بخشهای مهم این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
سؤال اینکه چرا وقتی رایتل اعلام کرد میتوانم تماس تصویری را روی سیمکارتهایم فعال کنم، عدهای نزد مراجع عظام رفتند و فریاد وااسلاما سر دادند و این طرح منتفی شد؟ چه کسانی نزد مراجع رفتند و به بهانه جلوگیری از نشر فساد و فحشا، مانع آن شدند؟
به مراجع گفتند قرار است افراد با یکدیگر تماس بگیرند و یکدیگر را ببینند و با این کار بر اسلام خدشه و مصیبت وارد میشود. چرا اکنون این امتیاز را به همراه اول و ایرانسل واگذار کردهاند؟ سؤال بعد اینکه اگر 10، 15 سال قبل این امکان ایجاد شده بود، آیا مردم در این سطح به سمت تماس تصویری در واتساپ و اینستاگرام میرفتند؟ اینها سؤالاتی است که در جامعه مطرح است و حامیان فیلترینگ هیچ پاسخی برای آنها ندارند.
اگر به رایتل اجازه تماس تصویری داده بودند یا به پیامهای اماماس اجازه داده بودند فعالیت کنند، مردم با این سطح گسترده به شبکههای اجتماعی هجوم نمیبردند. اما چون اکثرا تصمیمهای غلط گرفتهایم و بر این تصمیم غلط پافشاری هم کردهایم، به فرض اینکه امروز تماس تصویری همراه اول رایگان هم بشود کسی از آن استقبال نمیکند؛ چراکه به آن اعتماد ندارد. اما اگر آن زمان مانع این کار نمیشدند، امروز نهتنها این اعتماد از بین نمیرفت بلکه تقویت هم میشد.
قصد داریم در مجلس تحقیق و تفحص از فروش فیلترشکنها را کلید بزنیم؛ چراکه گردش مالی زیادی دارد. حالا مدام برچسب بزنند که جلال رشیدیکوچی دنبال تشویش اذهان عمومی است، دنبال فساد است و در سالگر فلانی قصد بههمزدن دوباره کشور را دارد. همه این حرفها بازی همان جریان خاصی است که اول عرایضم گفتم دنبال تمسک به یکسری آرمانهای انقلاب و ارزشهای بینظیر برای رسیدن به منافع مالی خود هستند.
فیلترینگ در کشور تراکنش مالی بسیار سنگینی دارد. برای نمونه، اخیرا یکی از مراکز تولید برق اطراف تهران قطع شد و به دنبال آن نصف فیلترشکنها از کار افتاد! این اتفاق چه معنایی میدهد؟ از وزیر سؤال کردم که چطور فیلترشکنهای رایگان را میتوانید فیلتر کنید اما فیلرشکنهای پولی را نه؟ عدهای ابراز نگرانی کردند که با این حرف فیلترشکنهای پولی هم فیلتر میشود؛ به آنها اطمینان دادم این اتفاق نمیافتد چون برای برخی پول سرشار و گردش مالی هنگفتی دارد.