آفتابنیوز : آفتاب: نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد تفکر تقریب و راهبرد وحدت شیعه و سنی یک موضع تبلیغاتی نیست بلکه نظام جمهوری اسلامی عمیقاً به آن باور دارد. بنابراین نباید برخی تضییعات و اقدامات تنگنظرانه و فردی که بعضاً توسط برخی افراد اعمال میشود را به پای نظام نوشت.
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی شامگاه شنبه طی سخنانی در افتتاحیه شانزدهمین سمینار سراسری ائمه جمعه اهل سنت استان سیستان و بلوچستان که در زاهدان برگزار شد با اشاره به سالروز ولادت رسول اکرم (ص) و امام صادق (ع) و آغاز هفته وحدت گفت: «تمدن اسلامی برای بیش از یازده قرن یعنی از قرن هفتم میلادی تا قرن هجدهم، تمدن غالب و فائق در سراسر جهان بود. هیچ کدام از محققان غربی انکار نمیکنند که در فضای رنسانس و عبور از قرون وسطی، علوم و آثار اسلامی تاثیر چشمگیری بر تحولات جهان غرب داشتهاند و دانشمندان غربی با ایجاد یک نهضت ترجمه، تمام کتابهای علمی جهان اسلام را به حوزه تمدن غرب منتقل کردند. اروپا و جهان غرب نه تنها علم که مسایل اجتماعی، اخلاقی و حتی بهداشت را نیز از دنیای اسلام گرفتهاند».
روحانی با یادآوری این موضوع که لوئی شانزدهم افتخار میکرد بدن او هیچگاه حمام را ندیده است، گفت: «تمدن اسلامی تنها نجوم، شیمی، فیزیک، فلسفه، طب و امثال آنها نبود. بلکه نظافت و پاکیزگی، ادب و اخلاق، همزیستی مسالمتآمیز، مباحثه و گفتگو، نقادی، مساوات در مقابل قانون و احترام به زنان و جوانان بخشی از تمدن اسلامی بود».
وی افزود: «علت آن که اسلام توانست آن تمدن عظیم را بسازد و صادر کند، قبل از هر چیز تاکید بر مساوات و برابری همه در مقابل قانون بود. اسلام دین رحمتی بود که فقیر و غنی، برده و آزاد و بالادست و فرودست را در کنار هم قرار داد و همه را زیر یک سقف مشترک به نام مسجد گرد هم آورد. اسلام توانست عزت و خودباوری را به مردم هدیه کند و در حالی که خواندن و نوشتن جایگاهی در آن جامعه نداشت، مردم را به خردورزی، تعقل، تفکر و علم و دانش دعوت نماید. تمدن اسلام بر بنیانهای مستحکم علم و دانش، تفکر، تعقل، مساوات، عدالت، احترام به دیگران، ادب و اخلاق، همزیستی و خودباوری بنا شده بود که متاسفانه از قرن هجدهم میلادی نشانههای افول آن پیدا شد».
عضو مجلس خبرگان با اشاره به پسلرزههای پیروزی انقلاب اسلامی در جهان تاکید کرد: «انقلاب اسلامی ایران نه متعلق به شیعه است و نه متعلق به مردم ایران، بلکه یک جوشش بزرگ در متن دنیای اسلام بود که قدم اول آن در کشور ایران برداشته شد. امروز خوشبختانه از برکت حیات مجدد اسلام در سایه انقلاب اسلامی و آغاز موجی که بارها توسط حضرت آیتالله خامنهای «بیداری اسلامی» خوانده شده است، میتوان امیدوار بود که تمدن اسلامی به دوران پرشکوه خود بازگردد. امروز وظیفه بزرگ ما احیای تمدن اسلامی به عنوان تمدن غالب جهانی است و این پروژه بزرگ و دشوار کاملاً قابل اجراست. دنیای غرب با تلاش و کوشش توانست آن چه که امروز به عنوان «تمدن غرب» شناخته میشود را بسازد و آن را به تمدن غالب در جهان تبدیل کند. بنابراین چرا ما نتوانیم تمدن بزرگ اسلامی را احیا کنیم و بار دیگر آن را به تمدن برتر در دنیا مبدل سازیم»؟
روحانی ادامه داد: «اگر کسی از شما بپرسد که تمدن اسلامی ساخت شیعه بود یا سنی، مطمئناً به او خواهید گفت که این سئوال خندهآور است. این پاسخ نشان میدهد که برخی تقسیمبندیهای ما چقدر با اهداف بلند اسلام بیگانه است و فاصله دارد. مگر اکنون هنگامی که از دانشمندان بزرگ تمدنساز چون جابرابن حیان، ابن هیثم، ابن رشد، خوارزمی، ابن خلدون، فارابی، خواجه نصیر، زکریای رازی و بوعلی سینا نام برده میشود، کسی سئوال میکند که آنها شیعه بودند یا سنی؟! تمدن اسلامی زمانی به تمدن غالب تبدیل شد که تمام مسلمانان با گرایشهای مختلف از مکه و مدینه تا مرو و نیشابور برای عزت اسلام و نجات بشریت شانه به شانه یکدیگر تلاش کردند و اکنون نیز همین ضرورت احساس میشود».
