفهای ما در طبقه خاصی انعکاس دارد و حتی توده مردم، هنوز نمیدانند، که افرادی با جدیت اعلام کاندیداتوری کردهاند».
وی تاکید کرد: «بنده به سهم خود قول میدهم با همه احترام به همه افراد، برای اینکه تفرقهای به وجود نیاید و بخشهایی از جامعه بلاتکلیف نشوند، هر کاری که از دستم بر بیاید، حتی اگر هزینه هم داشته باشد انجام خواهد داد و برای این امر باید به اصول مشترک ما که تغییر وضع و حرکت کشور به سمت توسعه و بالا بردن حیثیت کشور در دنیا و رفع تهدیدها از کشور و ایجاد سرمایهگذاری در کشور و نیز در همه حال به عدالت بیاندیشیم».
رئیس دولت اصلاحات با بیان اینکه «عدالت فقط عدالت اقتصادی نیست»، اظهار داشت: «عدالت شامل عدالت اجتماعی، عدالت جنسیتی، عدالت قومی و بالاتر از آن عدالت متجلی در مردمسالاری است چون حق حاکمیت انسان بر سرنوشت خود حق بزرگی است که باید اداء شود و برای این امر باید کاری کرد که مردم به صورت گسترده در انتخابات شرکت کنند و رأی آنها نیز محفوظ بماند که این امر جز با اجرای عدالت تحقق نخواهد یافت».
سیدمحمد خاتمی خاطر نشان کرد: «اگر اکثریت مردم، دستشان را به سوی دولت دراز کنند یا در ذهنشان این توقع باشد که همه مشکلاتشان را باید دولت حل کند، آن جامعه دچار اشکال است و لی اگر دولت دست خود را به سوی مردم دراز کند، یعنی مردم تلاش کنند و دولت از مالیات و دیگر درآمدهای مشروع سرمایهگذاری و پول آن را خرج مردم کنند؛ این بزرگترین پایهای است که میتواند دموکراسی و مردمسالاری را در جامعه پایدار کند».
صحيح آن
خاتمی: هر کاری که از دستم بر بیاید انجام خواهم داد
اين غلط املائي صحيح كنيد.