آفتابنیوز : آفتاب: باراک اوباما روز پنجشنبه، ۱۲ مارس، گفت که میخواهد با وجود آمادگی برای گفتوگو با ایران، تحریمها و اعمال محدودیتهای تجاری علیه جمهوری اسلامی را یک سال دیگر نیز تمدید کند، زیرا به ادعای او، ایران کماکان تهدیدی نامتعارف و خارقالعاده برای امنیت آمریکا است.
به گزارش سرویس بینالملل آفتاب، اوباما اعلام کرد: «من این اضطرار ملی را در رابطه با ایران برای یک سال دیگر تمدید میکنم».
رییس جمهور آمریکا افزود: «اقدامها و سیاست دولت ایران در تضاد با منافع آمریکا در منطقه است و تهدیدی نامتعارف و خارقالعاده برای امنیت ملی و نیز سیاست خارجی آمریکا محسوب میشود».
تحریمهای تمدیدشده از سوی باراک اوباما، برای نخستین بار توسط بیل کلینتون، رییس جمهور پیشین ایالات متحده، در سال ۱۹۹۵ علیه ایران و برای جلوگیری از کمک شرکتهای آمریکایی به ایران و توسعه این کشور اعمال شدند. این تحریمها از معاملات نفتی شرکتهای آمریکایی با ایران و نیز سرمایهگذاری در این کشور جلوگیری میکنند.
جورج بوش رئیس جمهور قبلی آمریکا نیز هرساله این تحریمها را تمدید میکرد.
این تحریمها که زمانی به قانون تحریمهای ایران و لیبی موسوم بود و اکنون قانون تحریمهای ایران خوانده میشود تنها یک بخش از طیف وسیعی از تدابیر آمریکا علیه ایران است که به دلایل مختلف از جمله آنچه که به ادعای دولت آمریکا حمایت جمهوری اسلامی ایران از تروریسم خوانده میشود و نیز ادامه فعالیتهای صلحآمیز هستهای این کشور، اعمال شده است. ایران کلیه این اتهامات را رد کرده است.
آمریکاییها خود در مورد میزان تاثیر قانون تحریمهای ایران ابراز تردید کرده اند.
وزارت خارجه آمریکا در سال 2004 در گزارشی گفت که قانون تحریمهای ایران و لیبی که ابتدا در سال 1996 توسط کنگره تصویب شده بود تاثیر ملایمی در منصرف کردن ایران از فعالیتهای هستهای و نیز حمایت از گروههایی نظیر حماس و حزبالله دارد.
با این حال ویلیام برنز معاون امور سیاسی وزارت خارجه آمریکا که در دوران جورج بوش نیز همین سمت را داشت گفته است که این قانون چشم انداز سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز ایران را تضعیف کرده است.