وی با یادآوری «پیشرفتهای خیرهکننده ملت ایران در حوزههای مختلف از جمله سلولهای بنیادین، انرژی هستهای، پرتاب ماهواره و دهها حوزه دیگر» تصریح کرد: «این حرکتهای بزرگ علمی که در سایه انقلاب اسلامی به نتیجه رسیده است نشان میدهد که سودای احیای تمدن اسلامی و تبدیل دوباره آن به تمدن غالب در جهان یک آرزوی دست یافتنی است. منتها شرط اصلی رسیدن به این هدف این است که دنیای اسلام عملاً وحدت داشته باشد و مسلمانان مانند دوران طلایی تمدن اسلامی برای اهداف مشترک در کنار یکدیگر قرار بگیرند. باید بدانیم که در علم و تحقیقات جایی برای خودنمایی مذهبی وجود ندارد و مسلمانان میتوانند با وحدت عملی و جهاد پیگیر و پیروی از سیره پیامبر، تمدن اسلامی را از نو بسازند و آن را به تمدن غالب تبدیل کنند».
روحانی با تاکید بر این که علمای شیعه و سنی باید در مجالس عام بر مشترکات تاکید ورزیده و در مجالس خاص، مباحث مورد اختلاف را به بحث بگذارند، تصریح کرد: «تفکر تقریب و راهبرد وحدت شیعه و سنی یک موضع تبلیغاتی نیست بلکه نظام جمهوری اسلامی عمیقاً به آن باور دارد. بنابراین نباید برخی تضییعات واقدامات تنگنظرانه و فردی که بعضاً توسط برخی افراد اعمال میشود را به پای نظام نوشت.»
عضو مجلس خبرگان رهبری خطاب به علمای شیعه و سنی حاضر در همایش تاکید کرد: «با گفتن وحدت، وحدت به وجود نمیآید بلکه باید وارد عمل شویم و اقدامات مشترک در زمینههای مختلف به ویژه در زمینههای علمی و تحقیقی را آغاز کنیم. مگر امروز برای درک قرآن از تفاسیر معروف شیعه و سنی استفاده نمیکنیم و مگر در مباحث کلام، اصول و فقه به بیان نظرات یکدیگر نمیپردازیم».
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در همین رابطه هشدار داد: «شیعه و سنی نباید همدیگر را از روی کتاب، شایعات یا صفحات خبرگزاریهای غربی بشناسند. متاسفانه شناخت شیعه و سنی از یکدیگر کافی نیست و رسانههای واسطه غربی نیز در مسیر انتقال اخبار جهان اسلام، اهداف خود را دنبال میکنند. در شرایط فعلی خبرگزاریهایی چون بیبیسی، رویترز، خبرگزاری فرانسه و آسوشیتدپرس باید بگویند که شیعه چه گفت و سنی چه میگوید. دخالت واسطههای غربی در ارتباط شیعه و سنی باعث شده است که جهان اسلام در گرداب سوءتفاهم و شایعه و حتی بدگمانی فرو برود».
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به روند پیچیده اسلامستیزی در جهان غرب گفت: «امروزه اسلام بیشتر از هر زمان دیگری مورد هجمه بیگانگان قرار گرفته است. ترویج واژه «اسلام ستیزی» در رسانههای غربی از سال 1992 آغاز شد و غرب طی سالهای اخیر با استفاده از انواع روشهای پیچیده تلاش کرده است که اسلام را معادل خشونت معرفی کند. دنیای غرب متاسفانه میخواهد اسلام را مساوی ترور و تروریسم و تحملناپذیری قرار دهد و دین پیامبر رحمت را به عنوان دین تعصب، افراطگرایی و رادیکالیسم معرفی کند. این تبلیغات در سالهای اخیر به قدری زیاد شده است که حتی کمکم اعتراض خود غربیها را نیز بلند کرده است».
روحانی با تاکید بر این که جهان اسلام در مقابل پروژه اسلامستیزی غرب راهی جز وحدت و اتحاد ندارد، گفت: «اگر مسلمانان متحد باشند، بیتردید قدرت چانهزنی آنها در مسایل اقتصادی، سیاسی و امنیتی در مقابل غرب و آمریکا افزایش خواهد یافت و کشورهایی چون آمریکا با بلوک قدرتمندی به نام دنیای اسلام مواجه خواهند شد. اگر جهان اسلام متحد باشد، مطمئناً حامیان غربی اسرائیل ناچار میشوند رژیم صهیونیستی را تحت فشار قرار دهند و قدرت چانهزنی مردم فلسطین در مقابل متجاوزین به شدت افزایش خواهد یافت».
وی افزود: «اگر مسلمانان اتحاد داشته باشند، آمریکا توجیه چندانی برای حضور نظامی یا اشغالگرانه در بلاد اسلامی نخواهد داشت و سرکیسه کردن کشورهای عربی به بهانه فروش تسلیحات نظامی محدود خواهد شد. اگر جهان اسلام متحد باشد، نفت به یک سلاح قدرتمند برای کشورهای اسلامی تبدیل خواهد شد و با استفاده از این سلاح میتوان روابط جدیدی را میان کشورهای اسلامی با جهان تنظیم کرد».
عضو مجلس خبرگان رهبری در پایان تصریح کرد: «با وحدت و اتحاد میتوان رابطه مسلمانان را از مذهب، ملیت و جغرافیا فراتر برد و یک رابطه توحیدی بر مبنای مشترکات و سیره پیامبر و برتر از رابطه قومی و جغرافیایی بنا نمود».
گفتنی است شانزدهمین سمینار سراسری ائمه جمعه اهل سنت سیستان و بلوچستان شامگاه شنبه به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل تسنن استان و با حضور قریب به هزار نفر از اندیشمندان شیعه و سنی، ائمه جمعه اهل سنت سراسر کشور و مسئولان محلی در زاهدان آغاز به کار کرد. حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی، میهمان ویژه این همایش بود که پس از اظهارات آیتالله سلیمانی امام جمعه زاهدان و نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان و همچنین مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی به ایراد سخنرانی پرداخت.